Bebelusi de ianuarie-februarie 2004 (32)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Adina! Multumesc pentru promptitudine!

Am ametit deja numai privind , o sa studiez lista trimisa de tine si probabil si site-ul respectiv.

Denumirea medicamentului am primit-o prin telefon, ni s-a dat ca atare, deci s-ar putea sa se scrie altfel, asa cum spui tu.

Pupici pufosi!

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)
Album Tiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

Buna ziua si de la noi.
Andrei
Helen, eu am ragusit acum 6-7 ani...si asa am ramas.
Andruska, bafta maxima la gradi si pupici "scolarelului"
Ioana, bine ai revenit si felicitari pentru dintzuci Arturicilor
Babee, felicitari prietenei tale si refacere rapida
Despre noi...suntem bine. Ca in rest nimic special....a, ba da, am avut 2 zile, in care Amos a urlat de ziceai ca il taie. Si nu pt ca l-ar fi durut ceva, dar a observat el ca asa e si mai mult bagat in seama . M-a cam chinuit ce e drept dar azi am vazut ca s-a comportat omeneste si sper sa il tina.
Eu sunt bine, burtica creste, pe 30 am programare la US sa vad samburica...si cam atat,
Va si va dorim o zi buna.

Saphir si Amos Daniel (26.02.04)

Bebelusi de ianuarie - februarie 2004
...si pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

LA MULTI ANI, ANDREI!!! Sa cresti mare, sanatos si voios!!!

Albert nu vrea sa manace, nici nu vrea sa deschida gura. Din mancacios ce era, acum nu vrea si pace. Ati patit asa ceva? Nici ce-i placea lui cel mai mult nu a vrut sa pape azi. O fi de le vreun dinte care trebuie sa-i iasa? Ca el are unul iesit, crescut si al 2-lea nu a a iesit pana acum. Asteptam sa iasa si acela. In rest nu are probleme, e foarte fericit, bucuros .Da sa nu-i dau sa manance.Ce chestie! Astept sa vedem cat il tine.
Andra, succes lui Andrei la gradi! Mititelul, ca si el tot mic e, ce m-a impresionat cand ai zis ca a plans putin, Mi-l imaginez smiorcaind un pic ca vrea la mami....scumpul de el, e asa dragalas si cum are el grija de fratiorul lui. O sa se obisnuiasca el, e normal sa se simta mai strain mai ales daca nu cunoaste pe nimeni, singur fara mami.
Gata, fug sa mai citesc cate ceva la conta.

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
http://community.webshots.com/user/monica1816

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Astazi se pare ca va fi ziua raspunsurilor:
amuleta – si noi suntem curiosi cate kg o sa aibă Daria la 7 luni, dar pana atunci mai trebuie sa asteptam 3 saptamani luuuuungi !

saphir si Babee – nu este deloc frumos ce faceti: daca murim de pofta aici gandindu-ne la torturi, gratare si porumb prajit, cine o sa mai posteze pe forum ??? Si sa nu uit de buli care a venit cu „mititei si un car cu bere” – poftim, cum sa nu salivam pe tastatura ?!

TatianaG – banuiam noi de mult ca la Cluj fetele se distreaza. Tot asa sa o tineti, cu zile minunate si pline de bucurie. Chiar, cum se mai simte Darius ? Te provoc pe tine, caci se pare ca Ioana ajunge mai greu pe forum, mai ales acum cand Darius are preocupari importante cu girafa
In rest, despre dintisori, si noi stim ca trebuie curatati bine chiar de cand apar, dar metoda inca nu o stim – nici cum este ca iepuras nu stim inca, dar vine perioada aceea si la noi si vom chefuiiiiiiiii . Am putea sa intrebam si fetele de la subiectul de noiembrie – decembrie, ele clar au experienta in domeniu.

Emilly – nu stiu ce sa zic cu unghia aceea pe langa ce a scris amuleta ? Poate doar sa abordez subjectul din punct de vadere al cremei de galbenele: din cate stiu eu, daca prinzi inflamatia la inceput, crema de galbenele izoleaza zona si in 24-48 ore nu mai doare si se duce culoarea rosie din zona. In plus, apare o regiune mai galbena, usor mai dura, parca s-a colectat acolo crema de galbenele si tot raul care o poti taia foarte usor si nu mai ramane nici un semn. Pe forum mai erau cateva subiecte de acest gen – o sa caut si o sa vad ce gasesc. Poti sa incerci si tu (in stanga este o casuta albastra cu cautare) la cuvintele unghie, panaritiu si altele tot la fel „de incantatoare” , dar parca este mai bine sa fugi la farmacie sa urmezi indicatiile lui amuleta !!!

Babee – ne-ai adus aminte de degetelul tau. Ce amintiri, ce amintiri. Stii ce este mai greu decat nasterea ? Sa te nasti, dar asta am uitat-o toti atunci instantaneu, ca prea ne-am bucurat sa vedem Lumina zilei !!!
Referitor la menstruatie, trebuie sa vad ce determina modificarea ca sa pot sa-ti dau un sfat util. O sa-mi ia o zi, doua, dar voi incerca sa nu postez dupa ce o sa-ti mai vina o data .

adlemi – mai vrem !

CataD – ce super ca iti gasesti de lucru ! Eu inca mai caut si tot mai caut... iar daca o sa ma supar odata, o sa renunt la meserie si o sa ma apuc de maturat strazi. In mod sigur o sa am de lucru in urmatorul milion de ani !

Helen – ce sa-ti spun acum ? In primul rand, eu sunt medicul familiei. Din anul trei de facultate cand am vazut ca medicina actuala nu este capabila sa rezolve o gramada de afectiuni (poate si din cauza ca s-a uitat notiunea de om sanatos), am inceput sa invat sa aplic diverse terapii alternative. Asa am ajuns la fitoterapie, apiterapie, Reiki, masaj si reflexoterapie... parca mai erau cateva, dar nu este importanta enumerarea. Important este ca incerc sa imbin ambele fete ale medicinii, atat cea alopata cat si cea alternativa in functie de caz.
Totusi, nu sunt bioterapeut – sau sunt asa cum este oricine care se roaga pentru sanatatea celui ce are nevoie. Stii, notiunea este foarte folosita si de multe ori doar pentru a impresiona. Eu nu ma consider un bioterapeut, ci doar un simplu om care incearca sa ajute pe cei din jur, atat cat pot si cum pot.
Cat despre „vazut”, asta este alta problema – daca stau linistit si ma gandesc la o persoana, incep sa aflu o gramada de detalii despre sanatatea sa. Este destul de dificil – nu am ceea ce se numeste clarvedere, dar ma ajuta enorm in punerea unui diagnostic cat mai exact. Limitele metodei sunt timpul si o problema de focalizare (nu gasesc alt cuvant) poate si din cauza ca sunt atatea informatii si este foarte greu sa triezi ce este cu adevarat util. Poate ca amuleta ma poate intelege aici – este ca si cum stii toate analizele unei persoane si te intrebi care este cea utila.
Ca exemplu, cand am incercat sa aflu ce este cu laringele tau, am urmarit si mai sus la faringe si mai jos pe trahee, dar nu am fugit in sus la sinusuri (da, acum cand mi-ai atras atentia pot sa spun ca este o sinusita maxilara cronica predominant stanga). Ciudat este ca nu vad amigdalele si functia lor (ma rog, activitatea lor in organism) si de aceea am intrebat daca le-ai scos.
Referitor la intrebare, nu trebuie sa mergi la ORL. Mai mult nu cred ca-ti poate spune cineva si, in plus, o sa incerc sa recomand ceva si pentru sinusita. Nu acum, ca am ceva treaba, dar maine, poimaine...

,
DARAEL & Maria-Daria (16.02.2004)
http://community.webshots.com/user/darael100
http://community.webshots.com/user/bbianfebr2004

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Huuh….inca tremur toata….am intrat sa vad ce se mai intampla pe forum si-am lasat galusca pe canapea, langa mine….cred ca a lipsit mai putin de-o secunda ca sa pice jos…norocul ei a fost ca in frichineala ei a trantit telecomanda si mi-a atras atentia…am reusit sa ajung si sa o prind in ultimul moment, era picata aproape jumatate din pat, si nu stiu care ar fi fost consecintele pentru ca daca reusea sa cada se putea lovi cu capul de coltul masutei, pe care gasca de mine n-a mutat-o mai departe de locul unde am pus-o pe ea. In fine….bine c-am scapat….dar tre sa-mi fie invataura de minte. Nici acum nu-mi dau seama cat de concentrata am putut fi sa nu remarc eu ca era cat pe ce sa cada.

La multi ani Andrei !!!

Babee, felicitari prietenei tele si refacere cat mai usoara .

Ioana, felicitari pentru cel de-al treilea (sau cumva e al patrulea) dinte al lui Yann .

Soleil, I-am pus si lapte de-al meu, ba chiar si iaurt. Nu pot sa zic ca nu manaca deloc, dar imi trebuie aproape ora s-o conving sa pape 6-7 lingurite de piure. Gurita o deschide, dar nu vrea sa inghita.
Azi ne-au oprit apa rece si n-am pic de apa in casa, asa ca o sa sarim piureul de pranz. Plus ca in 2 ore trebuie sa plec la service sa-mi fac revizia la masina si chiar daca ar da astia drumul la apa tot n-as avea suficient tip sa-I prepar papica. Asa ca azi va papa doar tzitzi….sigur o sa fie tare suparata
Bona inca n-am gasit, de fapt am pe cineva recomandat, am vorbit cu cucoana la telefon, mi s-a parut dragutica, dar abia dupa 1 septembrie e disponibila si atunci o sa ne intalnim sa vedem ce si cum. Week-endul asta are si cumnata mea botezul asa ca iar o sa fiu plecata din Bucuresti, asa ca mai mult ca sigur n-o sa incep pe 1 septembrie serviciul…probabil undeva la jumatatea lunii, dar ramane de vazut.

Anca, flacaul tau are vre-un dintisor? Ca ma gandesc ca-i posibil sa-I manance gingiile si din cauza asta sa prefere sa roada ceva tare (coaja de paine, biscuitzi, etc) si nu neaparat din cauza ca le place prea mult gustul.

Mickyyy si Malina Ioana (31.03.2004)

http://community.webshots.com/user/mickyyyy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Am revenit pentru o completare scurta:
DE CE MERGE ASA DE GREU NETUUUUUULLLLLLLL ???

Soleil – mai mult decat ti-a spus Adina Iulia despre Rocephin nu stiu ce pot sa scriu aici. Totusi, mi-am permis sa ma bag pe subiect si am o intrebare: de ce insisti sa dai Rocephin cand nu are prea multa eficienta in cazul unei pielonefrite cronice litiazice (conform statisticii) cum are soacra ta ? Eu vreau sa recomand Norfloxacina 400 mg x 2 / zi sau, cu eficienta si mai mare, desi este putin folosit ca prima intentie, Rifampicina 600 mg x 2 / zi inainte de mancare, amandoua minim 7 zile.
Daca vrei o alta opinie de specialitate, este bine sa o duci pe doamna la un urolog (deoarece are si o litiaza) si sa ii faci si o urocultura la un laborator bun (care sa dea aceleasi rezultate – de exemplu, laboratorul Sp. Jud Timisoara da in general rezultate diferite si deci neconcludente din cauza aparaturii invechite !!!) cu antibiograma pentru a vedea exact sensibilitatea la antibiotice. In general, tratamentul cu antibiotice foarte puternice nu se mai face dupa urechea unui medic sau altul, ci dupa o antibiograma.

In rest, Adina Iulia – sa inteleg ca esti un mic-mare sef ? Felicitari ! Cat despre colegi, aceasta este viata. O sa se descurce si, cum au experienta in domeniu, o sa gaseasca un post la concurenta, poate si pe un nivel mai inalt. Cine stie ?

Atat am avut sa spun acum.

,
DARAEL & Maria-Daria (16.02.2004)
http://community.webshots.com/user/darael100
http://community.webshots.com/user/bbianfebr2004

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana77 spune:

Adina
Felicitari pt cresterea..in functie!
Imi pare rau ca esti necajita...

Mickyyy, Soleil,Gazi, Monica
Va vedem la intalnirea de duminica?
Elena tu vii?

Darael(ilor)
Imi place cand scrieti povesti lungi.
Acum "tratez" cu superiorii de o excursie scurta la TM. Nu scapati, ce, numai pe Babeevreti sa o cunoasteti!?

Andra
Spune-i lui Andrei ca e musai sa mearga la Gradi ca sa "pregateasca" terenul pt Matei, Rares, Andrei, Arturici. Ca de ei cine va avea grija cand vor merge la Gradi?

Ingrijirea dintilor
Pediatrul nostru ne-a zis ca numai dupa un an sa incepem cu spalatul pe dinti la Arturici. Io-l cred.

Sa va mai zic ce mai stiu Arturicii:
- se ridica in fundulet de pe burta (e o tactica a lor);
- se urca in relax si raman blocati;
- se catara pe mine pana se ridica in picioare (fara pic de ajutor);
- se ridica in picioare in pat (motiv de luat in calcul sa renuntam la etajul intermediar al patutului);
- la vocabular nu mai avem multe cuvinte noi. Chiotele sunt preferatele.
- ridica manutele cand le intind mainile sa ii iau in brate.

Hmm, cam asta ar fi. Acum ma tot gandesc daca sa incep sa ii pun in premergator sau sa mai astept o luna. Pediatrul zicea ca dupa ce se ridica singuri la marginea patului e voie. Dar totuzi parca as mai sta un pic... Voi ce ziceti?

Ioana,

YANN
& PHILIP
28.01.2004_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

sa va salut si eu pe ziua de azi.

La Multi Ani Andrei!!!!

Am fost la pediatra dimineata..avem 9600 grame si 75 de cm, un adevarat flacau.Nu avem dintisori si inca nu ne apar..stam cuminti si-i asteptam.Am intrebat pediatra de Zimafluor si calciu(cum dati voi copiilor) si mi-a explicat ce si cum.Si am zis nu, ii dau copilului sanatos sa manance si trebuie sa fie bine.S-a mirat si pediatra de cat de bine arata Bubu, grautate, lungime....si m-a intrebat ce-i dau sa manance.In alta ordine de idei are greutatea peste media unui copil de 6 luni si jumatate, dar este bine in raport cu inaltimea lui.Lung si facut

Avem voie sa ii dam painica prajita(exista speciala la Milupa) asta ca tot vrea sa roada el , si sa scape si bietele jucarii putin, smantana nu inca..(nici nu e nevoie la cata sunca are) si fructe si legume cat se poate.

Vad ca apar dintisori...Arturicii, Matei...toata lumea are......Bubu musca numai degetele mele, bine ca nu are decat gingiile

Dupa vizita la pediatra ne-am oprit in parculet si am papat, am dormit, ne-am jucat cu nisip, ne-am dat in leagan, in balansoar..etc.Am vazut un tatic frumusel singurel cu bebele(adcia pardon, flacaul ca se jucau in nisip), o mamica cu 3 copii si inca unul in burta..si cam atat.Acum a papat iar iar eu il alung pe Vio la bucatarie sa-mi faca ceva papa ca mi-e sila sa gatesc azi.
Darael-el: daca nu aflu maine de la ginecolog ce e...musai sa ma lamuresti tu.Am uitat sa precizez si multitudinea de cheaguri

'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'

http://www.unet.univie.ac.at/~a0209879/botez.html

http://community.webshots.com/user/babee11
http://community.webshots.com/user/phillip0602

Iubi si Phillip (6.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Asa..si cum is uituca..felicitari Adina pentru promovare.

Legat de igiena dintilor(ca am uitat sa spun ce m-a sfatuit pediatra).Pana la 1 an nu e voie cu pasta de dinti, iar apoi e cam cu tam tam.Putem curata dintisorii cu o carpa fina, cu betisor de ureche, sau mai tarziu cu ata dentara.De periuta aia minune de pus pe deget m-a sfatuit sa incerc la farmacie-se poate face comanda.deci sa merg la farmacie sa intreb, nu?

'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'

http://www.unet.univie.ac.at/~a0209879/botez.html

http://community.webshots.com/user/babee11
http://community.webshots.com/user/phillip0602

Iubi si Phillip (6.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Serios, nu ma mai felicitati...n-am dormit toata noaptea...in mare parte am aranjat pentru ceilalti, dar nu pentru toti cei vizati...
Eh, o trece si asta...nu-mi arde de nimic acum...

Adina + Olivia Karla 04.03.2004
pozele noastre

Mergi la inceput