Windows XP si nervi de otel...probleme

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Marius ti-am gasit si eu niste informatii, poate le gasesti utile:
http://www.blackviper.com/AskBV/tech10.htm

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

O solutie impotriva restartarii calculatorului este:
"administrativ tools"/ "services"/"remote procedure call" si "remote procedure call (locator)" sa fie "take no action"

Aceasta operatiune nu rezolva existenta unui virus pe computer, doar nu mai permite restartarea lui.
Exista virusul Agobot, care se manifesta prin restartarea computerului. Marius, daca te intereseaza am 3 "patch-uri" pt acest virus.
Eu asa am scapat. Bineinteles aceste operatiuni se fac cand esti deconectat de la internet. Conectarea la Net imi provoca si mie restartarea calculatorului, pana la instalarea acestor patch-uri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_tudor spune:

O optiune pentru reinstalare ar fi
folosirea unui kit de xp cu sp2 "slipstreaming".
(adica gata patchuit)
detalii vezi aici www.winsupersite.com/showcase/windowsxp_sp2_slipstream.asp" target="_blank">http://www.winsupersite.com/showcase/windowsxp_sp2_slipstream.asp.
HTH

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata_lu_julia spune:

quote:
Originally posted by marius

virus not found on your computer...

Marius (www.desprecopii.com)

hmm, Marius, ce antivirus ai folosit si ce data avea ultima actualizare?

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;841720

am citit acum cateva zile ca in medie dureaza 20 min. ca sa faci praf si pulbere un PC cu Windows conectat la Internet fara firewall, si am toate motivele sa dau crezare acestei afirmatii
cu alte cuvinte, poti sa ai cel mai original kit de XP ca tot n-apuci sa-ti pui toate patch-urile, sp2-ul, etc inainte sa te sparga aia rai de pe net. mai cu seama daca ai o legatura mai putin rapida. bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

E prea putin probabil in situatia data, exceptie daca cineva sta la panda specila pt acest PC. Fiind dial-up acolo se intra pur aleator pe net deci ar fi chinuitor sa stai dupa el. Fiind reinstalat cred ca mai degraba poate fi ceva de ordin tehnic sau....cucu bau, kittul sa fie cu....bramburici, nu am instalat probabilitatea e mica dar mai stii?

Faptul ca reactioneaza doar si numai doar la accesarea modemului in rest fiind linistit iarasi imi da de gandit. Ar mai fi mesajul acela de eroare (cel cu shell export) si fisierele corespunzatoare care anunta tot legat de lsass.exe (vezi mesajul de mai sus+fisierele pe care le-am uploadat pe site)...deci e aiurea.
O varianta ar fi sa instalez myself sistemul si atunci stiu cu certitudine ce fac. Mai este de verificat ceea ce s-a plasat in ultimele mesaje dar asta ..luni.
Acum e week end.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Ei, nu sta nimeni sa tapeze adrese IP de dimineata pana seara, sunt programe care fac treaba asta (probabil ca si sasser e unul dintre ele). E drept ca o conexiune de dial-up ar trebui sa fie mai "sigura" decat una permanenta (DSL, cable modem, radio, etc) dar daca te apuci de download la toata gasca de patch-uri si update-uri pentru XP, sigur iti ia cel putin o ora, timp berechet sa te gineasca "baietii" si sa-ti "aranjeze" masina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

Se pare ca e o neintelegere la mijloc. Calculatorul care are XP nu e virusat, dar moare cand e atacat de un alt calculator infectat cu sasser. Ar trebui sa te deconectezi de la internet (100%, activeaza firewall-ul (ICF) din panoul de retea, reconecteaza calculatorul la retea, instaleaza patch-urile sau SP2). Dupa asta, doar daca ai absoluta nevoie, deschide porturile aferente din ICF.

Mergi la inceput

sasser este un virus, deci ataca pc-uri si le infecteaza (viruseaza, se auto-copiaza pe noua "gazda") daca are posibilitatea. prin urmare solutia "mai corecta" ar fi: instalare xp offline, instalare firewall (hard sau soft, pt. o conexiune dial-up probabil mai degraba unul soft) - e posibil sa mearga si cu ICF-ul, n-am verificat personal, instalare patch-uri si sp2. bineinteles, splipstreaming-ul e o varianta la fel de buna, deja sugerata anterior, si are avantajul ca obtii un kit de instalare cu varianta "la zi", deci te scuteste de o gramada de timp si bataie de cap daca trebuie sa repeti operatiunea pe alte (multe) pc-uri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

aplicat: SP2+fire wall=> sistem stabil (deocamdata cel putin).

Multumesc tuturor pentru sprijin.

Mergi la inceput