Maioneza?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Alina, eu fac maioneza din 3 galbenusuri mari fierte, 1 galbenus mic crud si 250 ml ulei. Iese o maioneza "vartoasa" care apoi poate fi subtiata dupa necesitati cu mustar sau smantana.
Mie mi se pare ca maioneza facuta cu mult galbenus crud (sau numai cu galbenus crud) iese prea subtire. Am facut si maioneza numai din ou fiert dar trebuie sa-i pui de la inceput un pic de zeama de lamaie si un pic de mustar ca sa se "lege" un pic particolele de galbenus fiert.
Am incercat nu stiu cate feluiri de maioneza cumparata si nu am putut sa ma obisnuiesc cu ea. Gustul ei nici macar nu "aduce" cu gustul de maioneza facuta in casa. La fel patesc cu icrele. Am renuntat sa fac icre pentru ca o data imi ieseau si alta data nu (dupa cum icrele erau sau nu vascoase). Acum cumpar icre numai din comert dar nici nu se compara cu cele facute in casa: au gust de peste si chimicale.

Daniela, mamica de Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Si mie mi se pare ca maioneza din comert este orice altceva, numai maioneza nu. Si nu stiu cum o fi pe la voi, dar eu cind ma uit pe etichetele de la maioneza, gasesc cel putin 2 E-uri, pe linga conservant si colorant trebuie musai sa fie si vreun agent de ingrosare, guma de guar sau de nu stiu ce fel, antioxidant s.a.m.d.
Plus ca are zahar si mie nu-mi place.
Asa ca o fac singura. Eu pun 3 galbenusuri crude (sau 2, dupa necesitati), si o lingura buna de mustar, de la inceput. Dupa care frec cu ulei "cit se cere", si alternativ torn citeva picaturi de lamaie, de obicei dizolvate in apa rece. De cind o fac, nu mi s-a taiat niciodata. Secretul este echilibrul intre apa si ulei, iar apa trebuie sa fie rece.
Merge si cu galbenusurile fierte, dar nu iese asa fina, dupa gustul meu, e prea pastoasa. Iar de subtire o faci cit vrei, depinde cita apa pui.
Pofta buna !

Boghi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Slakje poti foarte bine sa faci maioneza doar cu galbenus de ou fiert. Eu asa fac de cand sunt gravida, pt. ca nu mai am voie ou crud iar cea cumparata nu-mi place.
Pun galbenus fiert si putin mai mult mustar decat normal. Si ulei, adica in rest o faci normal, cum o faceai de obicei.
Iese excelenta, la fel ca cea cu ou fiert+crud, sau doar cu crud.
Ca sa nu mai zic ca maioneza se poate face si doar cu mustar+ulei, adica fara ou deloc (asta e maioneza pe care o faceam mereu in post).
Pofta buna.

Irina burticoasa si copilasul cuminte din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Merci mult fetelor, am sa fac maioneza si azi am cumparat pui, maine vreau sa-l fac la cuptor.
Laura nu stiu cum e in Austria, dar in Olanda nu mai exista tarani, ar fii fain sa mai fie dar vorba ceea...fosta-i lele cand ai fost..., asa ca puiul de la piatza e de la ferme,de fapt acelasi care se gaseste in magazine doar ca mai proaspat si mai ...nu stiu mai sanatos putin, mai mari pulpele, aripioarele, nu ca de vrabiutza cum e cel din magazin ca uneori imi si fac scarba aripioarele alea de canari.Si mai ieftin. Mie imi place mult dar aici (sau oamenii din jurul meu) au tot felul de obsesii cu carnea de pasare si ouale.Ma rog...au cam reusit sa-mi bage si mie in cap tot felul de spaime sper sa nu ma loveasca intr-o buna zi vreo crampa sa le dau dreptate..

Ok, merci inca odata si am sa incerc sa fac maioneza din oua fierte, nu stiam ca se poate.
V-am pupat,
A.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelursu@k.ro spune:

Multam fetele!!! Nu stiam ca pot sa fac maioneza din oua fierte. Sunt insarci si nu pot sa risc cu ouale crude.
pupici

Mergi la inceput

Slakje fa maioneza fara ou, doar cu mustar. O sa-ti iasa super, vei vedea.
Sau cu ou/oua fierte si mustar. Asa e si mai buna, dar daca nu sunt bune ouale merge si doar cu mustar. Deja mi-e

Mergi la inceput

Si tu Gabiu poti papa fara grija maioneza cu out fiert.

Mergi la inceput