Tratam infectiile "de jos" inainte de nastere?

Ziua buna!
Sunt Cristiana cu bebe in burtica de 34 saptamani si apelez la voi pentru ca sunt necajita din cauza ca mi se pare ca m-am procopsit cu o mica infectie/ciuperca/bacterie jos... (adica ceva de genul volvo-vaginita - parca asta era termenul medical...)
La doctor voi merge saptamana viitoare dar mi se par secole pana atunci. L-as suna dar nu stiu dc poate sa-mi zica ceva prin telefon - afara de faptul ca am luat-o razna!.Pe consort deja l-am albit...Asa ca sper sa ma ajutati voi (ca mi-e jena sa explic chestiile astea prietenilor...).
Asa ca intrebarile mele catre voi sunt:
Se pot transmite relele de mai sus (infectii, bacterii...) in lipsa de contact sexual?Pot fi tratate in sarcina? Cat de aproape de DPN? Ce se intampla daca nu-s tratate? Pot afecta bebelushul la nastere?
E foarte posibil doar sa mi se para ca am simptome, ca se face simtita din ce in ce mai mult paranoia pre-natala... si eu stau cu gandul asta in cap de Duminica.cand am fost la cumparaturi si am fost nevoita sa merg la wc din magazin (Unirea).Nu m-am atins de nimic dar mi se pare mie ca m-am stropit un pic (scuzati va rog detaliile tehnice!!). Si mi-e frica sa nu fi luat ceva...Bineinteles ca, cu gandul asta in cap, mi se pare ca au aparut si simptome... dc intelegeti ce vreau sa spun...Si habar nu am ce sa fac.Sa zicem ca-mi fac analiza secretiei si iese ceva, pot eu sa tratez acum , la numai o luna pana la nastere, ceva-ul ala? Daca nu-l tratez, bebe pateste ceva la nastere?
Multumesc anticipat pentru pareri.Cristiana si
bebe din burtica (34 saptamani si 4 zile)
Raspunsuri

Lali spune:
Infectiile de anumite tipuri nu sunt ceva neobisnuit in sarcina si nu toate sunt "luate" de la cineva sau de pe ceva. Multe sunt datorate faptului ca PH-ul urinei se schimba destul de mult si aceasta distruge precarul echilibru de bacterii existent. Astfel o parte din bacterii mor iar altele se inmultesc mai mult decat normalul si pot genera infectii urinare sau genitale chiar in conditiile unei igiene bune.
Acestea se pot trata in sarcina, doctorul dupa identificarea infectiei poate prescrie medicamente care sunt compatibile cu sarcina.
Eu am avut o astfel de problema in saptamana 19, l-am sunat pe doctor, mi-a spus prin telefon ce analize sa imi fac si am ajuns la el direct cu rezultatele dupa cateva zile. M-am tratat apoi in doua zile cu ce mi-a indicat el, deci nu a fost nimic complicat. Nu sta cu emotii, suna-ti medicul si o vei rezolva, sunt sigura.
Sanatate pentri tine si bebe !
Lali si licuriciul ei 19+
Dr. Anca, Municipal

tomasa spune:
Draga mea Cristiana, stai linistita ca raul nu este chiar atat de mare cum pare acum . Eu o sa-ti scriu ce stiu si cred eu.
In primul rand se poate sa nu fie nimic, adica sa fie pe fond psihic, cum spui si tu, din cauza ca te-ai stresat cu public si atunci ai scapat. De multe ori se intampla asa. Autosugestia este mai puternica decat credem noi si, din pacate, chiar functineaza si in bine si in rau.
In afara de asta, prostioarele astea (vaginita nespecifica, candida, micozele) nu se declanseaza numai de la contact sexual. Se pot face pe fondul unui organism slabit, chiar sarcina in sine este favorizanta pt. Candida, se pot lua de la (dar stai linistita ca nu cred ca e cazul tau, mai ales ca n-ai atins nimic), antibiotice, ciupercile sunt prietene bune cu dulciurile in exces, etc. Deci se pot face si in lipsa unui contact sexual.
Daca cumva ai asa ceva nu este grav, e chiar des intalnit in sarcina si se trateaza fara probleme, indiferent de cata de aproape este DPN-ul tau, sau cel putin eu asa stiu. Ba chiar mi se pare ca e mai bine de tratat orice problema mai la sfarsit de sarcina decat la inceput, cand embrionul este mult mai expus si mai sensibil la orice tratament/infectie. Bineinteles vei folosi doar ce-ti va recomanda ginecologul tau, medicamente permise in sarcina.
De asemenea se prea poate ca el sa considere ca nu necesita tratament (in functie despre ce infectie este vorba). Eu insa stiu ca in cazul nasterii normale se da in general tratament ca sa fie calea libera de microbi pt. .
In orice caz acum, cat e inca in burtica, nu se transmite nimic la copil.
Sper ca ti-am fost de folos.
Te si-ti doresc multa sanatate. Nastere usoara si un
sanatos si voios.
Irina burticoasa si copilasul cuminte din burtica

ingerasu spune:
Cristiana intaresc si eu ceea ce au spus fetele precizand in plus ca tratamentul se poate face chiar inainte de nastere fara nici o problema. Stiu chiar ca se dau ovule aproape de momentul nasterii pt a curata vaginul. De asemenea, stiu ca anumiti microbi se transmit si la bb daca vei naste pe cale naturala 9spre ex, candidoza am citi ca face bb candidoza bucala) si de aceea este bine sa cureti si sa pregatesti locul.
Oricum orice medic iti va recomanda inainte de nastere ceva ovule, fie ca ai sau nu ai ceva dar este bine, in cazul tau sa rezolvi mai repede ceea ce ai tu.
"ingerasele" 21+ saptamani DPN 31.12.04
Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://photos.yahoo.com/simiongabriela

bits spune:
Cristina stai linistita caci se pot trata cu unguent crema si ovule,astea nu-l afecteaza pe bebe in nici un fel.ce-i drept exista riscul infectarii (daca nu te tratezi) bebelusului la ochi si gurita(candida).multa sanatate!
octy 30 sapt DPN:29oct
http://photos.yahoo.com/octyb

cristia spune:
Fetele va multumesc mult pentru sfaturi si pareri. Acum sunt mult mai linistita si stiu ce tre sa fac.
Cristiana si
bebe din burtica (34 saptamani si 4 zile)