La France (17)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Buna ziua, fetele, uite, Aura, eu raspund prezent la apel!
Mai intai bun venit noilor fete, in al doilea rand stiu ca Michaela (Samsara) a avut probleme cu ordinatorul, pe care se pare ca l-au doborat virusii. Asta mai de mult.

Ma bucur, Corina, ca te-ai mutat in casa noua, sa va fie de piatra!
Cat despre inaugurarea scarilor, ce sa zic, te-o fi durand pe tine-n cot, dar fii cu ochii pe Anna!

Ma inscriu si eu pe lista Aureliei cu fete care presteaza munca: sunt in Franta din sept. 2000 si lucrez din sept. 2001 (de altfel tocmai am sarbatorit 3 ani, ma bate gandul sa-l intreb pe seful meu daca e multumit de mine, si daca da, sa mai puna ceva la salariu).
Uite, asta e o intrebare buna pentru voi, fie ca lucrati, fie ca nu: cum sa-l iau ca sa priceapa ca e timpul sa-mi mareasca salariul? Ca direct in fata nu pot sa i-o trantesc, nu sunt genul... Iar daca eu nu zic nimic, el (se face ca) nu pricepe...

Asera am avut primul contact cu studenta care vrea ore de romana. Mi-a spus ca in 6 luni de cand o studiaza la facultate, profesorul lor nu le-a spus cum se zice "buna ziua " sau "la revedere". Ca sa nu mai spun ca am descoperit niste greseli in caiet... cica copiate de pe tabla!
In mod normal mai am diseara o ora si gata. Am redescoperit placerea predatului si-s tare fericita!

Iar acum m-apuc de treaba, am vrut sa profit cat sunt singura la servicu.
Va pup si va doresc o dupa amiaza placuta!
Lulu

« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frunzaverde2 spune:

Pentru Sirod
- imi permit sa corectez doua informatii care ti-au fost transmise eronat

nu se merge la notar pentru inchirieri, doar pentru cumparari de locuinte. Dar e adevarat ca sistemul inchirierilor in Franta e foarte bine reglementat si nu iti inchiriaza nimeni nimic pina nu te vede si nu iti studiaza dosarul ca sa se asigure ca dispui de venituri periodice regulate

in hotelurile Formule 1 nu ai nici dush nici wc in camera. Dar hotelurile sint foarte curate

bonne journée

If you want to win you have to learn to be a master of the game.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Pentru Lulu : incearca sa vezi cam cit se cistiga cu experienta ta pe un post similar in alte societati de acelasi tip si compara cu ce cistigi. Daca e mult mai mult decat ai in momentul de fata, spune_i sefului ca vrei sa stai de vorba cu el, fixati o data si apoi ii spui verde in fata ca vrei o marire de salariu. Nu sunt decit doua raspunsuri posibile : sau da sau nu, si daca nu, n-are seful de ce sa se supere. Era sa uit : tre' sa mai stii daca acolo unde faci serviciul perpectivele sunt bune pentru toti, adica firma nu e de vinzare sau in alta situatie nasoala.

Succes !

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Tocmai incepusem sa ma intreb de cand se merge la notar pentru inchirieri... ca eu stau cu chirie de 7 ani si n-am fost niciodata.
ce mi se pare mie cel mai important cand inchiriezi este "l'état des lieux" in care trebuie mentionat orice nu este in ordine cu apartamentul ca altfel te trezesti la sfarsit ca-ti cere sa-l platesti de nou.

mihiasiroasa e St julien-ul unde stau ala e. E adevarat ca am noroc sa locuiesc intr-o regiune foarte frumoasa. Eu vin din Bucuresti deci de la campie si nu ma mai satur de privelistile de aici. Am inceput sa inteleg de ce colegele din Romania (care erau de la munte) nu vroiau cu nici un chip sa ramana in Bucuresti dupa facultate.

Despre experientele mele de "nounou" ... daca vrea cineva amanunte nu-s probleme. E adevarat ca suntem cam izolate si nu prea avem cu cine discuta cand avem o nelamurire, asa ca intrebati si va raspund cu draga inima.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Bun ! pai sa scriem:
OLO = 4 ani = lucreaza de 4!!!(sa traiasca!)
MIHIASIRO = 10 ani =lucreaza de 5ani
MIK = 12 ani = lucreaza de 12 = prof de informatica ;
LU.MORE = 4 ani =lucreaza de 3 ani;
CHATONEL =14 ani =lucreaza de 10 ani ,in electronica la ALCATEL
Se mai inscrie cineva?

Aura&Luca,2 ani si 7luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://www.yamafoto.com/?ref=10692
http://www.yamafoto.com/?ref=6542

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Bunnnnnnnn......haideti fetelor ca sint cu capul in nori iar voi sinteti niste dulci ca nu va suparati pe mine ......deci sa rectific!
Hotelul unde am dormit acum o saptamina si aveam dus in camera nu era "formula 1" ci "categoria 1"si am platit 32 de euros si nu 25!!!
Iar ca contractul de inchiriere se face la notar am spus-o pentru ca noi cind am vrut s ane mutam de la doua camere la 3 ,am gasit apartamentul cu 3 camere chiar la noi pe palier ,am vorbit cu propietarul iar cind am vrut sa facem actele de inchiriere ne-am dus la notar (pentru ca la noi se inregistreaza la notar contractul ) iar notarul s-a scuzat ca n-a stiut ca noi il vrem si a facut actele cu .....altcineva !!!
Ca urmare am pierdut apartamentul si asa am ajuns sa ne cumparam casa......dar asta este alta poveste si daca in fapt nu se procedeaza asa pe la voi eu ce sa mai zic?! i-mi cer scuze ca am "imbrobodit " fata!

Aura&Luca,2 ani si 7luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://www.yamafoto.com/?ref=10692
http://www.yamafoto.com/?ref=6542

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

quote:
Originally posted by Aurelia

Bun ! pai sa scriem:
MIHIASIRO = 10 ani =lucreaza de 5ani
MIK = 12 ani = lucreaza de 12 = prof de informatica ;
LU.MORE = 4 ani =lucreaza de 3 ani;
Se mai inscrie cineva?

Eu: 4 la 4! (diferentza de 2 zile , ca am venit sambata la amiaza si m-am dus la job luni dimineatza)

Mihaela
Anaïs & Emma

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lu.more

Ma inscriu si eu pe lista Aureliei cu fete care presteaza munca: sunt in Franta din sept. 2000 si lucrez din sept. 2001 (de altfel tocmai am sarbatorit 3 ani, ma bate gandul sa-l intreb pe seful meu daca e multumit de mine, si daca da, sa mai puna ceva la salariu).
Uite, asta e o intrebare buna pentru voi, fie ca lucrati, fie ca nu: cum sa-l iau ca sa priceapa ca e timpul sa-mi mareasca salariul? Ca direct in fata nu pot sa i-o trantesc, nu sunt genul... Iar daca eu nu zic nimic, el (se face ca) nu pricepe...

In mod normal, la fiecare aniversare ar trebui sa ai un entretien de evaluare cu shefu', cu ocazia caruia ceri si marirea salariului. (daca nu propune el). Daca n-ai entretien, ceri un RDV cu sefu, si zici de salariu. Dupa ce-ti ridici munca in slavi ;)

Mihaela
Anaïs & Emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Multumesc Mik, oLo, usor de zis, mai greu de facut... pentru mine.
...Pentru ca eu sunt o foarte buna executanta, in schimb nu am initiativa si nu stiu sa negociez. Mi-as sustine punctul de vedere, dar... sa nu deschid eu discutia. Cu alte cuvinte, nu sunt buna de gura. Fiecare cu defectele lui...
Poate un psiholog ar spune ca asta vine de la neincrederea in propria persoana, asa este, m-am confruntat dintotdeauna cu asta....

« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lu.more

Multumesc Mik, oLo, usor de zis, mai greu de facut... pentru mine.
...Pentru ca eu sunt o foarte buna executanta, in schimb nu am initiativa si nu stiu sa negociez. Mi-as sustine punctul de vedere, dar... sa nu deschid eu discutia. Cu alte cuvinte, nu sunt buna de gura. Fiecare cu defectele lui...
Poate un psiholog ar spune ca asta vine de la neincrederea in propria persoana, asa este, m-am confruntat dintotdeauna cu asta....

Trimite-i un mail cu o tenta umoristica... Intreaba-l daca are idee care-i rata inflatiei :D Sau zi-i ca mai vrei niste responsabilitatzi contra cost ;)
Daca vrea sa-ti mareasca, o sa inteleaga :D
Sau trimite-i un mail in care ceri rdv in care ceri discutii financiare... Daca te cheama e OK. Daca nu, ai scapat de situatia jenanta sa-i zici in fatza ;)
Oricum, trebuie sa-i spui. ca uneori, se fac ca uita... :))

Curaj!

Mihaela
Anaïs & Emma

Mergi la inceput