Gradinita Montessori in Brasov
Raspunsuri - Pagina 2
ariadne spune:
Babee,
este devreme sa spun daca sunt sau nu multumita, abia merge de o saptamana, ideea este ca imi place programul lor educativ, chiar daca pare mai rigid in comparatie cu alte gradinite.
egal ce va comenta fatuca mea pe parcurs, nu o schimbam.
copiii sunt ajutati atat cat sa li se starneasca interesul, programul este full, nu au timp "bietii" nici macar sa isi de-a seama cat de obositi sunt! dar merita!
Babee spune:
Copilului dupa parerea mea trebuie sa i se tina mintea ocupata.Sistemul educational Montessori se bazeaza pe o activitate bogata, copilul trebuie sa asimileze cat mai multe cunostinte(nu oricum, nu in cel mai scurt timp, dar sa asimileze).Se insista asupra educatiei fiecarui copil, nu se merge:care prinde prinde, care nu asta e.Este total diferit.
Am cunoscut 3 copii ce au acum 7, 8 si 9 ani(si ceva luni pentru fiecare).Pe mine una m-a uimit lejeritatea cu care vorbesc engleza, au un vocabular bogat(un adolescent nu stie atatea cuvinte, puteai discuta orice cu ei.La anisorii lor, si dupa cei 3 ani si jumatate de Montessori mi s-a parut extraordinar.Acum sunt la scoala, tot in sistem Montessori.Acasa vorbesc germana, la scoala numai engleza-o mananca pe paine vorba tatalui meu.
Mi s-a parut interesant, educativ si insist sa aflu cat mai multe.
Iti multumesc oricum Ariadne pentru raspuns.Daca ar fi mai multi parinti implicati s-ar putea face ceva mai mult.Sa inteleg ca nu sunt persoane interesate?
'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'
http://www.unet.univie.ac.at/~a0209879/botez.html
http://community.webshots.com/user/babee11
http://community.webshots.com/user/phillip0602
Iubi si Phillip (6.02.2004)
Tareia spune:
Salut Babee
acum am vazut subiectul tau.Si eu sunt foate interesata de sistemul Montessori, chiar ma gandeam sa deschid in Cluj o cresa bazata pe acest sistem. Exista si Montessori pentru infants (copii de la 0 la 18 luni) si toddlers(de la 18 luni la 3 ani), dar aici in Coreea cursurile sunt in lb. coreeana, ceea ce e prea mult pt. mine ,nu as putea trece examenele.
Asa ca ma multumesc sa citesc articole de pe net si carti.Acum am gasit 2 aici in Coreea : "Montessori from the Start. The Child at Home, from Birth to Age Three" si "The Discovery of the Child".
Am vizitat in Seul o gradinita Montessori pt. copii de la 3 la 6 ani si mi s-a parut super. Atmosfera era relaxanta, felul in care era aranjata casa era foarte placut (ferestre mari, scari, podea, tavan din lemn, gradina afara). Fetita unei prietene merge acolo si spune ca e gradinita la care ii place cel mai mult.
Pretul e de 230 de dolari pe luna pt. program scurt, de la 9 la 14 cu pranz inclus.
Educatoarea de acolo imi spunea ca materialele sunt cam scumpe si se fabrica doar in anumite tari.Imi zicea ca daca includ si costul cursurilor pt. educatori, o gradinita Montessori ar presupune o investitie serioasa. Iar asta ar insemna costuri mai ridicate pt. parintii care vor sa-si trimita copilul la o astfel de gradinita.
Daca tu vrei sa incerci in Brasov, eu zic ca se poate. Sunt multi oameni cu venituri mari acolo, si cererea pt. locuri la gradinite este mare,ca in toate orasele de altfel. Cred insa ca trebuie sa fie cu program prelungit, pt. ca cei care au bani mai multi lucreaza mai mult.
Succes!
silvvi spune:
Am auzit de Sistem Montessori, caut in Bucuresti o asemenea gradinita, sau macar un magazin cu jucarii a-la Montesori, sau macar carti in romana, ca am luat prin situri de la rusi despre sistemul asta, dar nu cred ca s-ar scoate bani din asta din cauza necunoasterii sistemului in Romania.
Silvia
casandra spune:
Ca in orice gradinita, cei mai importanti sunt educatorii, in primul rand calitatile lor native pentu a lucra cu prichindei si apoi cat de instruiti sunt. Baietelul meu a mers la o gradinita Montessori 1 an de zile, la inceput am fost foarte incantati, educatoarea fiind absolut extraordinara. A ramas insarcinata, n-a mai putu veni si a fost inlocuita de o alta, opusul primeia. Calin merge acum la alta gradinita din aceasta cauza.