Colet trimis din State in RO

Colet trimis din State in RO | Autor: Jasmine

Link direct la acest mesaj

Cineva din State imi cumpara un aparat foto digital si mi-l trimite in RO.Stiu ca sunt mai multe variante,am studiat www.usps.com ,mi-am facut o idee.Ce n-am priceput : ce serviciu se considera a fi "posta rapida" si ce nu?Am vazut pe site ca variantele ar fi:
-prin "Global Express",ajunge in 2-3 zile,e clar ca e posta rapida,deci nu asta vreau
-prin "Economy Parcel Post",ajunge in 4-6 saptamani (probabil cu vaporul),deci nici asta
-prin "Airmail Parcel Post",ajunge in 4-10 zile.Intrebarea e : asta e sau nu "posta rapida"?Ma intereseaza pt ca in functie de asta ajunge in RO intr-un Oficiu Postal sau in altul,si pt mine conteaza.

Ma poate lumina cineva?Am inteles ca se poate trimite cu posta normala (deci nu in regim de "rapid"),par avion,si ajunge in 2 saptamani.Dar care e serviciul ala?

In alta ordine de idei,stie cineva cam cat ar fi taxa vamala pt un aparat foto digital Canon A75?Sau,si mai bine,daca pot sa scap de taxa asta cumva?

Jasmine
27 saptamani

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Eu nu m-as baga sa trimit un aparat foto prin posta. Noi am trimis camera digitala video Sony in valoare de $600 si dusa a fost. S-a pierdut pe la romanasii nostri. Noroc ca am pus asigurare pe ea, dar ceva bani nu ne-am mai recuperat.
Sfatul meu este sa trimiti aparatul prin cineva care ajunge in tara, nicidecum trimis prin posta UPS. Noi am asteptat vreo 6-8 luni ca sa ne recuperam banii. Sau incearca alte servicii. DHL e sigur, rapid, dar usturator de scump.
Dar sterge de pe lista UPS. Eu cel putin sunt patita si m-am jurat ca nu mai trimit prin astia obiecte de valoare. Americanii saracii n-au nimic, dar ce sa te faci cu romanii ca acolo nu "ajung" lucrurile.
Daca te hotarasti sa trimiti prin regim normal nu te astepta sa dureze 2 sapt. Eu am trimis un pachet in Ro si a durat 3 LUNI. Si mi-au zis la fel, 2 sapt.
Asa ca ai grija!
Numai bine,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Noi am trimis un dvd player cu USPS prin asta 4-10 zile si a si ajuns, in timp, la destinatie; ideea de baza este ca in Romania li s-au cerut taxe vamale de 10 ori valoarea aparatului (nu glumesc) si nu s-a putut rezolva nimic. Intereseaza-te exact cat sunt taxele vamale, noi ne-am suparat rau atunci, trebuia sa fie un cadou de Craciun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Destul de riscanta treaba cu posta romana. Eu zic sa apelezi la cineva care vine in Ro si sa il rogi sa iti aduca si tie aparatul. In primul rand nu ai cum sa scapi de vama. TOATE pachetele primite din strainatate se deschid in fata ta , la ghiseul postei vamale. Plus ca au niste taxe fantastice, care de multe ori sunt mai mari ca pretul aparatului. Aici, in Iasi , erau in stare sa ii ia vama unui prieten de-a meu pe un memory stick. Singura varianta neortodoxa ar fi sa ai o "pila" la posta si sa poti sa scapi cu pachetul nevamuit.

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput