TIRAMISU

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Am gasit-o!!!
Si culmea ca nu ma dusesem sa caut crema mascarpone. Eram la Henry's si am dat de ea din greseala. Ok, am luat o cutie si piscoturi si o sa incerc reteta in seara asta. Imi lasa gura apa doar gandindu-ma ce bunatate are sa iasa....

Multumesc frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

bune fetelor vad ca va place tiramisu , eu fac tiramisu de ceva vreme si e super bun , in ro se gaseste mascarpone la cora, carrefour ,mega image, si cam pe la toate supermaketurile o cutei de 250 g costa intre 90.000 ( nemteasca ) si 120.000 - 150.000 ( italieneasca) eu am luat si nemteasca si italieneasca si sunt la fel de bune , am vazut odata in cora si romaneasca da n-am avut curaj sa cumpar mai ales ca era ziua sotului si aveam invitati ..., o sa va dau si reteta mea :

500g g mascarpone - 2 cutii
frisca 500g - eu folosesc Hu la la lichida
5 galbenusuri
1 cana zahar
ness
2 pungi mari de piscoturi savoiardi
costuri- aprox 500.000 lei dar merita

eu am acasa o tava aprox ca la mac'donalds pe aia fac tortul pt ca e cea mai mare care o am in casa pt ca altfel iese foarte inalt , oricum ies 4 randuri de piscoturi , deci daca va apucati sa faceti tiramisu dupa reteta asta trebuie sa mai chemati si ajutoare

se amesteca 5 galbenusuri cu o cana de zahar, pana se omogenizeaza , se adauga 2 cutii de mascarpone ( 500 g ) se amesteca cu ce vreti voi , cu lingura , cu mixerul, se adauga 500g de frisca, intr-un vas pun cam 3 cani de apa si amestec cu vreo 8 lingurite de ness si bag cate un piscot in apa si il scot imediat pt ca se inmoaie fff repede si se aseaza pe o tava , se pune crema si tota asa ultimul rad sa fie crema, se pudreaza cu cacao si se da la frigider aprox 6-8 ore cel mai bine o noapte ....daca puteti ....

ADy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

tot eu am uitat sa va spun ca branza mascarpone o gasiti la raioanele cu branza gata ambalata , unde au tot felul de branzeturi, mozzarela, brie, nu aveti cu sa o ratati...


ADy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

In general reteta mea e cam cu aceleasi ingrediente, numai ca la mine dupa ce se omogeninzeaza galbenusurile cu zaharaul se pune pe bain marie sa se ingroase. Nici n-as putea sa mananc toate ouale alea crude. Apoi se raceste, amesteca cu mascarpone si albusurile batute spuma (eu am "sarit" de albuse, pt ca nu vreau oua crude, am copii mici si mi-e cam teama). In rest toate la fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Ingrediente:
500 gr. de brinza mascarpone, 5 oua, 5 linguri de zahar pudra, o cutie de piscoturi de sampanie, 30 cl de cafea foarte tare, o lingura de cacao pudra
Mod de preparare
Se freaca galbenusurile si zaharul pina ce amestecul incepe sa capete culoare alba. Se adauga mascarpone si se amesteca bine. Se bat albusurile sub forma de spuma tare si se incorporeaza amestecului de mai sus. Se stropesc biscuitii cu cafeaua si se tapiseaza cu ei fundul unui bol sau se portioneaza pe cupe. Se acopera cu un strat de mascarpone. Se pune un alt strat de biscuiti stropiti cu cafea, un al doilea strat de crema etc Se Baga apoi prajitura la frigider si las-o la rece cel putin 3 ore
Pofta buna!


Gabbriela & Julian web

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Fetelor, la retetele date de voi vrteau sa adaug un pont: inmuiati daca puteti piscoturile in lichior Amaretto combinat cu cafea si vedeti apoi ce bunatate iese. In lipsa de Amaretto puteti utiliza si rom. Iese delicios, are gust mai special, mai aromat.

Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Si sa nu uit: eu mai fac o varianta de desert cand am piscoturi in casa si nu am vreme sa fug sa iau mascarpone. Pun inghetata de vanilie si frisca in loc de mascarpone si frisca. Mai adaug si fructe proaspete sau din compot si dau desertul la congelator sa se prinda putin crema din inghetata (in frigider se topeste). Piscoturile le insiropez insa exact ca la Tiramisu. Iese o chestie bestiala. Eu zic ca merita sa incercati si asta, mai ales ca inghetata de vanilie e mai ieftina decat mascarpone (cel putin aici). Eu am inghetata mai tot timpul in congelator (pe post de desert de rezerva).

Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

quote:
Originally posted by Camelia

Eu fac Tiramisu destul de des.Am o reteta excelenta.Suna cam asa:

Ingredinte:
6 lingurite cu virf de cafea, o sticluta cu esenta de rom, 400 gr. piscoturi Savoyardi, 4 oua, 7 linguri cu virf zahar; 500 gr. (2 cutii) supercrema Mascarpone sau 500 gr. smintina 24% grasime, 2 plicuri de praf de frisca; cacao pentru ornat

Se face o cafea din 3 cani de apa si cele 6 lingurite de cafea si se lasa sa se raceasca; se freaca galbenusurile cu zaharul, pina aproape ca se topeste zaharul (cca 10-15 minute cu mixerul). Se adauga supercrema Mascarpone sau smintina si se amesteca cu mixerul pina devine consistenta ca frisca. Se introduce la frigider. Se bat albusurile spuma, dupa care se adauga praful de frisca (fara sa se dizolve in lapte) si se mai bate cu mixerul pina se incorporeaza praful de frisca in spuma. Se amesteca cele doua compozitii (cel cu albusurile si cel cu galbenusurile) si se introduce amestecul in congelator. Se adauga esenta de rom in cafeaua racita. Se inmoaie repede piscoturile in cafea, unul cite unul. Se tine o secunda piscotul in cafea, caci altfel se inmoaie prea tare. Se foloseste o tava de 4-5 cm inaltime, in care sa incapa aproximativ jumatate din cantitatea de piscoturi asezate unul linga altul (tava de friptura e perfecta). Se asaza un strat de piscoturi in tava. Se intinde jumatate din crema preparata, dupa care se asaza iar un strat de piscoturi si deasupra se intinde restul de crema. Se presara cacao deasupra, cu ajutorul unei strecuratoare de ceai.
Se tine o zi la frigider, sa se patrunda piscoturile si se serveste


Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor



Mai stii de unde ai reteta ?
Cineva zicea ca daca pui lichior amaretto in loc de esenta de rom iese si mai buna.



Karina + Bogdanel

Nu traim ca sa mincam, ci mincam ca sa traim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Karina, cum sa nu stiu??? De fiecare data cand fac Tiramisu ma gandesc la tine.
Eu pun si rom si putin lichior Disaronno Amaretto.E excelent!

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

quote:
Originally posted by Camelia

Karina, cum sa nu stiu??? De fiecare data cand fac Tiramisu ma gandesc la tine.
Eu pun si rom si putin lichior Disaronno Amaretto.E excelent!

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor






Karina + Bogdanel

Nu traim ca sa mincam, ci mincam ca sa traim

Mergi la inceput