Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (45)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

buna fetelor, eu am cezariana pe orizontala, la inceput a fost destul de maricica aproximativ 17 cm dar si eu eram....mareeeeee....hi hi ca mai apoi cand am slabit de la 95 la 60 sa ramana doar la 8-9 cm...acum iar a inceput sa ia proportii pe masura ce ma ingras. dar eu cred ca depinde si de cat de maricel este bb, alex a avut 3,750 la nastere si va zic asa ca sa faceti o comparatie o tipa care a fost in salon cu mine a nascut tot prin cezariana cu acelasi dr si bb-le ei a avut 2,600 si cezariana a fost mai mica si cand l-am intrebat pe medic de ce este asa mare a mea mi-a zis" pe unde vroiai sa-l scoatem pe caposul de fii-tu" hi hi ca am uitat sa va zic ca inainte de operatie mi-au facut o eco(cam cu o saptamana inainte) si atunci mi-a zis...mama ce cap mare are...
fetelor sunt fericita ca desi mananc ca o sparta ce-i drept mai tin si cont de ce mananc nu prea am mai pus asa de multe kg ca prima data, acum in saptamana 23 am 11 kg in plus stiu ca pe langa voi sunt balenutza dar eu fac comparatia cu prima data....
in rest...nimic nou doar ca ma simt din ce in ce mai obosita si astept cu nerabdare sa vina seara sa dormmmmm.....nu stiu ce m-as face daca as mai avea si insomnie ca voi....as lesina....
va pupilic pe toate si va urez ca ziua de maine sa fie linistita din toate punctele de vedere

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

buna dimineata!asta noapte a fost calvar pt mine,bebe imi apasa pe ovarul drept daca dormeam pe dreapta,iar cand ma mutam pe stanga ma durea soldul si mai presus de toate sotul meu se labartase pe2/3 din pat,srep ca de acum sa mai dorm si eu putin.

TRY eu tin evidenta sapt dupaUM care a fost pe 27ian.DPN-ul ala era de la a doua eco cand mi s-a spus ca bebe e maricel,acum s-a decalat si mai mult caci bebe e dezvoltat cu 2 sapt mai mult decat DPN-ul.am sa vad sambata ce-mi spune la ecograf si-mi schimb semnatura.

si eu am contractii nu 2-3,ieri mi s-a intamplat de mai multe ori dar spuneam ca-i bebe care se intinde caci undeva in dreapta ii iesea funduletul mai inafara.

vi se intampla cand spalati vase sau veniti in contact cu apa,bebe sa inceapa sa va loveasca?mie mi se intampla tot timpul cand spal vase sau fac dus.

octy 30 sapt DPN:29oct

http://photos.yahoo.com/octyb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misticgirl spune:

Buna dimineata,mamici si bebici!
E joi si e dimineata...si mie imi este atat de somn . De ce oare nu este vineri azi?
Eu sunt bine,bebe misca,deci si el e bine. Ii multumesc lui Dumnezeu ca nu am avut probleme pana acum si sper sa fie la fel intotdeauna.
Am si eu o rugaminte: URGENT !!!! As vrea sa inchiriez un apartament cu 2 camere in zona Baba Novac, Parc IOR, TItan, Gloria. Daca auziti ceva sau cunoasteti pe cineva serios imi spuneti si mie,va rog?
Eu astazi ma duc la o agentie imobiliara si sper sa ma ajute ei.Tineti-mi pumnii,fetelor..ca eu cu socrii unde stau acum nu mai rezist,plus ca nu am spatiu deloc,asa ca sunt nevoita sa plec de acolo.
Dar,vorba aceea, NOI SA FIM SANATOSI, ca aceste probleme se rezolva pana la urma!
Sa aveti o zi excelenta!

Claudia 25 sapt
DPN 5 dec- Dr. Conteanu, Maternitatea Bucur

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Try, te contrazic un pic: si contractiile ne-dureroase pot sa scurteze colul daca sunt prea dese sau tin prea mult. Madachan asta spunea, ca isi simte burtica tare mult timp (sper sa imi aduc aminte corect). Mie colul mi s-a scurtat cu 1 cm intr-o saptamana in care nu am simtit absolut nici o contractie dureroasa (nici nu stiu cum sunt... inca )
Claudia, din pacate nu stiu pe nimeni care sa dea cu chirie. Nu stiu situatia asa ca scuza-ma daca intrebarea este nepotrivita: nu ar fi mai bine sa plateste o rata la un credit pentru casa decat sa platesti chirie la cineva?
ufff.. Bits ce noapte de pomina ai avut... Sper sa nu se repete - banuiesc ca e foarte frustrant sa te tot invarti de pe o parte pe cealalta si sa te doara cate ceva..
Eu vad ca dorm bine desi n-am nici o activitate ziua, dar s-au inmultit visele.. Si cele normale si cele XXX .. Hormonii bata-i vina :-))
Cu cezariana.. incep sa cred ca e foarte important sa discuti cu doctorul inainte de operatie si sa-l intrebi exact cum va fi operatia.. Eu daca m-as trezi taiata pe orizontala cred ca as fi foarte suparata pe doctor .. Asa mai bine lamuresc dinainte..

Eliza - 25 saptamani
DPN 15 noiembrie - Dr. Anca - Municipal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

Buna dimineata!

Try, impotriva contractiilor nedureroase nu trebuie luat nimic atata vreme cat sunt intr-un numar rezonabil (adica pana in 5-6 pe zi). Altfel, daca sunt prea dese, si ele pot scurta colul.

Daca esti invidioasa pe mine pentru lista , te informez oficial ca de saptamana viitoare , ramanand acasa , nu mai pot intra asa de des pe Net(de acasa conexiunea e mai proasta) , astfel incat, daca iti face placere si ai chef, poti sa o preiei tu. OK?

Da, Bianca era cea cu Bebe Bormasina, Bebe Nimeni si alte minunatii , acum a ramas numai cu Misu-Pisu.Eu nu-mi faceam probleme ca bebe n-o s-o placa pe Bianca , ci invers, ca o sa incaseze de la ea din greu, de aceea va trebui sa fiu cu ochii in 14.

Mi-am facut programare sa merg maine pentru repetarea analizelor, sa vedem cum mai stau.

Roxana- saptamana 29

DPN 6 nov- Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onut spune:

neata mamici! cum va simtiti azi?
... eu ma culc de 3 zile la 12:30, ca deh, gimnastica, fotbal, aseara si emisiunea de pe prima! ati vazut-o, ca eu m-am ingrozit!!! nu cred ca fac fata unei nasteri normale (una dintre fetitele nascute avea 4,5 kg si mama a nascut normal! eu stiam ca daca are o greutate peste medie se face cezariana, nu?)

pupici,

o&bb 24 saptamani
http://photos.yahoo.com/oanatone78
DPN: 8 Decembrie
Dr. Strajean, Elias

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olga_stan spune:

neata fetelor!

simonacip, imi pare rau ca ti s-au spulberat visurile in legatura cu acel apartament. mergi si tu pe principiul: TOT RAUL SPRE BINE!, deci vei gasi ceva si mai bun...eu anul trecut trebuia sa pun mana pe un ap. si norocul nu mi-a suras, am scapat ap. printre degete, la fel ca si tine. acum sunt iar sanse sa pun mana pe un ap. si sincera sa fiu blocul respectiv este pus intr-o zona mult mai faina, este si mai frumos si imi convine mai mult sa obtin acum. deci tot raul spre bine, a meritat sa astept!

iepurasu, daca pana acum ma vaietam la fete ca bebe al meu nu misca, acum misca mai toata ziua si nu are stare. imi place cand misca inseamna ca ii place miscarea, cred ca il fac sportiv. ai fazut ce dulci erau gimnastele nostre, alea mici care dadeau interviu si cum visau ele sa devina campioane. vai ce dulci erau! in momentele acelea imi doream ca bebe sa fie fata si sa o fac campioana!!!

andreap, mai dar ai un sot tare nebunatic. eu una nu prea m-as risca sa plec cu bebe asa mic la munte. nu cred ca, al tau sot, isi va pune in practica visul de a petrece rev. cu familia la munte, mai ales ca tu esti nascuta recent, cu cezariana si nu trebuie sa faci efort, o sa fii solicitata cu somnul, cu bebe si nu iti va mai arde si de plecare la drum. stiu de la sora mea care a nascut pe 12 decembrie, cezariana si dupa ce a venit cu bebe acasa era slabita, stresata cu bebelusa (era primul copil si ca orice mamica isi facea fel de fel de griji). dar cine stie, poate tu o sa fii mai puternica si cu chef de viata!!

eliza5, asa stiam si eu - concediul de urgenta se plateste 100%. daca ai o informatie din sursa sigura in acest sens sa ne anunti si pe noi. si formalitatile care se fac in acest sens!

roserb, bianca ta seamana fff mult cu nepoata mea, care nu prea este incantata de venirea lui bb pe lume. este singura noastra nepoata si fff rasfatata si este constienta ca daca vine bebe pe lume tataie va trebui sa imparta dulcurile cu bebe, eu am sa-l iubesc mai mult pe bebe si mai putin pe ea, mai ales daca bebe este fetita este si mai grav ca am sa-i dau pantofii cu toc si bijuteriile copilului meu si uite asa lista continua...in legatura cu jucariile nu se indura nici de alea jerpelite si murdare. iar daca totusi face excese de darnicie dupa cateva zile isi retrage gestul.

daniela_sb, hai ca ne potivin la capitolul...citeste si adormi...exact asa sunt si eu, daca citesc 2 randuri dintr-o carte la al treilea am adormit...si cu televizorul mi se intampla la fel, nu apuc sa vad bine inceputul filmului ca am si adormit!

bits, si eu am observat ca at. cand fac baie bebe da din picioruse. cred ca le place caldura apei si masajul dusului, mai ales ca ei acum simt, aud si vad.

fetelor, am si eu o intrebare...cu vanturile cum stati. eu una de cand am ramas insarcinata imi "cam dau aere", si este o senzatie naspa ca trebuie sa mi le retin mai ales cand sunt in public, unele mai scapa fara control!! voi aveti parte de asa ceva?!

imi place si mie ideea cu lista de tel.

oga 30 ani si bebe 25 saptamani de la u.m.
65kg/50kg inainte, doc. mihaila de la sp. jud. arges
d.p.n. sfarsitul lunii noembrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dama spune:

Neata fetele. Vesele si odihnite sau obosite ca mine de atate vise si mutari de pe o parte pe alta?
Fetelor, imi tot dati de gandit cu contractiile astea nedureroase. eu ori sunt nesimtita ori nu stiu in sa fac deosebirea intre bebe si o contractie din asta? Derept e ca si eu mai simt burtica ca sta sa plesneasca de tare ce e, dar sa fie oare contractie? Eu mai simt cand si cand ca si cum s-ar face un nod si asta mai ales in stanga, dar din cate imi amintesc ca s-a spus pe aici ca atunci ar fi bebe. Nu stiu ce sa mai cred...imi e si frica de scurtatul colului. Mie la fiecare control mi-a spus ca e lung si inchis, dar niciodata nu mi s-a spus lungimea lui exacta.
Incepand de luna asta trebuie sa trec la alt dr, pe care cea de pana acum mi l-a recomandat. Asta lucreaza chiar in clinica unde voi naste (asa se procedeaza la astia). Asta e barbat, sper sa-mi spuna mai multe pe 30 cand sunt progr. si sa aiba si echo. Ar fi super, ca mi-e dor sa-l vad pe bebe.

27 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_sb spune:

dama, si eu vroiam sa intreb acelasi lucru. Care e diferenta dintre o contactie nedureroasa si intarirea burticii cand se mai gheia o pauzaste bb. La mine sta de multe ori in partea de jos a burticii si partea aia devine asa tare si intinsa...
Cu vanturile olga si la mine e la fel. Acum nu asa de mult ca la inceput, dar pur si simplu nu pot controla absolut deloc mecanismul . La fel cu ragaitul... ma minunez cateodata ce suntete necontrolate pot scoate...
Roxana, bafta la analize... si nu te enerva daca dai peste nesimtiti care comenteaza cand intri in fata. Doar conteaza.

26+ saptamani, DPN 21 Nov

http://f1.pg.photos.yahoo.com/ph/orcsarefree/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca.gabriela spune:

neata, burtici.
Vai, ce usurare, e aproape weekend...

Roserb, nu zicea "bebe basculanta"? eu asa am retinut...

Bits, ma omori, ce putin mai ai pana nasti...

Andreea, eu n-as pleca nicaieri in locul tau: e departe, e iarna, nu ii poti asigura copilului o camera a lui cu tot confortul de acasa (temperatura, umiditate, aer curat). mie astea mi se par argumente bune pt un bebe de o luna... Si la o adica chiar si de revelion, tot gasesti un medic sau o farmacie in bucuresti, dar la munte... In plus... te cari dupa tine cu pat, cadita, toate nebuniile??

Simona, ti-am vazut si eu pozele acum. Doamne, nici nu zici ca esti insarcinata. Cel putin alea in parc... nu tradeaza nimic... Nu mai stiu, si tu tot mignona esti?

N-am vazut emisiunea de pe prima dar am vazut Friends, episodul in care Rachel nu mai naste odata, desi a depasit termenul. Doamne, ce haios... Urmeaza diseara epsiodul cu nasterea, pe care il stiu. In sfarsit, un film despre nasteri mai aproape de realitae: saraca sta in travaliu 11 ore pana naste...

sa cresteti mari! :-)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/tataruraluca
DPN 22 decembrie, Spitalul Cantacuzino

Mergi la inceput