Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (45)
Raspunsuri - Pagina 11

misticgirl spune:
Bits,nu esti singura! pe mine nu ma dor sodurile,in schimb ma dor picioarele,mai ales stangul ingrozitor...daca cumva mai stau si intinsa pe spate sa citesc o carte,cand ma ridic zici ca am o tija de la mijloc pana la genunchi. Piciorul stang ma doare cel mai tare insa;este o durere care vine exact de la coloana,in zona mijlocului si coboara pe osul de la picior pana la jumatate. Ce sa-i faci,riscul de a fi gravida.
raluca,esti ca o printesa in pozele de la nunta. Iar in cele de la mare este ca un copil cu burtica,esti ca o papusa dulce!! Cred ca multa lume te-a admirat pe plaja.
Andreeap,imi pare rau sa aud de problema ta, bine macar ca bebita ta e bine.Sa stai linistita in pat ca sa nu ai probleme!!! Lasa plimbarile pt anul 2005 . te pup si ai grija de tine.
Claudia 25 sapt
DPN 5 dec- Dr. Conteanu, Maternitatea Bucur

raluca.gabriela spune:
Misticgirl, nu stiu daca ma admirau sau se holbau la mine de cat de copila arat... :PPP
Andreea, prietena despre care ti-am scris a stat din saptamana 30 la pat cu colul deschis 2 cm si a nascut in saptamana 35. Desi avea 2 cm, nu i s-a facut cerclaj. A stat doar in pat, cu interdictie la sex si plimbari + efort. In final, desi era programata pt cezariana, a nascut normal, pt ca s-a dilatat f repede (in 2 ore de la internare nascuse deja). Ei nu i s-a facut cerclaj din doua motive: 1. era destul de inaintata sarcina si nu era un risc major sa nasca (era in luna a saptea) si 2 urma tratament cu niste pastile care sa o fereasca de contractii. Cred ca e bine sa vb cu dr si sa mai stai de vb cu fete care sunt in situatia ta, sa mai vezi cum e. Eu d-aia ti-am si zis despre fata asta. pupici
sa cresteti mari! :-)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/tataruraluca
DPN 22 decembrie, Spitalul Cantacuzino

bits spune:
Ralu imi plac pozele noi,dar sotul tau s-a mai ingrasat ceva de la nunta
,sa nu-ti mai spun de al meu(15kg)!
Misticgirl durerea ta din picior e de la coloana si cica daca se rasfrange pana la laba piciorului poate fi o forma de hernie.ai grija cum iti folosesti spatele.durerile mele sunt groaznice,e ca si cum ma sfredeleste cineva in locul ala cu o bormasina,da deh ce sa-i faci ii se pregateste traiectoria lui bebe.ce e cel mai rau e ca am un somn in mine de nu-ti pot spune si ma enervez ca nu pot sta decat pe spate(pozitie interzisa din luna a 7-a).
octy 30 sapt DPN:29oct
http://photos.yahoo.com/octyb

Eliza5 spune:
Andreea, daca s-a deschis colul este esential sa nu faci nici un fel de efort si sa stai la pat! Sa nu te joci cu treaba asta.. Daca poti cheama pe cineva sa te ajute dar in nici un caz sa nu faci vreun efort cat de mic. Nici plimbarile nu sunt o idee prea buna. Mai bine sa fii prevazatoare decat sa se intample ceva.
Fetelor, ganditi-va ca colul (scuzati cacofonia) este singurul lucru care desparte uterul de vagin. Deci este esential in sarcina! Inainte sa raman insarcinata nici nu stiam ca exista, dar acum mi se pare teribil de important. El sustine de fapt sarcina si impiedica bebeul sa "pice" in vagin. Mama, ce explicatii mai dau si eu..
Eliza - 26 saptamani
DPN 15 noiembrie - Dr. Anca - Municipal

iepurasu spune:
Salutare fetelor!!!
Mi-am mai revenit si eu ca eram pe reluare rau de tot ieri, fiind in urma cu somnul. Azi noapte am dormit si eu bine, slava-domnului, cu o singura intrerupere (pentru WC, bineinteles), si ..... se simte. Simt si eu ca am chef de viata!
Mi-a atras atentia chestia cu junghiul din coloana pana pe picior - eu m-am confruntat cu aceasta mare problema (identica) in primele 2 luni de sarcina, si va spun ca sunt niste dureri groaznice .
Incepusem sa ma gandesc ce miscari am facut in ultima vreme de ma doare atat de tare, ma gandeam ca poate dorm intr-o pozitie gresita, ajunsesem sa-mi analizez toate miscarile sa vad "unde e greseala".
Oricum, mi-a trecut de la sine, cam in 3 saptamani , greu, dar a trecut.
Acum am realizat eu ca de fapt este de la sarcina (eu nu ma asteptam atunci sa fie de la sarcina, aceasta fiind destul de mica).
Iepurasu - 23 saptamani
DPN - 18 decembrie 2004

danette spune:
Buna fetelor,
Eu ieri m-am intors de la Cluj, si sunt tare bucuroasa ca bebe meu e sanatos si a ramas tot fetitza, de data asta 99,9%...s-a fazut f. clar!
Ma gandeam la Bits, da sunt 3 liniutze, imi pare rau ca nu mi-a dat poza, as fi postat-o.
Am o bebelina maricica, are GE 980 gr., biometria ei corespunde sapt. 28, eu fiind in sapt. 26.
Sta cu capsorul in jos, si dr. mi-a spus ca s-ar putea sa ramana asa pana la termen.
Colul este lung, de 38, iar placenta s-a ridicat la 25 mm de col, ceea ce am inteles eu ca e OK.
Vazand ce-ati mai scris, trag concluzia ca am noroc cu un medic destul de vorbaret si amabil. Eu vad tot examenul ecografic, fiindca exista un al 2-lea monitor indreptat spre pacient.
Mi-a povestit putin si de operatie, adica mi-a explicat ca anestezistul v-a decide daca va face anestezie generala sau peridurala...probabil ca asta se v-a intampla cam cu 10 zile inainte de DPN, adica prin 17 Nov.
Ce mult m-i se pare pana atunci..
I-am vazut capsorul, cu orbitele ochilor, nasucul... isi tinea o manuta ridicata spre fata.. Doamne, asa de draga mi-e...
In continuare trebuie sa iau tot FE si Magneziu... inca nimic altceva si trebuie sa-mi refac exam. de urina.
Asa, ca per ansamblu totul a fost foarte in regula!
Andrea, imi pare rau de ce am citit, cu siguranta trebuie sa stai mult la pat, si sa nu faci nici un fel de efort...altfel poate sa se grabeasca fetitza ta...
Dana - 25 + sapt.
DPN 27 Nov.
http://f1.pg.photos.yahoo.com/ph/dana2327/my_photos

bits spune:
Dana ma bucur ca sunteti bine amandoua si ca placenta ti s-a ridicat!.sambata merg si eu la doctor si cred ca de data asta o sa ne spuna sigur ce e.sper sa fie fatza lui bebe in pozitie buna ca ne-a promis o eco 3D nenea doc.sanatate maxima!

daniela_sb spune:
quote:
Originally posted by bits
nu pot sta decat pe spate(pozitie interzisa din luna a 7-a).
bits, de ce e interzis sa stai pe spate din luna a 7-a. Si eu stau cel mai bine pe spate si in plus imi place si pentru ii simt mai bine miscarile lui bb (are si el unde sa se miste in voie).
raluca, si mie imi plac pozele tale. Prima oara la mare... (pt bb). Iti dai seama cand o sa vada si el pozele

26+ saptamani, DPN 21 Nov
http://f1.pg.photos.yahoo.com/ph/orcsarefree/my_photos

bits spune:
"bits, de ce e interzis sa stai pe spate din luna a 7-a. " pt ca bebe e destul de maricel si apasa pe vena cava,ducand la neoxigenarea placentei,risc de asfixiere pt bebe.

ad_rianna spune:
Buna dragele mele. Tare ma bucur sa pot intra si eu dupa atata vreme. Mi-am luat saptamana trecuta concediu de odihna ca nu mai rezistam, iar acum pana am citit toate mesajele voastre a trecut iarasi saptamana. Ati fost harnicute!
Adevarul e ca in timpul concediului nu mi-a facut nimeni treaba asa ca la intoarcere hartiile stiva la mine pe birou isi asteptau rezolvarea. Si mi-e atat de greu .... tot mai greu pe zi ce trece. Daca m-ati vedea! Lumea cand ma vede zice ca trebuie sa nasc, asa mare e burtica. Vinerea trecuta am fost la nenea doctoru', dar smecherasul al doilea tot nu a vrut sa se arate. Cica unul e cu capul in jos si celalalt cu capul in sus si era exact in fata sexului, de aia nu putea sa-l vada. Nu prea eram eu foarte curioasa, vroiam doar sa-i stiu ca sunt bine. Doctorul a zis ca nu ar fi nici o problema. Doar ca am tensiune mica: 9 cu 5, si sunt putin anemica, dar a zis ca e ceva normal.
In rest... ma alatur si eu celor cu dureri la burtica, de la statul pe scaun. Parca mi se strange, sau se contracta, nu stiu, si nu mai pot nici sa stau pe scaun. Ma doare si spatele, de-mi vine sa mor, dar pentru dragii mei suport. Medicul mi-a zis ca vrea sa mergem cat mai departe cu sarcina. Si eu imi doresc asta f.mult, dar ma gandesc cu groaza cum voi arata peste 1 luna sau 2. Am vrut sa merg pana la 1 oct.la serviciu, insa medicul a zis ca cel tarziu la 15 sept.GATA.
Adevarul e ca nu mai pot, obosesc f.repede, am dureri de spate si parca mi se contracta burtica asta...
Stiti ce-mi place mie? Ca pe unde am fost la medic, la analize, toata lumea ma lasa in fata, ca mi-era chiar rusine. Sa stiti ca mie chiar mi se intampla lucruri bune cu burtica, nu se uita nimeni urat la mine, dimpotriva.
ONITA sper ca nu am inteles bine vis-a-vis de contractul tau de munca. Ai dreptul la max. 84 zile de prenatal, eu cred ca e mai importanta sarcina ta. Si oricum, daca nu vrea sa te lase iti poti lua concediu de risc maternal, nu te lasa asa. Sa stii ca si pe mine ma intereseaza chestia cu programarea cezarienei, chiar data viitoare o sa vorbesc cu medicul despre asta
Adriana 27 sapt si BIBIsorii