viza uk

viza uk | Autor: erin20

Link direct la acest mesaj

Imi poate spune cineva cum se formuleaza o invitatie pentru o persoana din Romania care doreste sa mearga in Marea Britanie?Ce trebuie sa faca sponsorul?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns 2girlsmum spune:

Da-mi un PM cu adresa ta email si pot sa iti trimit o copie a invitatiei pe care i-am facut-o prietenilor nostri anul trecut si care a fost OK la Ambasada caci au primit usor viza. Dar tipul asta de invitatie este doar pentru viza de vizitator/turist.Si bineinteles trebuie adaptata situatiei tale.

Patricia si fetitele Miriam si Ruth (6.12.03)

Fotografiile Noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami-florina spune:

Buna
te rog sa incerci adresa de mai jos:
www.ukvisas.gov.uk.

Gasesti toate informatiile necesare si mai ales cele de care are nevoie sponsorul pt a-ti formula scrisoarea de invitatie.

Cami-florina si bebe-34 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CryssUK spune:

Depinde ce tip de viza solicita, pt ca exista mai multe tipuri de invitatii,dar in principui tb sa contina:
-numele si adresa persoanei care face invitatia+statut(rezident, cetat britanic,dovedit prin copii ale pasaportului)
-idem ...........pers invitata
-perioada pt care e invitata
-unde va locui pers invitata , pe perioada sederii in uk(e posibil sa iti ceara sa dovezi pers care invita,precum ca locuieste la adresa x si in anumite cazuri se cer dovezi de fonduri)
-daca esti sponsor,atunci tb sa dovedesti(asa cum am mentionat mai sus!)ca ai cu ce o intretine si ca nu moare de foame sau nu iese la furat(asta e in capul alora de la Ambasada ;)

Oricum fetele banuiesc ca deja ti-au trimis exemplele de scris de invitatie si stii ce ai de facut!
Intr-adevar pe situl www.ukvisas.gov.uk gasesti informatii cu aproape tot ce tb sa contina o invitatie.
Numai bine,
Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns erin20 spune:

Merci mult Mi-ati fost de mare ajutor Sper sa nu imi fie prea greu sa obtin visa (de turist) Multumesc mult si toate cele bune,
Erin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mocanita spune:

Draga Erin, eu am aplicat pentru viza de turist luna trecuta, in iulie, si din pacate mi-a fost respinsa. Eu am crezut ca nu ar conta pentru cei de la ambasada daca sponsorul garanteaza pentru tine din punct de vedere financiar sau daca tu aduci un extras de cont care sa dovedeasca ca te poti intretine singura pe durata excursiei. EROARE!!! Din pacate nu mi-am lasat prietenii sa scrie in invitatie ca ma suporta ei, pntru ca eram sigura ca nu e nici o diferenta. N-a fost asa.. Am adus extras de cont, unde aveam mai multi bani decat mi-ar fi trebuit, si ei mi-au spus ca banii astia puteam foarte bine sa-i imprumut si sa-i pun in cont. In fine, mi s-a mai spus ca sunt o posibila emigranta, avand in vedere ca nu sunt casatorita si n-am copii. Sper sa te ajute sfatul meu. Daca mai ai intrebari, nu ezita.

Mergi la inceput

Hmm ...Mi s-a cam taiat tot avantul Nu sunt casatorita, nici nu am copii..Dar sunt inca studenta.Credeti ca asta ar putea fi un avantaj? Voi merge sa imi vizitez prietenul, iar mama lui va face invitatia..Credeti ca este indicat sa le spun adevarul?Ca imi voi vizita prietenul?Merci mult
Erin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2girlsmum spune:

Erin, eu zic sa le zici adevarul! Este prietenul tau (si mama lui) englez(i)? Daca da si pot scrie in scrisoare ca te sponsorizeaza ei pe durata vizitei, ar trebui sa fie OK.Si chiar daca sunt romani rezidenti acolo, tot este OK.Ei se tem ca mergi sa muncesti la negru si stai peste viza.Dar eu zic ca la varsta ta si in situatia ta, cea mai buna minciuna este adevarul.Ar fi bine insa sa le poti dovedi chiar cu poze si corespondenta daca ai, ca intre tine si prietenul tau este o relatie genuina si nu doar o prietenie de interes fiindca el domiciliaza in Anglia.
Chiar daca urmarile scandalului care a fost inca se resimt puternic (ma refer la vizele de self-employed), cineva tot trebuie sa paseasca inainte si sa insiste pentru recapatarea dreptului romanilor de a vizita UK.

Patricia si fetitele Miriam si Ruth (6.12.03)

Fotografiile Noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mocanita spune:

Cred ca, in mare parte tine de norocul pe care o sa-l ai cand ajungi acolo, cu cel care iti ia "interviul". Si eu sunt studenta, am adus carnetul, l-am prezentat... nici nu s-a uitat la el. Nu te ingrijora insa, eu cand am fost la ambasada, am fost cu 2 prieteni, care si-au luat viza, spre deosebire de mine, si eram in aceeasi oala toti trei. Eu am cazut cu un nesuferit mic si chel care abia m-a privit in timp ce-mi punea intrebarile, pe cand prietenii mei (o tipa si un tip) au cazut la un batranel tare simpatic, cu care chiar au ras!!! Vroiam sa-ti mai zic ceva, de fapt, de-aia am intrat sa scriu. Nu stiu daca stii cum se procedeaza cu inscrisul pe liste. Vezi ca trebuie sa te duci cu o seara inainte (eu m-am dus seara, dar era mai bine dupa-masa), in parculetul de langa ambasada. Acolo, zeci de oameni veniti din toate colturile tarii, fac o lista, pe masura ce ajung. In functie de lista asta, a doua zi dimineata la 8 iese un tip, angajat al ambasadei si da niste bonuri... Eu m-am dus, m-am inscris, si am foat numarul 134!!! Trebuia sa ma duc mai dupa-masa, n-am stiut. Oamenii aia sunt oameni care ajung dupa ce se dau bonurile, nu mai pot intra in ziua respectiva, si isi petrec noaptea acolo, in parculet... Mie nu mi-a venit sa cred.. Cam nasol, i-am compatimit.. Hai ca am scris o gramada si nici nu stiu daca te interesa. Bafta iti urez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Buna! Am si eu o intrebare, daca a mai fost cineva in situatia mea sau daca stiti ceva...Sunt in londra, cu viza de vizitator, iar sotul meu este self-employed aici, in viza de 3 ani. Nu am putut aplica in tara pentru dependent ca nu se procesau, abia de azi au inceput si as vrea sa aplic cumva de aici, sa nu ma mai intorc in Romania sa merg la interviu. Stie cineva ceva? Am sunat la home office si mi-au zis sa trimit actele prin posta la Sheffield, dar nu imi garanteaza ca voi primi viza si mi-au zis ca procedurta corecta e sa merg in romania sa aplic acolo...Ce sa fac?
Multzam.
Andra

Mergi la inceput

Sunt fericita Am obtinut viza Va multumesc mult pentru ajutor

Mergi la inceput