Marte & Venus
Nu stiu daca s-a mai discutat subiectul, dar m-am gindit sa-l deschid aici (si nu la Zona artelor) datorita unori postari recente.
Este vorba de cartea "Men Are from Mars, Women Are from Venus" de John Gray. Nu stiu daca s-a tradus si in Romania. Poate fetele de afara sint mai familiare cu ea.
Ati citit-o? Ce parere aveti? V-a ajutat sa rezolvati conflictele din relatia voastra?
Este prima carte de sfaturi pentru cuplu pe care o citesc si, fara sa stiu ce a scris autorul in prefata, ca am inceput-o de la mijloc (unde era problema mea), am regasit situatiile si problemele care ma framinta intr-o proportie foarte mare.
Oare sa fie chiar asa de simplu? Sa fie asta manualul mult asteptat care sa ne ajute sa intelegem partenerul?
Dar cum sa-l facem si pe el s-o citeasca? Barbatii nici nu se apropie de carti de genul asta, si cu atit mai putin sa le rasfoiasca.
Acum sint un pic sub influenta cartii si as prefera sa las lucrurile sa se mai aseze putin inainte de a pune in aplicare niste sfaturi de acolo.
Dar m-ar ajuta sa stiu daca la voi a functionat.
Raspunsuri
Sabina spune:
Eu n-am citit-o...insa in mod sigur sotul meu ar spune ca sunt prostii.Jrnalul lui Bridget Jones il stii? Nici acolo n-a rezolvat mare lucru acesta carte.............
Sabina & Sofia Galagia
iselin spune:
s-a tradus si in romania, e de multa vreme la vanzare.
sotul meu nu citeste carti de sfaturi decat daca au legatura cu banii!!
o poate citi fata si sa incerce sa aplice si pentru el. nu te baza ca un barbat ar citi astfel de carti.
noni930 spune:
Pai asta e! Ca barbatii nu citesc astfel de carti, poate decit atunci cind e prea tirziu. Imi povestea o prietena ca un coleg de-al ei de serviciu, dupa x relatii esuate si sarit de 40 ani, s-a decis sa citeasca carti despre relatiile de cuplu.
Ufff, ca prea le face femeia pe toate, de la spalat podele la psihologia cuplului.
ruxij spune:
Eu am citit-o si am si inteles-o la vremea aia, acum am cam uitat detaliile exact, dar stiu in mare cam despre ce este vorba. Aplicam mai demult cam ceea ce scrie acolo, dar nu in totalitate. Eu de fapt de vreo doi ani aplic alte "invataturi" citite prin alte carti care te invata cum sa abordezi "relatiile interumane" si la capitolul asta intra si relatia cu sotzul. La mine chiar merge. Daca chiar te tii de treaba, nu numai ca iti schimbi viata, dar intelegi mult mai bine reactiile celor din jurul tau si in felul asta te impacientezi mult mai putin cand se intampla lucruri neplacute, intelegi ca era "normal" ca celalalt sa reactioneze in felul in care reactioneaza in anumite situatii si iti vin si idei mai bune despre cum sa rezolvi situatia, in loc sa dai frau primului impuls.
ruxij
Laura B spune:
Am citit mai demult Barbatii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus. Atunci mi s-a parut destul de interesanta, chiar am retinut cam ce a vrut sa zica autorul, dar in practica tot cam pe dos fac...
Pe langa cartea de care ai spus tu, Andrei a mai cumparat si Mars And Venus Starting Over, Mars And Venus In The Bedroom si Mars And Venus Toghether Forever .
De cumparat le-a cumparat el, dar de citit- ba!
Multumesc ca mi-ai reamintit de ele. Chiar le-am scos din raft si le-am pus sa le rasfoiesc cand voi avea timp; cine stie, poate s-o lipi ceva si de mine, nu mai zic ca poate mai si invat ceva!
Laura
Poze noi
SIMONABB spune:
Da, e tradusa, am citit-o si la vremea respectiva m-a ajutat foarte mult. Cartea ajuta numai daca vrei cu adevarat sa-ti rezolvi problemele, sa fii dispusa sa te schimbi si tu, nu sa astepti doar de la el o alta atitudine.
Simona & bb Eugen
http://community.webshots.com/user/simonabb
Oana_B spune:
Si ce zice in cartea asta cu marte si venus? Te invata tot asa sa te faci frumoasa, parfumata, sa te dai pe langa el, sa-l scarpini si sa-l gadili toata ziua? Daca e tot aia, nu ma incanta, interesante ar fi niste idei-prospaturi:)))
Rux, in cartile alea moderne e diferit?
Oana_B
noni930 spune:
Ei, nu chiar sa-l gidili toata ziua, dar nici departe nu e! :-)
In unele privinte, tonul cartii e putin misogin, scrisa de un barbat, deh!
Chipurile sa-i lasam se se uite la televizor la meci, caci asa isi elibereaza ei creierul si pot rezolva problemele ce-i framinta !?
Dar are si niste puncte valide pentru barbati, cum sa ne trateze pe noi femeile.
Interesanta ideea cu relatiile interumane metionata mai sus, dar personal cred ca nu se ajunge la nivelul de comunicare cel mai intim cu partenerul. Sau cel putin eu nu reusesc pe calea asta. Caut altceva.
ruxij spune:
quote:
Originally posted by Oana_B
Si ce zice in cartea asta cu marte si venus? Te invata tot asa sa te faci frumoasa, parfumata, sa te dai pe langa el, sa-l scarpini si sa-l gadili toata ziua? Daca e tot aia, nu ma incanta, interesante ar fi niste idei-prospaturi:)))
Rux, in cartile alea moderne e diferit?
Oana_B
Da, cum zicea Noni, nu prea e super cartea aia cu Venus si Marte, nu da solutii, mai mult te invata cum sa il intelegi pe alalaltu' si cumva mie mi-a sugerat asa ca "lasati-l in pace ca n-aveti nici o sansa". Sfaturile sunt cam asa "descurca-te singura" (asta sigur am citit-o in cartea aia.
Nu am nici o carte moderna, multa lume stie ca eu sunt cu Dale Carnegie, ala e tot vechi si nu se refera la relatiile de cuplu strict, dar ma ajuta sa inteleg multe si sa reactionez diferit. Daca ar fi sa exprim foarte pe scurt cam ce zice Dale Carnegie, as spune ca el arata ca toate/majoritatea reactiilor celor din jur pleaca de la orgoliu si ca intotdeauna celalalt crede ca el este bun si are dreptate, indiferent ce i-ai explica tu si indiferent cat greseste. Daca il acuzi, va arunca vina pe tine. Prin urmare nu trebuie sa te obosesti sa ii explici nici ca greseste si nici ce ar trebui sa faca ci daca vrei ca cineva sa faca ceva anume, trebuie sa reusesti sa il faci sa vada ca actiunea respectiva este in interesul lui si nu al tau. De aia cand noi le zicem barbatilor "eu vreau aia, eu vreau aialalta" nu reusim nimic, nu ii intereseaza ce vrem noi, ci ce vor ei. Pe fiecare ne intereseaza numai nevoile noastre, mai putin ale celuilalt. Plus, nu e cazul sa contrazici pe nimeni indiferent dc. ala spune o ineptie. Il lasi in pace, in cazul in care nu spune ceva care ar pune viata, sau siguranta lui sau a altcuiva in pericol. Asta aprops de orgoliu.
Nimanui nu ii place sa ne plangem, asa ca degeaba ne vaicarim la barbati ca suntem obosite, neglijate etc., nu au nici un ecou astea.
Ar trebui sa ma opresc aici, sunt cam dezlanata. Oricum, pe mine ma ajuta, chiar daca nu ai cum sa ai succes 100%. Cititi cartea asta daca puteti (Dale Carnegie-Secretele succesului).
ruxij
danat spune:
Le-am citit/ frunzarit si eu si pe asta si pe cea cu dormitorul, si concluzia mea, pe facute nu pe vorbite, a fost ca dijaba pun io in aplicare daca el e tot la fel si nu impingem carutza in acelasi sens... Asa ca eu cu cicaleala si uneori urlatul, el cu meciurile
Dana mama lu' bb Radu Stefan
http://community.webshots.com/user/danateu