Jocul cu cartea (4)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

Balciul desertaciunilor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Da, felicitari!! E randul tau!

Sometimes I still lose my mind/ when life is cruel and unkind/ but it's when I suffer that I learn/in a repenting heart love will burn/oh I'm/ thanking blessed Mary for light divine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Na' c-am ramas in urma cu cetitul!! :-)) Anangel rugaciune ...daca tot ne-ai stirnit cu cartea aia (ne)tradusa in romaneste, nu ne spui si care e??? Pe mine una m-a bagat in ceata chestia aia cu scriitorul este "ea" si e german...ca ma gindeam acu' de-o fi chiar o ea sau un el cu nume de ea??? :-)

pozulici

Mergi la inceput

O guvernanta urata dar desteapta, se indragosteste de stapanul- insurat- al domeniului. Raman impreuna dupa ce acesta trece printr-o tragedie.

Mergi la inceput

"Jane Eyre" de Charoltte Bronte??

pozulici

Mergi la inceput

Da, lilanda, Jane Eyre este. Cred ca am citit-o de cel putin 20 de ori cand eram in liceu si eram taaaare impresionata de povestea lor de dragoste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

quote:
Originally posted by lilanda

Na' c-am ramas in urma cu cetitul!! :-)) Anangel rugaciune ...daca tot ne-ai stirnit cu cartea aia (ne)tradusa in romaneste, nu ne spui si care e??? Pe mine una m-a bagat in ceata chestia aia cu scriitorul este "ea" si e german...ca ma gindeam acu' de-o fi chiar o ea sau un el cu nume de ea??? :-)

pozulici

Dupa parerea mea autoarea respectivei carti e destul de cunoscuta (cel putin pentru mine, ca germanista): Ingrid Noll, iar titlul cartii l-as traduce "Capetele iubitilor mei" sau "Capetele iubirilor mele" (titlul e interpretabil, dar eu as alege prima varianta). Titlul original: "Die Haeupter meiner Lieben". O carte politista si de dragoste in acelasi timp. Mie una mi-a placut enorm cand am citit-o.

Sometimes I still lose my mind/ when life is cruel and unkind/ but it's when I suffer that I learn/in a repenting heart love will burn/oh I'm/ thanking blessed Mary for light divine

Mergi la inceput

Recunosc ccc cu rusine nu numai ca n-am citit nimic de Ingrid Noll, dar nici n-am auzit de ea!! Acu, ma duc sa dau un google dupa ea :-) Iata si ghicitoarea mea:
Tot despre o tinara, nici frumoasa, nici desteapta, dar care cinta bine la pian. O mare artista o angajeaza pe post de insotitoare, iar tinara noastra devine fermecata de viata tumultoasa a sefei, cu atit mai mult cu cit aceasta i se si confeseaza....Ii stie secretele si se gindeste chiar, cum le poate folosi....sotul artsitei are si el, insa, o varianta!!!

pozulici

Mergi la inceput

Actiunea cartii se petrece in Rusia anilor '20. Artista era soprana!!!

pozulici

Mergi la inceput

Io nu ma las pina nu ghiciti cartea!!! Ea a fost scrisa prin anii '30, dar nu a fost publicata decit prin 198si ceva in Franta....a fost scrisa de o femeie care a emigrat din Rusia in timpul revolutiei si care s-a stabilit, in cele din urma, in Statele Unite.

pozulici

Mergi la inceput