Mamici de ianuarie-februarie 2005 (25)
Raspunsuri - Pagina 2

NataliaS spune:
Buna fetele!
Sa aveti o saptamana minunata!
Crinuta - ma bucur enorm pentru tine! Doamne ajuta ca e totul bine cu baietelul tau!
Amaya - felicitari pentru voinicutul tau, sa fie sanatos si sa-ti aduca numai bucurii!
Fetelor, eu am o mare nedumerire/problema - mai aveti careva contractii uterine nedureroase? Eu de vineri seara le simt frecvent, mi se intareste uterul ca un bolovan...si doctorul meu e in concediu, nu stiu ce sa fac - am fost la spital si asistenta de la ambulator m-a sfatuit sa astept sa ma consulte un medic (rezident) pe masa - m-am enervat de numa - adica eu am o problema, sunt gravida si ea ma paseaza unui rezident? sa ma consulte pe masa ca cica la eco nu se poate vedea daca colul e inchis???? pai cum se poate ca doctorul meu vedea de fiecare data la eco acest lucru????
Sper sa nu fie nici o problema, dar tot am emotii... si doctorul meu se intoarce numai saptamana viitoare.
Natalia si gagalicea (16 + sapt)
Dr. Doru Diculescu - Stanca - Cluj
http://community.webshots.com/user/natalias103

crinuta spune:
Natalia, in primul rand ca la eco se poate vedea daca colul este inchis sau nu( conditia ca vezica sa fie plina), si tot la eco se masoara, deci asistenta aia mai are de invatat.
In al doilea rand, contractii avem toate, v-am scris de ele de mult, doar ca nu le simtim. Eu banuiesc ca am, insa nu sunt sigura. Eu simt ceva in burta, dar nu pot spune ca se intareste, de aceea nu sunt sigura.
Te sfatuiesc ca atunci cand mai ai, sa iei cam 2 Nospa, si sa stai cumintica in pat.
Dar esti sigura ca sunt contractii? Poate il simti pe bb. DE fapt, nici eu nu prea stiu sa fac diferenta.
pupici
Crinuta si bb

NataliaS spune:
Pai sunt frecvente si foarte clar definite - mi se intareste uterul si astea nu pot fi decat contractii - nu cred ca de la miscarile lui bebe ti se intareste burtica, ci simti doar o atingere/lovitura.
Asa i-am zis si eu doamnei de la spital - ca nu sunt o ignoranta si stiu ca se poate vedea la eco daca colul e inchis sau nu.
Pe de alta parte cred ca si bebe a inceput sa dea din picioruse, am cateodata impresia ca se misca...dar nici asta nu stiu cu siguranta ufff ce toanta sunt si mai stresez si pe toata lumea din jur.

La reveuse spune:
Buna dimineata tuturor.
Natalia, si eu am simitit uterul facandu'se ghem....pur si simplu ii simti conturul la palpare. Dar complet nedureros. ce am mai citit pe site de dimineata ar fi posibil sa fie celebrele contractii Braxton Hicks. NU am luat No-spa, neavand dureri...dar e posibil ca acesta sa fie recomandat in asemena cazuri. oricum saptamana asta voi merge la doctor, va voi spune despre ce e vorba. Cred ca e ceva normal, nu te ingrijora.
Numai bine tuturor.
Anelyn - +17 saptamani, dr. Lemnete- Polizu.

NataliaS spune:
Exact cum spui Anelyn! dar nu e prea devreme sa apara aceste contractii? Vad ca tu esti cam cu o saptamana mai "mare" ma mine.

Amaya spune:
Buna dimineata viitoare mamici...sa aveti o zi si o saptamana minunate
Natalia si eu am acele contractii, dar din spusele doctorului meu nu sunt deloc periculoase ci normale...
Ingerasu, te rog ma treci si pe mine pe lista cu Baietel, DPN 19-24 februarie!?! Multumesc...
Oana si comoara (13 sapt)
Dr. Badea - Municipal

La reveuse spune:
Natalia,
uita'te la urmatoarea relatare Desprecopii.com forum - 555-OB-GYN (copiezi in address si te duce la respectivul caz)
cred ca nu e prea devreme si ca totusi e ceva frecvent.... ia totusi No-spa pentru linistea ta in acele momente....ai sa vezi ca tot No-spa i'a fost recomandat respectivei mamici...si Duphaston....nu stiu ce e ala...nu am luat asa ceva.... si pana vine doctorul tau, nu te poti duce la alt doctor sa vada cum e cu colul???? asa cred ca ar fi cel mai bine. La un cabinet particular, fara sa mai ai de'a face cu spitale , cu urgente, cu rezidenti!!! buah!!! mi'e groaza, sincer !!!
Anelyn +17 sapt - dr. Lemnete -Polizu

crinuta spune:
Eu am citit ca apar chiar din luna a 4-a la unele femei, insa nu sunt periculoase.
pupici
Crinuta si bb Rayan 20+ saptamani

amo2004 spune:
Salutare burtici!
M-am intors din concediu, care a fost super! Am avut parte de vreme buna atat la munte, cat si la mare. Marea la Sulina e superba, curata, plaja neaglomerata, seara te poti plimba in liniste fara sa te lovesti de toti trecatorii. Delta mi-a placut foarte mult, am facut cateva iesiri cu salupa pe canale, dar am fost surprinsa de cat de putine pasari (mai) exista. Ma asteptam sa vad stoluri de pasari, insa abia am zarit pe ici-colo cate un pelican sau cormoram, mai rar o lebada, in rest mai mult rate salbatice, pescarusi si gainuse. Am mancat peste zilnic si tot nu m-am saturat :), m-am bronzat putintel, am inotat mult si m-am odihnit cat am putut de mult.
Sarcina nu mi-a creat nici o problema, burtica a crescut semnificativ, iar bebe misca mult, cu lovituri din ce in ce mai puternice.
Mai revin cu amanunte dupa ce citesc mesajele postate de voi in cele 2 saptamani de absenta, si am ce recupera: aprox. 5 * 10-12 pagini de mesaje!! si sa aveti o saptamana cat mai usoara!
Mona 18+ sapt
Dr. Cruciat, Gine I, Cluj

NataliaS spune:
Mersi fetele, m-am mai linistit putin! Oricum merg la un control cand ies de la birou.