pentru suflet de bucurestean!

pentru suflet de bucurestean! | Autor: Rayuela

Link direct la acest mesaj

Nu stiu daca nu cumva fac vreo prostie sa fac reclama la o carte,daca da,va rog sa ma "stergeti".Dar nu pot sa ma abtin sa impart cu voi impresiile senzationale cu care am ramas dupa ce am citit cartea:" Intoarcere in Bucurestiul interbelic" scrisa de Ioana Parvulescu.Am ramas cu gura cascata sa citesc ca venitul unui roman la 1925 era cam egal cu cel al unui francez si mult peste al unui grec,ca tot atunci Bucurestiul era cu adevarat micul Paris ,ca gaseai de toate,incepind cu prezervative si pina la firme mari de masini ca Ford,etc...ca bucurestenii aveau ghetele lustruite,erau politicosi si galanti,ca viata culturala era infloritoare,ca Lovinescu era cel mai civilizat roman din Bucuresti..in fine,un deliciu a fost aceasta carte,mi-a umplut sufletul de nostalgii nebanuite..si am dat timpul imapoi..pe vremea cind eram copil si gasind in scrinul bunicii fotografii ingalbenite luate in Cismigiu..cu dame frumaose cu palarii elegante si manusi,visam ca traiesc atunci...
Inchei cu un citat minunat:
"In Bucurestiul interbelic oamenii au trait si idealul,si prostia insingerata,au simtit si rafinamentul extrem,si opacitatea grosolana,au avut generosi si ticalosi,echilibrati si fanatici,lucizi si fantasti,buni si rai,bine si rau.Nu semanau unii cu altii si nimeni nu-i obliga sa gindeasca la fel si sa spuna acelasi lucru.Minunat este ca lumea lor nu era nici paradis,hnici infern,ci o lume normala,o lume a tuturor posibilitatilor si un loc sub soare ca oriceare altul.Bucurestiul interbelic este locul unde s-a intimplat totul"
Ioana Parvulescu:"Intoarcere in Bucurestiul interbelic"

Elena si pisicutza Amelie
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/rayuela12000/my_photos

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Pegasis spune:

Elena, pe unde zici ca se gaseste de vinzare cartea asta? On line ar fi super, ca stam prost cu timpul...

Carmen
"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume. "
(Enriyeu Castaldo)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

quote:
Originally posted by Pegasis

Elena, pe unde zici ca se gaseste de vinzare cartea asta? On line ar fi super, ca stam prost cu timpul...

Carmen
"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume. "
(Enriyeu Castaldo)

Draga Carmen,eu am primit-o de la parintii mei care au cumparat-o de la Humanitas.Banuiesc ca au si servicii online,eu asa stiu,dar nu-mi aduc aminte adresa.Daca stai in Bucuresti,cred ca o gasesti la orice librarie..

Elena si pisicutza Amelie
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/rayuela12000/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Pe site-ul www.librariilehumanitas.ro/index.php" target="_blank">Humanitas am gasit si www.librariilehumanitas.ro/product.php/Intoarcere_in_Bucurestiul_interbelic/599/" target="_blank">cartea si varianta www.librariilehumanitas.ro/product.php/Intoarcere_in_Bucurestiul_Interbelic/1842/" target="_blank">CD-ROM. Lectura placuta!

Q

PS. Nu, prezentarea unei carti si discutiile despre nu se cenzureaza (daca e reclama au ba, depinde de enuntul subiectului... iar eu as "mirosi" reclama de departe, am un nas profesionist :)) dar aici nu-i cazul).

Mergi la inceput