Ce sa fac sa nu ma mai enervez repede??
In mod normal sunt o persoana la locul ei, calma, cu care se poate discuta aproape orice si care nu se supara repede. Totusi, de fiecare daca cand incep o conversatie cu prietenul meu, ajung la cearta!! Si pe urma imi dau seama ca m-am enervat mult prea tare dintr-un motiv fara importanta. In orice relatie apar probleme, asta e normal, dar noi ne certam chiar tot timpul. Nu e zi sa nu ne fi contrazis sau sa nu se fi enervat vre-unul dintre noi dintr-un motiv sau altul.
Plus ca nu mai avem nici viata intima. De fiecare data cand vreau sa deschid acest subiect de discutie, imi spune ca lui nu ii place ca ne certam si din aceasta cauza nu mai are chef de nimic.
M-am gandit de destul de multe ori daca sa ma cert sau nu cu el, gandindu-ma ca totusi nu pot duce o viata numai in certuri.
Trebuie sa mentionez ca suntem de ceva ani impreuna, deci nu este o relatie pasagera. Plus ca am incercat sa stam si impreuna (acum, in perioada asta in care ne certam tot timpul, stam impreuna). Am ajuns sa cred ca imi e mai bine singura, sa am casa mea si sa imi vad de ale mele, fara sa mai fiu cu el. Totusi, pe de alta parte....
Ce sa fac sa fie mai bine? Credeti ca ar fi mai bine sa caut pe altcineva? Cum as putea rezolva aceasta problema? Ce sa fac sa nu ma mai enervez asa de repede?
Alina
Raspunsuri
Sabina spune:
Poate ca traiul in comun predispune la mici frecusuri.
Incearca sa vorbesti cu iubitelul, ca vrei sa treci peste problema asta si sa ajungeti impreuna la un rezultat.
Alt sfat nu am, ca si eu sunt cam iute....
Sabina & Sofia Galagia
diana526 spune:
Si eu sunt o fire mai nervoasa, mi se pune pata din orice .
Cu partenerul ma cert "non stop" , sau mai bine zis ma certam ca s-au mai indreptat lucrurile.
Sfatul meu este sa te faci ca nu auzi cand spune el ceva mai aiurea, nu-l mai contrazice, schimba subiectul cu ceva mai bland , fii mai dulcica cu el, si invers daca el te contrazice da-i dreptate dar in sinea ta sti ca tu ai dreptate.
vivian spune:
ufff, certurile astea.
si io ma aprind f repede dar dupa ce .."scuip" tot, ma linistesc si ..suntla fel de dulce ca inainte....
noi nu ne certam, ma cert io si el...tace si ma enerveaza mai tare decat daca ar zice ceva.
cred ca e vb in primul rand de autoeducatie, tb sa vorbesti f mult cu tine si sa ai un autocontrol asupra propriilor..trairi.
io daca incep sa fac iar pe nebuna..incep sa ma gandesc ce ma deramnjeraza la el, cam cum mi ar fi fara el...si indata imi revin...am un sotz minunat doar ca e...cam..dezordonat dar asta e ...nimik.
cred ca si tu ar tb sa ...te intebi de fapt ce vrei de la iubitul tau, ce ti place la el, ce are deosebit, ce...te a facut sa il doresti ca partener...pune in balantza cele bune cu cele rele si...vezi..care-i ..rezultatul.
cearta e "sarea si piperul "si da un pic de...culoare unei relatii dar atata timp cat nu se depaseste ...limita bunului simtpt ca daca exageram ..la un moment dat ..obosesti si ajungi sa te intrebi..."de ce atata ...zbucium"!¿?
iti doresc multa bafta.
vivi.
slakje spune:
Draga alina iti spun din experientza proprie ca poate ar trebui sa-tzi faci niste analize sa vezi daca nu cumva ai si niste carentze de calciu, vitamine!
Si asta poate da stari de nervozitate si agitatzie!
Sau daca nu ai probleme cu tensiunea!!!!
De multe ori astfel de probleme se manifesta prin nervozitate mare.
Pasul 2 ar fii sa incerci tot posibilul cand simtzi ca incepi sa te enervezi sa te controlezi.Eventual du-te repede in alta camera, iesi la o plimbare, apuca-te sa speli vasele, sa faci ceva concret in loc sa te pui pe scandal.
Si sa incerci sa stai de vorba cu tine insatzi sa-tzi lamuresti ce te nemultzumeste asa mult incat esti nervoasa si irascibila!
Nu te speria, mai totzi trecem prin astea! E omeneste!
MLDiana spune:
Cred ca e din cauza stresului si stresul vine de la ce?
RAspunsul il conosti,si eu pe-al meu.
Lidia ,Tiara si David D.
iselin spune:
NU POT DA SFATURI.
POT DOAR DIN EXPERIENTA PERSONALA SA SPUN: ERAM PRIETENI DE CATIVA ANI, 3 ADICA. LA UN MOMENTAT DAT NU-MI MAI PLACEA CEVA SI FACEAM SCANDAL SAU MAI RAU MA SUPARAM SI TACEAM MULT SI NEJUSTIFICAT.
DEOARECE ACEST FEL DE A FI CU CINEVA NU MI-A PLACUT NE-AM DESPARTIT, DECIZIA FIIND A MEA. NU POT SPUNE CA AM PROCEDAT BINE SAU NU. L-AM VISAT MULTA VREME DUPA. POATE ERA MAI BINE CA RELATIA SA IA O VACANTA DE VREO 2,3 LUNI.
DAR EXISTA VACANTE INTR-O RELATIE???
POATE ERA DOAR O NEMULTUMIRE ACUMULATA PE CARE N-AM STIUT SA O DEPISTEZ LA TIMP, POATE MA PLICTISISEM DE CAELASI PARTENER...
DAR NICI IN CERTURI NU O PUTEAM TINE TOATA ZIUA, ASA CA A RAMAS CA O DRAGOSTE NEIMPLINITA...
NU MA LUATI IN SERIOS DECAT DACA VA AJUTA CU CEVA.
VIATA E FRUMOASA.
AlinaPopa spune:
Va multumesc mult pentru sfaturi.
La mine e cam ca la Vivian, eu ma cert si el tace. Cam la 20 minute dupa o cearta, devin si eu ca inainte, dar numai daca face el ceva sa ma impace.
Lipsa de vitamine sau calciu nu cred sa am. Mi-am facut analizele cat de curand si era totul ok. Cu tensiunea insa nu stiu cum stau.
Cred ca problema principala e stresul. S-au schimbat multe de cand am plecat din Romania, multe lucruri nu neaparat inspre bine. Cert e ca autocontrolul imi lipseste cu desavarsire. O sa ma straduiesc sa fiu altfel data viitoare si o sa ma gandesc clar la lucrurile care ma nemultumesc atat de mult, incat devin nervoasa atat de repede. Daca acestea nu se pot schimba, cred ca o sa fac cam ce a facut Iselin. Si totusi parca nu as vrea asta!
Multumesc inca odata si daca mai aveti sfaturi pentru mine, eu nu ma supar:)
lai spune:
Alina, asa cum sugereaza si Iselin si eu cred ca e posibil/probabil sa fie vorba de o 'nemultumire acumulata'- banuiala mea este ca atunci cand va certati, de cele mai multe ori nu ceea ce discutati in momentul acela e adevaratul motiv de suparare, ci probabil alta e problema, e ceva care te nemultumeste la el/in relatia asta, sau poate, fara sa iti dai seama, nu crezi/nu vrei ca relatia asta sa mearga (poate orice relatie in care ai fi in momentul asta, chiar daca ar fi o alta persoana), poate te deranjeaza felul in care (nu) reactioneaza el, si cataloghezi automat (non)reactiile lui ca avand o anumita semnificatie (deranjanta pentru tine), poate exista un stres, poate in sinea ta este o voce (sau poate o presiune din exterior) care spune ca relatia asta TREBUIE sa mearga sau din contra, NU POATE sa mearga, sau poate il invinuiesti pe el pe undeva in subconstient pentru stresul pe care l-ai acumulat dupa plecarea din Romania.. incearca sa faci lumina asupra motivului real al certurilor, si apoi ia o decizie in baza motivului respectiv. (mai usor de zis, mai greu de facut, dar.. spor! )
Lai
lily spune:
Asa cum se intimpla, in caz de certuri frecvente apare despartirea-chiar daca nu fizic imediat, se rupe ceva din tine cind vezi ca relatia nu mai e ca la inceput, armonioasa.
Nu poti da sfaturi in cazul in care exista stari tensionate. Fiecare stie cel mai bine ce il doare, ce il nemultumeste, ce isi doreste.
Poate nu ar strica sa va separati un timp-am ajuns la concluzia ca asa se poate salva relatia, daca iti doresti.
La mine au trecut deja 8 ani -nu imi vine sa cred!- de cind m-am despartit de omul de care am fost indragostita si pe care nu l-am mai inteles. Nu am stiut atunci daca e bine sa continui in stres si am luat hotarirea sa plec. Fiind tot o persoana calma de fel, ingaduitoare, m-am enervat ingrozitor pe el care nu se enerva si nu era vinovat - desi exista o oarecare legatura intre mediul in care lucra si ceea mi se intimplase mie. Am regretat ca am plecat nervoasa cind ar fi trebuit sa tac si sa il las pe el sa vorbeasca, sa explice.
A te enerva e normal, insa trebuie sa identifici exact cauzele -ce te nemultumeste, ce iti provoaca starea aceea.
Poate ca nu e el de vina, dar vrei sa il faci responsabil pe el. Poate e un semnal de alarma ca el sa te scape de acele stari.
Poate e hormonal. Am citit opinii diverse legate de viata intima- se pare ca de acolo incep multe probleme, sexul este f. important in relatia dintre doi oameni, desi nu trebuie sa iti alegi partenerul numai pe acest criteriu. Daca in acesta privinta nu exista intelegere completa, se rasfringe in celalte aspecte ale vietii de toate zilele.
Noi sintem unici, avem educatia, personalitatea , obiceiurile noastre, iar cind trebuie sa interactionam cu celalalt se poate sa nu ne placa unele trasaturi, gesturi,reactii, cuvinte etc. Am vrea sa il schimbam, am vrea sa ne schimbam, dar nu putem.
De mare folos iti poate fi si rugaciunea, din toata inima.
Dumnezeu ne da putere sa facem acele lucruri pe care noi ca oameni nu reusim sa le realizam.
"Secolul 21 va fi religios sau nu va fi deloc" -Andre Malraux
infofun spune:
Eu cu sotul meu, in primi doi ani de prietenie, m-am impacat minunat, insa cand in al trei-leaan ne-am mutat impreuna, un an de zile ne-am certat mai mereu, insa pentru ca eu luam in seama toate nimicurile, din cauza stresului de la munca si altele. Apoi mi-am schimbat locul de munca, stresul a disparut, ne-am mutat si mai departe de soacra-mea(era principalul motiv atunci de cearta) si astfel am eliminat motivele care ma "scoteau din pepeni". Acum avem un an de casatorie si nu ne-am mai certat de foarte muuuuult timp.
Eu zic sa te analizezi un pic si sa vezi ce te nemultumeste, si sa incerci ori sa schimbi acele lucruri ori usor usor sa le ignori. Incearca sa te imaginezi cum ti-ar fi fara el atunci cand ti se "urca nervi la cap" si ai sa vezi ce repede iti va trece.
GabrielaHope si bebitza din burtica!!!
"Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!"