Suptul degetutlui
Am un baiat de 2 ani care inca nu a renuntat la suptul degetului si nu stiu ce sa fac.Stie cineva ce e de facut?
Raspunsuri
Elena spune:
Buna Tiara,
In primul rand bine ai venit la !!
Si eu am aceeasi problema ca tine, fetita mea de aproape 3 ani inca isi mai suge degetul (a inceput la 3 luni). Eu am mai pus subiectul asta pe forum acum ceva timp, dar, din pacate, nu am primit solutii...Cam toata lumea mi-a spus sa o las asa, ca pana la urma sa dezvata ea..
In ultimul timp il suge mult mai rar, doar noaptea, cand e adormita, iar daca i-l scot din gura nu protesteaza. Noi i-am tot spus ca e rusine, ca si-a deformat degetul, care arata foarte urit, la fel si-a deformat si dintii din fatza si se pare ca explicatiile noastre au ajutat. Pana la doi ani si-l sugea foarte des, inclusiv in timpul zilei cand se plictisea. Eu i-am mai pus plasture pe deget, dar in conditiile astea a inceput sa-si suga alte degete...
Sper ca alte fete sa-ti dea solutii mai bune ca mine...astept si eu cu interes.
Sarbatori fericite !
Elena&Laura
P.S. Vad ca este in continua crestere comunitatea romanilor din Japonia...tu de cat timp esti aici ?
mama-Silvia spune:
Fetelor , v-as ajuta cu cea mai mare placere dar nu stiu ce e de facut in privinta asta.Baiatul meu nu si-a supt niciodata degetul si nu a primit nici suzeta .
ceea ce stiu despre lucrul asta este ca nu e bine pentru dantura sa-si suga degetul pentru ca isi deformeaza dintii din fata.
Asa ca nu lasati copii asa pana se dezvata ei .Incercati si voi cum faceau mamicile noastre sa ne dezvete de suzeta , stiti voi , puneau te miri cinne stie ce pe suzeta pana te lasai de ea...alta solutie nu am ...
Multa sanatate si bafta !
MLDiana spune:
Multumesc pentru raspunsuri.Am incercat si eu cu vorba buna si nu a mers,ii spun mereu sa-si scoata degetul din gura ,il scoate ,pentru moment.Mi s-a spus ca-i trece de la sine ,am asteptat si nu s-a intimplat nimic ,o sa incerc metoda cu bandajul pentru ca sunt sigura ca o sa inceteze sa-si mai suga degetul.Cind era el mai mic am incercat si a mers dar mi-a fost mila de el si nu i l-am mai pus. Acum vreau sa incerc din nou chiar daca o sa protesteze mai energic decit atunci ,dar o fac pentru binele lui.
SArbatori fericite!
P.S Sunt in JAponia de 4 ani.
katty spune:
Eu iti zic ce mi-a zis si mie o batrina cu experienta in crescutul copiilor. Zicea ca sa-l lasam cu degetul in gura ca nu pateste nimic. Acum, eu ce sa zic, al tau e cam maricel, am citit in reviste ca sa-i dai pe deget cu suc de grapefruit, ca e amar si nu-i mai trebuie dupa aia (sau cu lamiie). Sau cu albastru de metil, dar eu nu as incerca asa!!
Bafta Multa si sa ne spui daca ai reusit si ce metoda ai folosit pina la urma!
katty+bb Robert+tati (citeodata)
MLDiana spune:
Am incercat si eu cu plasture dar si l-a dat jos de pe deget tragind de el cu dintii ,am mai incercat cu ceva iute ,asta mai demult si nu a mers.MA intreb daca o sa mearga cu lamiie sau ceva amar .Cel mai bine ar fi pentru el daca ar fi intr-un grup de copii tot timpul,insa e cam greu .Anul asta l-am dus in parc sa se joace cu copiii sau la cresa unde pot sa stau impreuna cu el 1:30 atit cit e programul dar rezultate putine.Pina la urma tot la aparat dentar o sa ajunga.Noroc ca aici in Japonia nu e nimic rusinos sa ai dintii aiurea in gura.
O sa mai incerc totusi sa-l fac sa renunte.Nu stiu cum ,dar cum am mai zis ,mai incerc.
Tiara
vilma spune:
Avem si noi problema asta cu Anca (1,8 ani), numai ca ea isi suge doua degete, nu unul. Mi-a facut o surpriza maaare acum doua seri cand a adormit fara sa-si suga degetele, si asta fara sa-i spun eu ceva....asa, pur si simplu. Din pacate nu s-a mai repetat.
Poti sa incerci si ceva mai drastic, nu stiu ce succes ar putea avea, dar e destul de drastica solutia asta: imobilizarea articulatiei cotului. Eu una n-as incerca-o pe fetita mea. Dar ti-am spus pentru ca exista si posibilitatea asta. Noi am incercat cu ceai de pelin. A functionat pana cand s-a obisnuit si cu amareala aia, sau poate ca a fost smechera si s-a sters. In orice caz, parerea mea este ca cu cat scapam mai repede de acest obicei, cu atat va fi mai usor de dezvatat. Cu cat se fac mai maricei, cu atat vor fi tot mai incapatanati si mai greu de convins.
Am mai citit ca pana la 4 ani, suptul degetului nu provoaca cine stie ce mari "pagube". La Anca deja s-a strambat unul din dintisorii din fata. Nu cred ca o sa astept sa faca 4 ani. Dar cred ca trebuie sa incercam solutii dupa cum e firea fiecarui copil, adica ceea ce merge la copilul meu s-ar putea sa nu mearga la al tau. De aceea nu exista solutii universal valabile pentru dezobisnuirea de a suge degetul.
Eu o sa te mai tin la curent cu ce rezultate obtinem, in orice caz sper sa avem succes.
Sarbatori fericite si numai bine.
Vilma si Anca (1 an si 8 luni)
angi_gemeni spune:
La noi, Andreea isi suge degetelul. Insa, doar inainte de a adormi. Si mie mi-au sarit toate babele in cap ca de ce las copilul sa-si suga degetul, ca acesta este un semn de alienare s.a.m.d. Am lasat-o si o las si acum in pace! Nu are nimic. Cel putin, asa cred eu. Important este sa nu stea toata ziua cu degetul in gura!!!
Andrei, in schimb, e cu suzeta. Aceleasi discutii... Nu le dau importanta, pentru ca stiu ca am copii normali! Andrei foloseste suzeta, doar seara, inainte de culcare.
Sa va traisca, mai fetelor, copiii, asa cum sunt ei: cu degetute in gurita, cu suzetele sau fara, important este sa fie sanatosi!!!
Raluca spune:
Si Ilincutz isi suuge degetelul cand vrea papa, ii e somn sau e plictisita...inca nu-mi fac probleme, incerc doar sa-i distrag atentia de la acest gest si sa-i tin manuta ocupata
Raluca si BB Ilinca
Ana71 spune:
Si baietelul meu, care acum cateva zile a implinit 3 ani, are aceasta problema. Suge degetul mare de la 3 luni, cand era sugar se intampla foarte des iar de pe la un an doar cand vrea sa adorma si, uneori, in timpul somnului sau cand este foarte obosit si nervos. Il calmeaza teribil si recunosc ca m-am cam complacut in situatia asta. Mi-a fost mila sa incerc cu metode radicale si nu prea da rezultate cand ii explic ca nu este frumos, ca isi deformeaza dintisorii, etc. Ce-i drept nici nu il bat la cap de fiecare data cand are degetul in gura .
Din pacate dintisorii din fata s-au deformat dar din cate am citit, asta nu este o problema pana la aparitia dentitiei definitive. Ieri s-a fript la mana dreapta, inclusiv la degetel si era disperat nu atat din cauza durerii cat mai ales pentru ca nu se putea calma cu degetelul favorit (care il ustura). Asa ca a incercat degetelul mare de la mana stanga si pana la urma s-a multumit cu asta.
Daca descoperi un remediu care da rezultate te rog sa-mi spui si mie.
MLDiana spune:
Scriu pentru fetele care vor sa incerce metoda pe care am aplicato eu lui DAVid (2ani)in renuntarea sugerii degetului.Nu stiu daca o s amearga la toata lumea .I-am pus 2 plasturi pe deget ca sa nu poata sa-le dea asa usor jos.
MAi de mult incercasem cu bandaj si bineinteles ca-l dadea jos repede.Atunci m-am gindit ca ar fi bine sa astept pina se lasa singur de "sportul"asta.Ii scot plasturele seara la baita si ii pun altele noi.O sa dureze cam 5 zile, sper eu ,daca nu, ii pun pina intradevar uita de tot.Au trecut 3.BArbatul meu zicea ca 5 zile dureaza sa te lasi de fumat ,poate la DAVid e la fel.As vrea sa fie asa.Am citit si raspunsurile de la subiectul cu suzeta si daca stau bine sa ma gindesc era mai bine daca ii dadeam suzeta de la inceput.LA suzeta poate sa renunte mai repede daca nu io dai.Asa o fi ?
Tiara