Prietenii omului

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

quote:
Originally posted by emoison
Ciini am mai avut, Topaze e al treilea, da'la "psihologie felina" nu ma pricep:(

Mai cu seama ca sint alunecoase tare felinele astea!!! :-)))
Daca tot esti la a treia generatie canina, poate poti sa-mi spui: dupa al doilea an, la ce intervalul de timp ai facut rapelul antirabic??? Ca io am ramas oarecum mirata aici in DK, fiindca dupa ce i-am facut rapelul corespunzator la etatea de doi ani ai lui Ilie, medicul mi-a zis ca pe urmatorul sa il fac peste doi ani si nu la anul asa cum stiam eu!!! Tu cum ai procedat/procedezi???

pozulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

"Topazel, mai catzel" e primul meu ciine francez, si are frageda virsta de doi ani si ceva. Oricum, atit ciinele cit si mitza au dreptul la un vaccin polivalent anual (pentavalent, cred, pentru cutzu). Luna trecuta, cind am fost cu mitza pentru primul vaccin, mi-a zis ca aici in Franta turbarea se considera eradicata, drept pentru care nu e musai sa-l vaccinam decit daca credem ca o sa-l scoatem in tari straine. Cum nu stiu cind ma scot eu pe mine in tari straine (Romania), darmite ciinele, n-am considerat necesar sa-l vaccinama si impotriva turbarii...Cred insa ca la cite bordeie, atitea obiceie (aici e obligatoriu sa tatuezi orice ciine/mitza, sau mai nou sa-l echipezi cu microcip, si sa-i dai nume incepind cu o anumita litera, anul asta e litera V).
Pupici "mamicilor" de animalutze!

Cu bine,
Elena
Pozele noastre

Mergi la inceput

Vreau sa va spun ca, tot la capitolul prieteni ai omului, azi am descoperit o broasca in gradina! Barbatu-meu o sa fie fericit cind va afla chestia asta, ca-si doreste demult una pentru bazinul din curte...
Voi ce mai faceti? Sper sa se adune mai multa lume, cind o sa vina lumea de prin concedii...

Cu bine,
Elena
Pozele noastre

Mergi la inceput

Felicitari pentru noul prieten!!!
Eu am programare peste o ora la veterinar cu Ilie ca i-am descoperit o rana urita sub blana. Saptamina trecuta s-a incaierat cu un chow-chow de la o femela in calduri si bag seama ca ala l-a compostat bine. Din cauza parului, n-am vazut pina aseara! Ce-i drept, rana desi pare destul de adinca, e curata...sper sa nu aiba nevoie de antibiotice :-)

pozulici

Mergi la inceput

Sanatate multa! Probabil ca o sa-i tunda parul in zona ranii :( Probabil ca o sa-ti zica si vet sa-l dai cu betadina, dezinfecteaza bine, si nu doare, iar petele ies la spalat...
Noi batem in lemn, avem animalutze sanatoase, ca aici la vet nu-i chiar ieftin. Luni mergem la vaccin cu ciine si mitza si vom cere un card de fidelitate
Si eu aveam probleme cu parul lui Topaze, chiar daca l-am tuns, imi mai scapa cite-o capusha doua din vedere :( Plus tot ca stringem cam de-un foc de tabara mai mititel, in blana de pe picioare, cind ne plimbam prin padure....
PS Sa ne zici si noua ce-a zis Dr despre rana lui Ilie.
Cu bine,
Elena
Pozele noastre

Mergi la inceput

Ehh...de ce ne-a fost teama, n-am scapat!!! Ilie e la tratament, ia antibiotice din 12'n 12 ore...deci fara :-)) In rest e OK...doftorul nu l-a tuns, nu l-a curatat (ceea ce cred ca o sa fac eu, asa cum mi-ai spus tu Elena, cu betadina), dar a apreciat ca rana e destul de adinca si se poate infecta in orice moment!! Vroia sa-l puna pe injectii, dar cum lui Ilie vetul nu-i simpatic, a renuntat, incercind sa-i bage pe git jumate de pilula...da' Ilie si mai si, c-a vrut sa-l inhate de deshte...noroc ca pe mine ma lasa cind e sa-i bag pe git pastila, desi se vede treaba ca nu-i convine deloc....
Si cu capusele astea mare problema!!!! Din cauza parului, nu le vad decit cind sint grase, mari si satule, asa ca in fiecare luna, da-i cu Frontline...si e scump...huuuuh, doza pe trei luni ma costa vreo 70 de euroi!!! Noroc de vet, c-a ost simpatic ieri si ne-a luat numai jumate din tariful de consultatie, ceea ce e rezon (pe aici, o consultatie canina , in mod normal, in jur de 30 de Euro)...

pozulici

Mergi la inceput

Pai vinde-mi si mie pontul, cum il faci pe Ilie sa te lase sa-i dai pastile, ca Topaze e fioros rau la inghitit medicamente pe stomacu gol! Adica dupa ce ne luptam o juma de ora cu el, niic macar nu le-nghite, drept pentru care aplic metoda soacra-mii si infund pastilele intr-un triunghi de brinza topita.
Frontline-ul ma mir ca e asa de scump in Dk, aici stiu ca am luat o cutie de 6 pipete cu vreo 36 de euroi (dar, of course, n-o iau de la vet ci din "animalerii"; stiu ca pipetele de frontline is pe marimi de ciine, da'ma mir ca pe tine te costa totusi triplu!)Sper ca nici antibioticele nu te-au ruinat...
Insanatosire grabnica lui Ilie!
Hihi, catzeii nostri au cam aceeasi virsta!

Cu bine,
Elena
Pozele noastre

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by emoison

Pai vinde-mi si mie pontul, cum il faci pe Ilie sa te lase sa-i dai pastile...

Chestie de dexteritate.... e putin mai usor ca are botul lung si ii pot tine maxilarul cu o mina, iar cu cealalta ii plantez pastila cit mai departe, fix pe mijlocul limbii...cind ii dau drumul singura senzatie pe care o are e nevoia de-a-nghiti si atunci hap, ia si pastiloiul....asta-i tehnica: departe si pe mijloc. Imi imaginez insa ca la tine e mai dificil sa-i tii botul deschis lui Topaze
Nu, antibioticele chiar n-au costat mult..vreo 8 euro!!! Si io m-am mirat cind am vazut scumpete de Frontline aici...si tot de la petshop il cumpar :-(((

pozulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maruta spune:

Desigur ca nu puteam sa lipsesc de aici ... si eu am o mica menajerie acasa:

- primul in casa a fost catelul (11 ani); Dolly initial trebuia sa fie ciobanesc german dar pe parcurs s-a dovedit o veritabila "metisa" cu un iz de ciobanesc german ...;

- al doilea a fost "Perus" - papagalita noastra care desigur e perus dar fiecare o striga cu ii pica, eu ii spun "Perusita". E albastra, curioasa si are aptitudini de echitatie pentru ca mereu o calareste pe Dolly ...

- al treilea vine din cand in cand in vizita la cei doi de mai sus mentionati; acum sta cu noi la soacra mea si il cheama Ariss - este pisicul notru persan, pe care puteti sa-l vedeti in album (avea vreo 4 luni in poze);

Ce sa va spun ... la noi acasa e foarte frumos mai ales cand sunt toti impreuna, am un adevarat "lant trofic". Se tin unul dupa celalalt prin casa: pisicul dupa papagal, catelul dupa pisic ... sau mai e o varianta papagalul zboara pe catel si pisicul se tine dupa ei ...

... Dintre toti trei cine credeti ca-i seful ?

" Cind trupul iti patimeste alearga la doctor, iar cind sufletul iti patimeste cheama un prieten, caci dulcele glas al prietenii este cel mai bun leac al durerii."
I. Golescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maruta spune:

Apropo de pastile ...

Ii bagi pastila in gura (o indesi un pic pe gat) si tinandu-l de botic, in sus, il masezi usor pe gat ... cateaua mea face in felul urmator:
Eu o intreb pe mama (Dolly e in camera cu noi): "Mama i-ai dat pastila azi ?" (nici nu-i mentionez cu-i sa-i dea pastila)
Mama: "Vai am uitat" ... intre timp cateaua mea se ridica incetisor si face pasi din camera si se duce repede in singurul loc in care mai incape, sub birou, si crede ca n-o s-o gasesc ... GRESIT !!!!

" Cind trupul iti patimeste alearga la doctor, iar cind sufletul iti patimeste cheama un prieten, caci dulcele glas al prietenii este cel mai bun leac al durerii."
I. Golescu

Mergi la inceput