Am nevoie de ajutor
Raspunsuri - Pagina 2
Sabina spune:
de ce n-ar fi pe bune? Eu am o prietena care a patit chestia asta.
Psihologul e singura solutie, sau multa vointa.
Sabina & Sofia Galagia
ankalaura spune:
Mey, Vektros, chiar asa o fi? Da' de ce sa plecam de la ideea ca omu' la primul mesaj vorbeste prostii sau vrea sa vada numai reactii, si atunci inventeaza o poveste? Poate ca e chiar asa. Si apoi, daca mai sunt persoane cu problema asta? si poate le e rusine sa scrie despre ele insele? Si eu am vazut probleme ale mele in mesajele altora...
Intrebarea e: cine sufera cu adevarat de boala asta, nu se gandeste in clipa in care intinde mana, cum ar fi sa fie prins? E o chestie ca scobitul in nas? Este ceva ce ai putea controla? Sau nu poti rezolva decat la psiholog? Eu cred ca e chestie de auto-control!
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
n/a spune:
Mai, un cleptoman adevarat intinde mana inconstient in magazin si baga-n san! Nu face liste de acasa cu ce sa ciordeasca! Ala-i ciorditor de profesie!
Iar daca voi vreti sa va consumati timpul pretios cu acest subiect, nimeni nu va sta in cale!
In nici un caz eu.
n/a spune:
quote:
Initial creeata de Mirabela Popa
[ De fiecare data cand plec de acasa imi fac lista cu ce cumpar si ce sustrag.
Pai un cleptoman chiar face liste? Premediteaza???
POLITIAAAAAAAAAA!
Lauraa spune:
La prima vedere poate fi un subiect troll dar nu ma bag. Eu vreau sa spun ca am vazut cu ochii mei pe o cunostinta "sustragand" din magazin.SI INCA DE DOUA ORI !!!! O data au prins-o vanzatoarele si au paruit-o bine de tot,au chemat politia,tottacamul si a doua oara am vazut-o doar eu luand o ciocolata (in alt magazin) si bagand-o in buzunar!!!) Era sa lesin,mi-as fi dorti sa nu o vad. Nu le-am zis vanzatoarelor desi le cunosteam,daca era altcineva le-as fi zis dar asa nu am putut. Cand a luat ciocolata a facut-o ca si cum ar fi fost cel mai natural lucru din lume.A luat-o si bagat-o in buzunar.Scurt.Mie mi-e jena sa o mai inalnesc si sa dicut cu ea!
dede spune:
CLEPTOMANIE s.f. Manie caracteristica prin impulsul patologic de a-si insusi prin furt bunuri straine fara a avea nevoie de ele si fara a urmari vreun profit material. – Din fr. cleptomanie.
Sursa: DEX '98 www.dexonline.ro
ana-oana spune:
cre ca VEKTROS are dreptate, nene: cand esti cleptoman, nu premeditezi: e un impuls de a lua ceva fara sa-ti faci liste dinainte cleptomania este o MANIE, o tulburare psihica. cleptomanii au un impuls pe care nu si-l pot controla si nu se pot abtine, nu au constiinta ca este un lucru rau (ca fura), sunt atrasi de lucruri sclipitoare, inutile, fara valoare. cred ca fata asta trebuie sa-si revizuiasca atitudinea!!
lily spune:
cleptomania e boala, asa cum s-a spus e greu de controlat!
cind e cu premeditare, seamana a ... hotie! desigur ca la cit se fura in ziua de azi, in diverse moduri 'subtile' si la niveluri inalte, o guma sau un pachet de biscuiti nu pare grav!
insa personal, de ar fi sa mor de pofta, nu as risca ! mi-ar fi rusine sa ma prinda 'cu mita in sac', desi au fost perioade in viata mea cind as fi mincat ceva bun, nu aveam salariu , dar preferam sa nu intru si gata!
na ca mi-am spus of-ul!
"Secolul 21 va fi religios sau nu va fi deloc" -Andre Malraux
joe spune:
Nu va suparati - dar nu aveti de unde sa stiti EXACT cum e - decat daca ati fi in locul ei.
Eu personal nu am cunoscut nici o cleptomana - dar invatatoarea mea - care mi-a devenit prietena mai tarziu - avea din tinerete o amica cleptomana - femeia era sotia unui mare al zilei - facuse niste evaluari psihologice si psihiatrice si avea hartie la mana ca e cleptomana - de obicei sotul si cei din familie aveau grija sa returneze ce furase ea. Si nu intotdeauna era lucruri fara valoare - erau intr-adevar lucruri mici, dar de cateva ori s-a nimerit sa fie si bijuterii!
Si chiar daca o fi subiect troll - pana la urma mai invatam ceva, nu? 
Irimell spune:
Despre cleptomanie puteti citi aici:
http://www.currentpsychiatry.com/2002_08/08_02_kleptomania.asp
Este o boala psihica destul de grava si care este legata si de alte probleme ale persoanei in cauza (anorexie nervoasa, bulimie, anxietate, etc). Exista totusi si o pseudo-cleptomanie provocata de tulburari de comportament ocazionale (depresie de ex.)...care insa poate genera in cleptomanie daca nu se trateaza cauza fenomenului.
Mirabela, eu zic sa te duci cit mai repede la un cabinet specializat in boli nervoase si sa te tratezi corespunzator.
Numai bine,
Irimell