leac pentru optimism

leac pentru optimism | Autor: coral

Link direct la acest mesaj

Am intrat in pana, am senzatia ca ma eternizez colindind site-uri de copii.
Am ratacit sau pierdut undeva rabdarea si speranta de a avea copii sau poate nu au fost destul de puternice iar in 10 ani s-au tot corodat...
Poate ma ajutati voi cu o idee, cind nu mai sunteti optimiste si toate merg exact pe dos ce faceti?

There is a difference between knowing the path and walking the path.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns puffy spune:

si dak nu merge..inseamna ca exista pe lume un copil care nu a avut sansa unor parinti si te asteapta pe tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Coral, te intzeleg atat de bine. Si eu ma zbat in incertitudini. Incerc sa ma detasez. Dimineata imi spun "gata..o pauza de cateva luni, fara investigatii, temperaturi etc" si dupa-amiaza sunt deja programata la un alt doctor.
Nu stiu daca exista o retzeta pentru optimism. Puterea sta in noi. Cred ca marele secret e relaxarea si atitudinea "cand va vrea Dumnezeu, va veni" a ajutat multa lume.
Sanatate multa, Coral si nu pot decat sa ma rog pentru mine, pentru tine si pentru toate celelalte cupluri care si-ar da ani de viata pentru un sufletzel al lor.

Dumnezeu nu ne da niciodata mai mult decat putem duce. Poate intr-o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mishi spune:

Draga Coral, nu dau sfaturi, doar imi spun parerea. Eu am numai un an si jumatate de cand incerc sa am un bb, dar daca mai trece unul si nimik, suntem hotarati sa adoptam un bb. Nu am de gand sa astept nici macar 5 ani sa se intample ceva. Daca Dumnezeu va vrea sa am si un bb al meu, cu ata mai mult, dar daca pot sa fiu mama pentru un copil, atunci acesta poate fi si adoptat. Ne dorim trei copii si-i vom avea caci in imima noastra este loc pentru ei.
Aceasta este reteta mea de optimism si functioneaza.

mishi
.............
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Ca in fiecare lucru din viata , sunt si suisuri si coborasuri...important e sa ai puterea ca tu sa controlezi lucrurile si nu ele pe tine.
Eu am trecut prin momente infernale, in asteptarea asta de 4 ani..dar m-am ridicat , pentru ca mi-am dat seama ca trebuie sa fiu pregatita pt ceea ce Doamne DOamne mi-a rezervat pt mine si indiferent de ce va fi, va exista si ceva pentru mine. Nu sunt vorbe ,dar numai dupa ce treci prin depresie , incertitudine ,tristete, melancolie si iar depresie...poti vedea ca viata este asa de frumoasa si merita traita din plin si sunt convinsa ca rugaciunea face minuni si implineste multe vise!

AniS
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana p. spune:

Sunt de acord cu ce a spus Anis puterea de a ne ridica si de a merge mai departe sta numai in noi.

Acum un an am pierdut a 5 a sarcina dupa ce intre a doua si a treia am avut sarcina extrauterina., am facut infectie foarte urata dupa ce am fost chiuretata anul trecut si nu le doresc nici dusmanilor mei sa treaca prin ce am trecut eu. Atunci ma gandeam ca nu mai vreau sa am copii, sa ma chinui sa raman insarcinata , sa ma chinui sa tin sarcina si acum din luna aprile am luat drumul Bucurestiului si am mers si am facut tot felul de analize in speranta ca daca nu o sa am un copil macar sa stiu de ce . M-am mai luminat putin acum si o sa ajung sa fac inseminare artificiala sa vedem daca se poate sa tin sarcina acum dupa ce am cat de cat un raspuns pentru sarcinile pierdute.

Trebuie sa avem puterea sa o luam de la capat dupa fiecare esec, sa ne ridicam sa mergem inainte. Vorbeam acum 2 saptamani cu o amica care este psiholog specializata in psihoterapie si o intrebam daca nu cumva am innebunit de la atatea analize si atatea esecuri si imi spunea ca noi cele care ne aflam in situatii asemanatoare, ca este foarte important pentru noi sa avem un suport moral de la cei din jurul nostru ( sotul in primul rand , mama sau alte persoane dragi noua) care sa ne faca sa reactionam atunci cand trebuie.

Capul sus, trebuie sa-ti revii!!!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns steliana04 spune:

Foarte frumos srieti voi, fetelor. Îmi regasesc gandurile si trairile in tot ceea spuneti. Noi detinem cheia, ieri credeam ca nu merita sa mai exist pe lumea asta, astazi mă ridic si spun ca cu credinta si multa, multa rabdare totul se rezolva. Sunt atâția copii fara parinți, ei saracuții ce cred despre lumea asta. Ei isi doresc parinți, noi ne dorim copii... La urma urmei, de ce nu .. Încep sa ma gandesc din ce in ce mai mult la aceasta varianta. Doar D-zeu stie ce planuri are pt. fiecare.
Sa nu ne lasam prada disperarii, ar putea sa fie si mai rau. Sunt oameni bolnavi, femei care nu au ce sa le dea la copii sa manance, sunt familii care nu se inteleg și cate si mai cate. Eu sunt totuși un caz fericit: am parinti care ma iubesc, soțul la fel, am un loc de munca dragut și cel mai importat , sunt sanatoasa.
Poate am fost incoerenta, ma scuzați, sunt dupa cateva zile in care am fost putin disperata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coral spune:

Multumesc de incurajari, mi-au prins tare bine.
Referitor la adoptie noi suntem cetateni romani cu domiciliul in strainatate si adoptia se considera internationala.
Gata, ma ridic si o iau de la capat, peste 2 luni ma duc la operatie, o sa fie bine ca nu e loc de altceva. Un sut in fund un pas inainte.
Va pup si va doresc copii frumosi si sanatosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coral spune:

Mi-a revenit optimismul cu 2 liniute pe 3 teste
Acum le-am repetat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana p. spune:

Am inteles eu bine ca este cu ochisori ? Daca este asa sa ai un sanatos si tu sarcina usoara !!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenus spune:

Ce spui, Coral? Adica esti insarcinata? Mai, fetelor, pe site-ul asta se petrec minuni!! Abia apucati sa va impartasiti neimplinirile si durerile voastre care dureaza de ani de zile, ca deodata se sterg ca prin farmec... Doamne ajuta sa ni se intample si celorlalte minunea asteptata!

Mergi la inceput