Da' balmosul cum il faceti?

Da' balmosul cum il faceti? | Autor: scarmanus

Link direct la acest mesaj

Gospodinelor,

Am un cui care se numeste balmos si tre' sa mi-l scot. Am mancat o minunatie de balmos cu sos de ciuperci la Fantanele-Belis, am incercat si eu sa fac da a iesit prea moale si clicos. Va rog fie-va mila si dati-mi niscaiva retete, ca mor de pofta.

PS. Nu ma puneti ca caut zer, cum am auzit eu ca trebuie, ca aici nu se ezista.
Va pup si stau cu creionul pregatit.

scarmanus

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Eu fac un tip de balmos, dar nu stiu daca e reteta originala.
Asha facea bunica mea, D-zeu sa o ierte.

Pui un pic de ulei intr-o tigaie (de teflon- sa nu se lipeasca), tai una ,2 cepe verzi cu frunze cu tot si la calesti un pic (nu mult ca te doare stomacul apoi) si apoi pui bucati (cubuletze) de cas din ala dulce si cu gaurele(cas de brinza ii zice in piatza) si dai aragazul tare. Amesteci mereu cu o lingura de lemn. (Evident condimentezi cu sare si piper dupa gust, si poti sa spargi si un ou peste cas)
Se serveste cald cu salata de rosii.
- Merge si cu cascaval daca nu cas ( da sa fie un cascaval mai gras)

Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Merci Ligia, da' balmosul "meu" tre' neaparat sa fie cu faina de malai, de fapt e o mamaliga mai gustoasa.pofta]

scarmanus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Am cautat pe net ca m-ai inebunit, nu mi-era clar cum o fi ala cu malai.
Uite ce am gasit

Balmos ca pe Rarau - Suceava

Mamaliga cu branza, facuta in fel si chip, a fost intotdeauna printre preferintele romanilor. In zona Bucovinei, preparatul se cheama "balmos" si este foarte gustos.

Ingrediente:
1 cana de malai, 1 oala de smantana, 1 bulgare de unt, branza de oi, cas proaspat, sare.
Mod de preparare:
Fierbem smantana cu untul si sarea. Presaram incet malaiul, amestecand bine. Punem apoi branza framantata marunt cu furculita si mai fierbem amestecul pana ce branza se topeste. Se mananca fierbinte. Pe deasupra fiecarei portii, punem unt si cas proaspat maruntit.

Reteta pe care ti-am dat-o eu anterior din ardeal!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Iaca, se-ntrezare si balmosu' meu. Sa vezi tu numa' ce o sa innebunesti mancandu-l, asa de bun e!
Pupici balmosesti

scarmanus

Mergi la inceput