Bebelusi de Martie-Aprilie 2004 (10)

Bebelusi de Martie-Aprilie 2004 (10) | Autor: Veve

Link direct la acest mesaj

Continuare www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=29934&whichpage=10" target="_blank">Bebelusilor de Martie-Aprilie 2004 (9)
Primele parti:www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24093" target="_blank">1,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24954" target="_blank">2,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=25975" target="_blank">3,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=26905" target="_blank">4,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=27511" target="_blank">5,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=27947" target="_blank">6,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=28511" target="_blank">7,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=29085" target="_blank">8

16 februarie amelie (Crina-Amelia/Bucuresti), Andreea,
23 februarie Oani (Ioana/Brasov), fetita (2,6kg)
3 martie vasce (Canada), David Theodore (3,45kg si 51cm)
4 martie Adina Iulia, Olivia Karla (3,5 kg si 51 cm)
4 martie mandita , fetita (2000g)
6 martie bibuga (Ildi/Mures) baietel (3.750kg ,54 cm)
7 martie Maluba (Beatrice), Darius-Gabriel (4,2kg si 53cm
11 martie spic de grau , David (2.4kg si 47cm)
16 martie gabivalceanu (Gabi/Pitesti), fetita (2,8 kg)
16 martie iamona (USA), Andrea Cristina(3,7 kg)
16 Martie Irismetal, Stefan Catalin (4 kg si 53 cm, scor Agpar +10 cu felicitari)
17 martie KIKISOR (Anamaria/Cluj), Andrei-Alexandru
19 martie Veve (Irina/Nh,USA), Laur Andrei (3,08kg si 46cm)
20 martie Soleil (Flaviana/Bucuresti), Tiana Maria (3150 g si 51 cm)
20 martie Cosmy , Daria Christina (3500 g)
20 martie tinutza (Bucuresti),Robert
22 martie Dalina(Bucuresti), Andrei (3450g 51cm scor 9)
25 martie Oake,Vlad (2800g)
27 martie ruprich (Daniela/Bucuresti), Robert (3.100 kg-49 cm)
30 martie inaioana (Ioana/Ploiesti), Katja (3 KG SI 48 CM)
31 martie Mickyyy (Adriana/Bucuresti), Malina Ioana (3800g si 53cm)
31 martie mikaela (Mihaela/Ploiesti), Radu Paul (3800g si 52 cm)

1 aprilie Diana76 (Diana/Bucuresti), Maria Cristina (3600g)
1 aprilie Claudelu (Claudia/Arad), Raul Andrei (3600g)
4 aprilie cipstyle (Cristina/Germania), Anelisa Elena (3810 g si 55 cm)
5 aprilie malina (Malina/Pitesti), Daniel Ioan (3400 g)
5 aprilie mobriq (Monica/Belgia), Eduard
7 aprilie denis (Denisa/Bucuresti), George Cosmin (3500 g)
7 aprilie Nedda (Daniela/Boston,USA), Lara-Diane (3101g si 51cm)
7 aprilie bindiu (Camelia/Bucuresti), baietzel
8 aprilie mirinda,prima sarcina, Ana (3250 g,50cm)
12 aprilie Rayuela (Elena/Göteborg,Sweden), Amelie(3500g)
14 aprilie Nally Sebastian (2,650kg si 48,5 cm)
16 aprilie LaviB (Lavinia/Germania),Hanna
17 aprilie georgescu oana(Oana), Maria Alexandra (3350g/49cm)
18 aprilie Pucku (Corina/Canada), Stephanie (4900g/52cm/apgar 9)
19 aprilie roxanacaz (Roxana/Bucuresti), Andrei-Alexandru (3600g/54cm/apgar 10)
20 aprilie Laura22 Justin George (2.900 kg)
21 aprilie ela76 (Mihaela/Bucuresti), Cristina (3.550kg si 52cm apgar 9)
21 aprilie piciulica Eric
26 aprilie Simone Iulia Alexandra (3100 gr si 48.5 cm)
26 aprilie irinac Ilinca (3.100kg si 50 cm)
28 aprilie grasuta Ana Maria (3000g si 49cm)
29 aprilie Alina33 Dragos

Irina,veve & croko

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirinda spune:

Oana, le fierbea pt ca parintii si toti cei din casa sunt purtatori de microbi, si prin fierbere se distrug.Asa facea cumnata mea acum 3-4 ani, si a repetat tratamentul de citeva ori si de fiecare data, casa era in "carantina" eu zic sa faci asa, chiar daca nu ti-a zis nimeni, e cam mare chinul, dar nu are ce sa-ti strice. Bafta!

Lavi, se poate sa fie asa cu frica de straini, am citit si eu azi intr-o carte pentru BB. Asa ca voi incepe maratonul pe la prieteni, mai ales ca plecam in concediu 2 saptamini.

Toate bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nedda spune:

OANA, sanatate puiului!!

LAVI, sa stii ca si eu am patit-o cu Lara dar doar o singura data. Am mers la niste prieteni acum vreo doua saptamani si a apucat-o plansul de nu se mai oprea. Mie nu mi-a trecut prin cap chiar pe moment ca poate fi din cauza locului strain dar acum imi dau seama ca asta a fost. Am linistit-o pana la urma la tzatza si n-a mai zis nimic.

Daniela si papusa Lara

Mergi la inceput

CLAUDELULE, cum ii faceai masaj lui Raul? Nu plangea? Si mie mi s-a parut la un moment dat ca Lara prefera sa stea cu capul intors spre dreapta si prin urmare am luat-o la masaje dar ce, crezi ca a stat? A inceput sa tipe ca din gura de sarpe. Si acum ii mai fac masaj si tot comenteaza.:)

Daniela si papusa Lara

Mergi la inceput

PICIULICA, deci o sa-l duci pe piciulica mic in Romania sau o aduci pe mama ta aici?

MIRI, unde plecati in concediu?

Fetelor, am incercat si eu aseara sa-i dau Larei cereale, doar asa, mai mult de curiozitate, sa vad daca ar fi interesata si de altceva decat de tzatze. Si ce credeti? Dechidea gurita puiul meu de parca ii dadeam miere, desi am gustat si eu ce-i dadeam ei acolo si n-avea nici-un gust!!:)) Erau cereale de orez muiate in apa!!
Eu n-as incepe inca diversificarea fiindca ea nu rabda de foame cu lapticul meu si fiindca mai avem timp. Dar doctorita mi-a zis ca Lara e pregatita sa inceapa sa manance si altceva si etc...
VEVE, cred ca tu ai zis ca si tie ti-a recomandat doctorul lui Croko sa incepi diversificarea desi aparent nu e nevoie.
Eh, probabil ca o sa incepem si noi incet-incet, ca si-asa se uita Lara in gura mea de cate ori bag ceva pe-acolo!:))

Daniela si papusa Lara

Mergi la inceput

Daniela, eu mai stau cu diversificarea pina la 5 luni, adica fix o luna. si o sa incep su supica, apoi cu suc de fructe, apoi piure. La astia pe aici vad ca n-au ajuns cerealele pentru BB, cel putin eu n-am auzit nici un doctor si nici o mamica sa inceapa cu cereale.
In concediu plecam la munte, la o cabana, de fapt pensiune agroturistica, in Muntii Buzaului, pe la Barajul Siriu daca stii. Noi ne ducem in fiecare an acolo, e o zona superba, cam salbatica dar nu stiu multi de ea si e foarte curat si frumos. Pe Valea Prahovei sau la Bran (care sunt la moda) ma simt ca pe Magheru sau la Universitate, mai fac doi pasi, mai dau de cunoscuti, muzica peste tot si implicit, mizerie, hartii aruncate si altele, de nici nu zici ca esti la munte. Apropos, deviez putin, am fost de Revelion la Sinaia, m-am simtit fix ca acasa in Bucuresti - n-a fost zapada, lume multa, gunoi aruncat pe jos, terase si restaurante pline, n-aveai unde sa maninci decit daca stateai in picioare zeci de minute, ma rog, experienta trista, promit sa nu mai fac. Deci la aceasta cabanuta unde mergem acum, proprietarii sunt prieteni cu sotul meu, am un fel de garsoniera la etaj - hol, bucatarie, si baie in camera. Plecam sambata, stam o saptamina, apoi mergem pe la parinti citeva zile si la 1 septembrie ne intoarcem. O sa-mi fie dor de voi! am uitat sa va spun ca acolo la munte n-avem nici radio, nici tv, nici semnal la mobile, abia astept sa aud doar cum creste iarba. si ma rog,
hai ca iar m-am intins la povesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LaviB spune:

No ce fain! Tocmai ati pus degetul pe rana si anume taman urma sa va intreb:"Fetelor dragelor cand incepeti cu mancarica diversificata?" Asta pt ca sunt tare confuza, in capul meu izbindu-se parerile bunicilor cu cele ale prietenelor plus cele ale moasei si doctorului.Si toate astea pt ca:

La cursul pregatitor pt nastere si imediat dupa (la vizitele moasei la domiciliu)m-i s-a spus ca atata timp cat am laptic si cocolina se satura nici sa nu ma gandesc sa incep cu altceva.Nici macar ceaiul nu mi-a fost indicat din motiv bine stiut ca laptele o satura pe ai mica si de sete.(drept e ca nu-mi ia nici o picatura de ceai; ba daca insist vomita ).Asta pt ca cica pana la varsta de 6 luni
stomacelul lor n-ar fi pregatit indeajuns pt digerarea altor chestii.

Eeeeee, insa acu ca se apropie micutza de 4 luni incep toti cu gura la mine ca de ce nu incep.
Am intrebat doctorul (vineri) si mi-a spus ca daca ma "urmareste" atata chestia asta pot sa-i dau incet incet din luna 4-4,5.Sa incep cu morcovei (bio-cum prefera sa zica nemtzii) , azi o lingurita, maine doua si tot asa cate putin inainte de masa de amiaz pana reusesc sa o inlocuiesc total si cand am ajuns la asta (incepi normal sa adaugi la morcovei cartofiori, poate si putina carnitza), deci cica numai dupa inlocuirea mesei de amiaz sa incepem cu cerealele seara.

Nu mai stiu ce sa cred. Ma dispera chestia asta. Cum spunea si Nedda, si micutza mea se satura cu tzitziul meu insa....Ma stresez si pt ca daca incep acu cu altceva, cand o sa vin acasa in ro (peste 2 sapt-uraaaaaaaaaa), o sa-mi fie tot mie mai complicat decat daca-i dau doar tzitzi.Nu?!

Uffffffffffffff, ca nu mai stiu ce sa zic.

Mai astept pareri pe tema asta.

pupice

PS:Concediu fain Miri.In curand voi ajunge si eu la muntii mei (m-tii Fagaras) si atunci o sa vorbim de la egal la egal, na, sac.

Lavinia-mama si micutza Hanna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Daniela,noua ne-a recomandat cereale pt.ca vomita dupa fiecare masa;numai cand papa prin somn nu vomita dupa,in rest ....Si-i dau cereale inainte de supt ca sa-i tina lapticul in stomac.Altfel asteptam pan' la 6 luni;daca s-ar fi saturat in continuare cu lapticul,bine-nteles!Nu stiu cum sunt ai vostri (cei inca alaptati si nediversificati),dar Laur papa la o ora jumate-2;mai mult doar daca adoarme.Toooaaaaata ziulica hranesc croko
Ehhhh,o seara frumoasa!

Irina,veve & croko

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piciulica spune:

Buna fetelor,

Da nici nou doctorul nu ne-a recomndat sa incepem diversificarea decat prin luna a 5-6 sau daca depaseste 1.2Kg de lapte pe zi. Insa acum eu cred ca trebuie sa faci cum crezi tu ca e mai bine pentru BB.Dar intradevar si eu am citit ca dupa 4-5 luni sistemul de masticatie este dezvolatat la BB.
Eu mai astept sper sa se stature cu laptic si de acum in colo si incerc sa aman momentul asta cat pot.

O zi buna tuturor!

Mergi la inceput

Lavi, si eu incep diversificarea de la 5 luni si nu mai stau pina la 6 pentru ca de la 6 luni incep serviciul. Si vreau ca Bubulina mea sa invete sa manince cu mine, nu cu baby-sitter, ca nu stiu cita rabdare o sa aibe femeia aia. Dupa aparente, e buna, dar nu se stie niciodata, mai buna ca mami nu e nimeni! Frumos in m-tii Fagaras, cat stai in Ro? Si nu te mai lua dupa mamici, bunici, ca intr-adevar pe vremea lor, la 4 luni era deja tirziu. Si eu cind le explic acum ca e mai bine asa, se uita urit la mine. Mai grav in Ro e ca si doctorii fac la fel, cel putin citiva pe care-i cunosc eu.
Veve, stai linistita, nu te las singurica! Bubulina e pe baricade! papa tzitzi din 2in 2 ore, doarme cite putin, e din ce in ce mai vioaie si mai grasuna, chiar daca nu papa nici ceai! Elena, iesi la apel! Amelie tot asa, e cu noi?

Clau, ce vreme naspa in Capitala! ploua mocaneste de azi-dimineata ori tu ai cobit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruprich spune:

Eu am un baietel de 4 luni si 13 zile, si am inceput diversificarea alimentatiei de la 3 luni si 3 saptamani.Asta deoarece a avut diaree din cauza laptelui praf Bebelac.Mai intai i-am dat cereale in lapte, dimineata si seara.Apoi fructa (banana,piersica,mar) cu orez,faina de orez sau branza (dimineata).La 4 luni i-am dat supa de zarzavat, pe care nu a vrut-o sub nici o forma, pana cand nu am pus si putina carne (piept de gaina sau pui).
Si uite asa, acum mananca dimineata si seara cereale in lapte, la 10,00 mananca fructa si la pranz supa pasata.In rest mananca lapte din 3 in trei ore.
Oricum fiecare copil are metabolismul lui, si nu trebuie sa va luati dupa mine, cum nici eu nu am putut urma un program indicat de doctori,prieteni sau carti.Pentru ca sa-i mearga bine trebuie incercat usor, treptat in functie de fiecare copil.

Mergi la inceput