Cum sa fiu o sotie buna??????
Raspunsuri - Pagina 2
iulian1969g spune:
quote:
Initial creeata de Sabina
...Am invins multe impreuna, mai ales gura lumii.Eu am facut facultatea la zi( Comopzitie||) cu Sofia abia nascuta, apoi masterul si acum sunt inscrisa la doctorat.,
Insa, din cauza asta imi neglijez familia la modul practic, nu fac de mancare, nu prea ma deranjeaza dezordinea, ma eschivez de la toate muncile gospodaresti si uneori nici macare nu compun, ci visez la cai verzi pe pereti.
... Cum sa fac sa ma indrept? Sabina & Sofia Galagia
Buna Sabina,
Iata si punctul meu de vedere (al unui barbat, sot...)
Cred ca fiecare om isi pune, mai devreme sau mai tarziu, doua intrebari:
a) Ce vreau eu de la viata?
b) Ce vrea viata de la mine?
Se pare ca tu ti-ai pus in mod clar prima intrebare, si ai dat si un raspuns la ea, actionand in consecinta.
De asemenea imi pare ca ori nu ti-ai pus cea de-a doua intrebare, ori inca nu ai gasit un raspuns multumitor la ea.
La cea de-a doua intrebare eu am gasit urmatorul raspuns: trebuie sa imi exprim iubirea cat pot eu de mult fata de tot ceea ce se iveste in viata mea.
Vezi tu, si mie imi place sa merg la munte, la mare, sa joc sah, sa citesc mult, sa merg la teatru s.a.m.d. dar cand un copil de-al meu imi spune "Tati, mergem in parc?", gata, ma imbrac si mergem!
Vezi tu Sabina, iubirea doreste sa fie exprimata pana la nivelul faptelor (nu sa ramana la nivelul gandurilor, viselor), cautand sa faca ce este spre binele persoanei iubite.
Acum tu poti sa te intrebi: curatenia, ordina sunt spre binele copilului, sotului tau? Vezi ce-ti spune inima si actioneaza in consecinta - parerea mea!
Giuliano
MLDiana spune:
Nici eu nu faceam cind eram la mama prea multe in casa.De cind m-am maritat a trebuit sa o fac si pe asta. De ex inainte uram sa spal rufe.Insa cu timpul m-am obisnuit si daca nu spal in fiecare zi si crede-ma ca se string destul de multe rufe nu ma simt bine.Deja la prima ora cind ma scol stiu ce am de facut.Mi-a intrat in reflex/Chiar si cind vorbesc la tel fac mincare sau curat.
Pe copii ii pun si pe iei la strins jucari. David se face ca da cu aspiratorul sau sterge praful.Pun muzica si in timp ce facem curat dansam.
Cel mai tare ma enerveaza sa spal vase.Bine ca ma salveaza masina de spalat vase.CA asa imi venea sa arunc cu farfuriile de pamint ce n-ai vazut. si spor la treaba!
Lidia ,Tiara si David D.
dpintilie spune:
quote:
Originally posted by sinzi_ana
Nu mi se pare un sacrificiu foarte mare sa platesc o suma (destul de rezonabila) sa imi faca alcineva trebuirile gospodaresti! Sotul meu apreciaza asta, apreciaza si curatenia care e la noi in casa (chiar daca nu poarta "semnatura mea") si cel mai important e ca savuram mai mult timp impreuna, odihniti si fara griji!!!
A gati, a face curat nu este o meserie a femeii....este un hobby pe care il practicam cand avem chef si dispozitie...
sinzi si david
http://community.webshots.com/user/sinzi_ana
Pai tocmai asta e, sotul tau e perfect de acord cu angajarea unei menajere, nici el nu face mare lucru in casa, nu? Financiar va permiteti o menajera. Totul e ok, sunteti de acord amandoi cu situatia... Dar ia citeste inca o data ce spune Sabina. Ea spune ca NU isi permite o menajera, mai mult, ca sotul ei face ENORM in casa, ca ea nu face NIMIC sa-l ajute, ca baiatul de 17 ani FACE cate ceva in casa...
Data fiind situatia, total diferita de a ta, cred ca Sabina ar trebui sa procedeze diferit de tine. Nu crezi?
2girlsmum spune:
quote:
A gati, a face curat nu este o meserie a femeii....este un hobby pe care il practicam cand avem chef si dispozitie...
sinzi si david
A emite asemenea enormitate nu face cinste deloc dar chiar deloc unui membru de baza al comunitatii Desprecopii!Dar posibil ca asta sa nu insemne prea mult pentru cineva care cu atata vehementa ne arunca acel "ma doare in cot" noua tuturor celor care am ajuns la a doua intrebare de care pomenea Iulian1969g si care, de dragul bunastarii cuibului nostru, de dragul armoniei conjugale si nu in ultimul rand dand curs unor instincte naturale si binecuvantate adanc inradacinate in fiinta feminina, imbratisam la un moment dat in viata si meseria de menajer casnic, chiar daca asta inseamna sa facem un pic si din ceea ce nu ne place...
Sabina, eu cred ca insusi faptul de a ne impartasi din problema ta este un start bun.Daca diferenta conceptiilor despre ordine dintre tine si sotul tau aduc o umbra peste iubirea mare care va leaga, este timpul sa faci ceva.Tu stii cel mai bine ce, cand, unde si cat.
Vorbeste cu el, asa cum te mai sfatuia cineva.Nu trebuie sa faci imposibilul.Chiar daca accesele tale de "bunatate" nu tin mult, nu dispera.Ia fiecare zi ca un nou inceput.
Iti doresc succes.
Patricia si fetitele Miriam si Ruth (6.12.03)
Fotografiile Noastre
Banti spune:
Sabina, sint de acord cu cei care spun ca daca te gindesti deja la lucrul acesta, e un pas inainte. E bine ca iti dai seama de nevoile sotului tau, de ce anume ii place lui. Un proverb biblic spune ca o femeie inteleapta isi zideste singura casa, pe cind cea neinteleapta si-o distruge cu mina ei. Lasind la o parte faptul ca a face treburi casnice nu e o rusine cum cred unii (chiar daca traim in anul 2004) si trebuie si acestea facute chiar daca nu ne place sa le facem, sa stii ca sint oameni care se simt iubiti cind cineva face ceva pentru ei. Si sotul meu e asa. Chiar mi-a spus ca atunci cind fac ceva pentru el, ii calc o camasa, ii fac ceva bun de mincare, o prajiturica (desi acum fac rar ca nu am timp), se simte iubit si ingrijit. Pentru unii oameni, a le face servicii este un mod de a le arata ca ii iubesti. Faptul ca sotul tau face multe in casa iti arata ca te iubeste. Uneori lucrurile care par mici spun de fapt multe.
Daca el te ajuta atunci nu e greu sa faci si tu cite ceva, macar putin. Incepe cu ceva mai mic si in timp vei vedea ca nu e chiar asa de greu. Sa fii ordonat e o chestiune care se invata. Nici mie nu imi place uneori sa fac treburi in casa, as sta si eu sa ma joc cu copiii sua sa citesc, dar nu putem sa traim in dezordine si implicindu-i si pe copii in activitatea noastra casnica le dam un exemplu bun.
Eu iti doresc mult succes!
Ioana
Sabina spune:
Dragele mele,
in primul rand vreau sa va multumesc pentru faptul ca mi-ati raspuns in numar atat de mare.
acum, eu n-am postat problema asta decat ca sa reusesc sa ma mobilizez, simt ca e cazul sa schimb cate ceva.faptul ca mai sunt(putine) femei in situatia asta nu prea ma incalzeste...poate doar ma face sa ma simt mai putin mizerabil.In sesnsul ca e doar o greseala omeneasca ceea ce se intampla cu mine.
Cred ca marea mea problema e organizarea.Niciodata n-am fost o persoana organizata, si cand lucram intens la compozitie( care pt. mine, draga Giuliano, e doar un act de iubire fata de toti oamenii)nu o faceam regulat, cu stateam pur si simplu cate 2, 3 saptamani numai cu partitura in fata.Iar educatia de-acasa a fost cel putin dezastruoasa, ca sa studiez la pian sau sa compun eram scutita de la orice.Dragi mamici, asta e o greseala imensa.
De cand s-a nascut Sofia totul e haos.Mai intai depresia post-natala, neinteleasa de cei din jur si datorata in primul rand lipsei mamei, care si-a pierdut pasaportul si nu a putut fi langa mine.Mi-a trebuit mult sa inteleg ca a fost un accident, am acuzat-o de lipsa de interes( adica de ce n-a avut grija etc.)Apoi Sofia a fost un copil f. mancacios. ma scula din juma in juma de ora, aveam rani ingrozitoare si abia puneam copilul la san., 2 luni n-am dormit etc.Cu ajutorul lui Dumnezeu am avut ambitie sa trec peste astea si
s-o alaptez 20 de luni.
In acea perioada ma stresa ingrozitor gandul ca trebuie sa merg la scoala.Desi am vrut sa fac intrerupere, familia n-a fost de acord( si mai bine asa, ca totusi alt"peisaj" m-a facut sa ies din depresie)
Asa ca nu ma puteam bucura de copil pt. ca trebuia sa merg la scoala si nu puteam sa fiu cu gandul la facultate pt. aveam bebe mic de tot.Asta primele 4 luni, timp in care am facut un efort ingrozitor, daca nu stateam treaza din cauza Sofiei stateam din cauza compozitiei.In conditiile in care dormeam 2 ore din 24 si alaptam la greu, ce gospodarie sa mai fac?
a trecut astefel primul an cu Sofia, in care scuza mea pt. a ma eschiva de la treburile casei era nesomnul.Insa sunt convinsa ca f. multe dintre voi n-ati dormit si cu toate astea ati muncit cate ceva.......oricum Sofia nu doarme nici acum toata noaptea.
Satisfactiile in ceea ce priveste copilul au fost imense, iar cariera n-a mers rau, am luat un premiu important, am luat absolventa si licenta cu 10, am compus un concert de violoncel cantat cu succes.
dar asta cu pretul dezordinii...
Si totul pt. ca in muzica din pacate se merge pe principiul daca lispesti putin nu mai existi.
Al doilea an n-a fost mai putin greu, mai ales ca sotul meu a avut un accident la brat si mult timp am preluat tot ce tine de copil.Insa de facut mancare tot el facea...In plus, Sofia a crescut, a inceput sa mearga si sa contribuie la dezordine.De accea zic ca o bona ne-ar ajuta, macar ce tine de fetita ar fi in ordine, iar sotul meu n-ar trebui sa stea atat de mult cu ea cand am eu de lucru, ar fi mai odihnit.
Problema ce s-a ivit la noi in casnicie este ca el isi sacrifica mereu orice treburi personale ca sa-mi pot face eu doctoratul, compozitia, lucruri fara de care as fi total neimplinita si nefericita.daca am avea o bona ar putea sa isi acorde timp pentru el,ceea ce ne-ar imbunatati la amandoi calitatea vietii.
Eu imi dau seama ca daca faci ceva in scarba e f. rau, si de aceea as vrea sa ma reeduc, sa reusesc sa imi placa sa am grija de ceilalti.Sper ca nu vorba in primul rand de o lene sufleteasca, pentru ca asta e cel mai grav.
va imbratisez.
Sabina & Sofia Galagia
sinzi_ana spune:
quote:
Originally posted by Sabina
[
Satisfactiile in ceea ce priveste copilul au fost imense, iar cariera n-a mers rau, am luat un premiu important, am luat absolventa si licenta cu 10, am compus un concert de violoncel cantat cu succes.
dar asta cu pretul dezordinii...
Si totul pt. ca in muzica din pacate se merge pe principiul daca lispesti putin nu mai existi.
De accea zic ca o bona ne-ar ajuta, macar ce tine de fetita ar fi in ordine, iar sotul meu n-ar trebui sa stea atat de mult cu ea cand am eu de lucru, ar fi mai odihnit.
Sabina & Sofia Galagia
Eu una te admir ca ai fost in stare sa faci un copil, sa ai grija de el, si sa iti urmezi si studiile si sa ai grija de cariera ta. Bravo, jos palaria in fata ta...chiar daca pretul platit a fost, cum spui tu "dezordinea".
Si eu cred ca o bona ti-ar fi de mare ajutor si ai putea sa profiti de pe urma ei, ai putea sa o chemi mai rar ca sa fie mai usor financiar.
Daca tu esti fericita si implinita...mergi pe drumul tau si nu apleca urechea la gurile si ochii "lumii"
Sinzi si David
sinzi_ana spune:
quote:
Originally posted by 2girlsmumquote:
sinzi si david
A emite asemenea enormitate nu face cinste deloc dar chiar deloc unui membru de baza al comunitatii Desprecopii!Dar posibil ca asta sa nu insemne prea mult pentru cineva care cu atata vehementa ne arunca acel "ma doare in cot" noua tuturor celor care am ajuns la a doua intrebare de care pomenea Iulian1969g
Patricia si fetitele Miriam si Ruth (6.12.03)
Fotografiile Noastre
Nu am aruncat nimanui ma doare in cot...mie nu imi place sa fac curat...de ce mi-ar fi rusine ca eu nu sunt genul care sa stau si sa trebaluiesc????
Asa cum exista si barbatii care sunt incantati daca ii rogi sa gateasca si sa faca curat, asa sunt si eu o femeie care evit pe cat posibil treburile casei...
Nu vad de ce am emis o asemenea "enormitate"!!!!
Sinzi si David
Nadia1976 spune:
Draga Sabina, anul trecut cand m-am mutat impreuna cu prietenul meu (viitorul sot), casa lui arata de-a dreptul ca dupa razboi... Cand imi amintesc ma apuca groaza: haine imprastiate peste tot, hartii, sticle de bere... nici nu stiu ce NU era imprastiat... cat despre camera copilului... desi e fetita si avea aproape 12 ani pe vremea aceea, cand am deschis usa la camera ei, m-am luat cu mainile de cap. El era singur de 7 ani, nici o femeie nu-i calcase casa in astia 7 ani; el lucra (inca lucreaza), venea acasa gatea ptr. copil si... se uita la tv. Apoi, dupa prima mea vizita in casa lui, l-am certat de numa'... si i-am dat o saptamana sa-si curete casa; imi amintesc o seara cand mi-a spus ca nu are cuvinte sa-mi multumeasca, ca e atat de placut sa vina de la servici si sa intre intr-o casa curata si ordonata... normal ca l-am ajutat sa faca ordine, ramaneam peste noapte la el si a doua zi, cat era el la servici, eu faceam ordine, spalam geamuri, etc., inainte sa plec eu la servici (lucram de noapte). Apoi m-am mutat aici, am schimbat mobila in camera fetitei si incerc inca (dupa un an) s-o fac sa inteleaga cat de importanta este o casa curata. El a inteles, acum daca vede ceva pe jos, definitiv se apleaca si ridica sau imi spune mie (daca sunt in picioare); cat despre fetita, care e probabil la fel de dezordonata ca si tine (no offense) inca nu am reusit s-o fac sa inteleaga ca o camera curata inseamna o camera (casa) sanatoasa. TU trebuie sa te gandesti in primul rand la sanatatea familiei tale. In drzordine si praf si toate alea, sunt bacterii multe; copilul tau (bble) ia jucarioarele si le baga in gurita... te-ai intrebat vreodata cate bacterii si cati virusi ingereaza copilul ala ptr. ca mami se "eschuveaza de la treburile casei"??? Eu sunt obsedata de curatenie si imi cer scuze, nu vreau sa te jugnesc... dar totul depinde acum de obisnuinta. Incearca pentru un timp sa-ti impui sa cureti casa, sa faci mancare, sa speli si sa calci in timp ce bb doarme; apoi, ai sa vezi, ca devine rutina... o sa te obisnuiesti sa le faci pe toate si o sa te deranjeze dezordinea...
Adela spune:
quote:
Eu am luptat mult sa obtin ceea ce am, la servicu munceam si 16-17 ore si ajungeam acasa clatinandu-ma!
Asa ca profit cat pot de concediul si de timpul pe care il am la dispozitie cu fiul meu, si ma doare in cot de curatenie si vase nespalate. De asta s-a inventat meseria de menajer casnic...
Nu vreau sa spal vasele impreuna cu fiul meu...mi se pare ca am altele mai importante de facut.
Nu mi se pare un sacrificiu foarte mare sa platesc o suma (destul de rezonabila) sa imi faca alcineva trebuirile gospodaresti! Sotul meu apreciaza asta, apreciaza si curatenia care e la noi in casa (chiar daca nu poarta "semnatura mea") si cel mai important e ca savuram mai mult timp impreuna, odihniti si fara griji!!!
sinzi si david
Parca ai fi ... eu!
Cel mai importanat e copilu` si daca am chef sa fac , bine!!! daca nu, aspiratorul sa mai stea in cui.
Asa ca si pe mine ma doare in cot de nimicuri precum treburile gospodaresti ....
~~Adela & Julia