ajutooor!la 5 ani inca sugem degetzelul!!!!

ajutooor!la 5 ani inca sugem degetzelul!!!! | Autor: IRENE11

Link direct la acest mesaj

am incercat:plasturi pe degetele mari,uns cu diverse condimente(intre noi fie spus,foarte apreciate),dat pe unghii cu un lac special pt aceasta problema,are un gust amar...i-a placut si asta...dormit langa ea si supravegheat...degeaba,ma lua somnul sper ora 4-5 dimineata,si ma trezea zgomotul suptului din degetzel...

ni se deformeaza bolta palatina,degeaba face fratiorul mai mare misto de ea:o sa fii o pociiitaaaaaaa!

help!aveti solutii?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Doar o sugestie:
Mie parintii mi-au "legat" degetele cu leocoplast ... degetul mare de aratator ... la ambele maini.... in asa fel ca sa nu mai aiba ce suge ... nu mai exista acea forma imbiitoare spre supt. A durat si nu era prea placut ca nu am mai putut adormi, dar a functionat ... acum nu mai gasesc placut sa-mi sug degetul . Sa lasam gluma, fa-o cat mai repede ... si fii dura, chiar daca poate fetita o sa faca gura, e spre binele ei. Eu am bolta palatina deformata si prin asta probleme cu respiratia, dintii deformati ... si am impresia ca eram tot cam de 5 anisori cand m-au dezobisnuit de acest obicei prost.
Succes!!!

Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRENE11 spune:

multzumesc irinush!
fug sa iau 2 km de leucoplast...
ai purtat aparat dentar ?
si daca da,de la ce varsta?feta mea inca are dinti de lapte,dar din cauza suptului asta cei de jos sunt orientati spre interior,nu"calca"bine cu dantura si de aceea e si lnesa la mestecat...n-are spor,vezi doamne...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Da, am purtat ... dar doar ptr. cei de sus, ca doar cei de sus erau indreptati spre afara si incalecati. De la ca. 13 ani, doar noaptea. Insa nu pot sa-ti spun cat de efectiv e ptr. ca la ca. 14 ani am avut accindent de masina (a dat o tanti peste mine de am zburat pe sus), care mi-a spart dintii de sus - printre altele. Asa ca am coroana, cat de cat dreapta :) Dar mai bine intrebi dentistul ... presupun insa ca trebuie sa-i cada cei de lapte ...
Succes si pupici micutei! :)

Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Si Ozana suge degetul la 5 ani si 3 luni. Deja stim ca va purta aparat ca Sharon de la desene animate dar efectiv nu am reusit sa o dezbaram de acest obicei (nici cu binele nici cu rusinea). Gratiela, mamica Ozanei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamicaluitheo spune:

ne inscriem si noi in clubul vostru. florin are 4,5 ani si suge degetul cu foc. amenintari , rasete , mistouri facute de fratisu mai mare nu-si gasesc locul::(

bolta palatina este deja deformata.

e clar ca va trebui aparat/ voi cand i-ati dus la medicul stomatolog?

andreea mami lui theo si florin
http://community.webshots.com/user/mamicaluitheo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mona spune:

si noi am incercat bandajarea degetului, dar sugea cu tot cu bandaj. asa ca i-am pus o sosetuta pe mana, iar dezvatarea s-a petrecut in concediu la mare pentru ca am dormit cu ea in pat si am observat ca manusa-soseta a fost mai eficace. de fiecare data cand i-am pus-o i-am vorbit frumos si i-am explicat. Nu am permis fratiorului sa rada de ea deloc despre acest subiect. Nu sunt bune glumele la copilul de 4 ani despre problemele lui. am fost surprinsa cand inainte de culcare isi cauta singura soseta. alta data am uitat de soseta si peste 2 ore de la culcare a inceput sa planga ca nu si-a pus soseta si nu s-a culcat pana nu i-am gasit-o. apoi a dormit linistita. Recunosc ca daca nu dormeam cu ea in concediu, poate ca nu statea acea soseta pe manuta. Bafta si rabdare nici un adult nu suge degetul.

Mergi la inceput