Cine stie sa lucreze su SPSS ?

Cine stie sa lucreze su SPSS ? | Autor: ungureaa

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,
Am niste analize statistice de facut si utilizez pentru aceasta SPSS (cine nu stie ce inseamna, nu ma poate ajuta). Insa am uitat complet cum se fac analizele de regresie, cele longitudinale (care tin cont de trecerea timpului). Cineva ma poate lamuri ? Merci !

Adina si Gabriel

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Adina,

Macar stiu ce inseamna SPSS insa am studiat prea putin programul respectiv, numai un semestru, ca sa te pot ajuta. Pe la analize de regresie nu am ajuns, am folosit numai date precum mediana si alte chestii pentru studiu de populatie. Sper sa te poata ajuta careva pe aici.

scarmanus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ungureaa spune:

Merci pentru raspuns ! Ceea ce am nevoie e ceva un pic mai avansat intr-adevar, insa nu e greu doar ca am uitat exact cum se face acest tip de analiza...

Adina si Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Adina, io in SPSS shtiu sa fac regresii liniare si sa ma mai joc un pic cu chestii simple - sa recodific variabilele, sa aflu indicele de coliniaritate intre doua variabile, sa fac un test ANOVA.. La time-series analysis n-am ajuns Daca nu arde si poti astepta pana luni, pot s-o intreb pe sefa mea.

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ungureaa spune:

Draga Lai poti s-o intrebi daca vrei. Deci eu am veniturile unor organisme comunitare pe trei ani si vreau sa vad daca exista legatura intre tendinta de finantare si numarul de persoane ajutate de catre aceste organisme pe acesti trei ani.
Asadar...sa-mi spui ce ai aflat !

Adina si Gabriel

Mergi la inceput

Ok, Adina, o intreb luni si-ti spun atunci ce-am aflat.

Lai

Mergi la inceput

Adina, ti-am trimis un pm. Din pacate n-am reusit sa ma lamuresc foarte tare

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Am un fost coleg, prof univ. la catedra de statistica si el era cu SPSS, consideri util sa il intreb? E foarte ocupat de felul lui deci nu garantez dar e pe domeniu ca mi-a impuiat capul cu aplicatia asta la un moment dat asa ca intre prieteni

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput