Ce intrebari punem bonei?

Ce intrebari punem bonei? | Autor: nadina

Link direct la acest mesaj

In demersul meu care incepe sa semene cu zbaterea pestelui pe uscat, va cer din nou ajutorul.
Ce fel de intrebari ar trebui sa ii pun bonei inainte de angajare? In afara de cele care privesc varsta, experienta, locuri de munca, de ce au plecat de la fostul loc de munca, familie, ce ar face cu copilul in timpul programului? Boli (ale copilariei si altele)? Cum sa imi dau eu seama daca ma mint sau nu?
Alta intrebare: intre o fata de 20 ani care pare la locul ei dar vrea sa dea la facultate la anul si o femeie de 43 ani care vorbeste intr-una ce ati alege?
Va multumesc,
nadina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rosey spune:

eu prefer sa le las si pe ele sa vorbeasca si le incurajez sa puna intrebari. de multe ori intrebarile lor sunt edificatoare in ceea ce priveste experienta si talentul...
eu as prefera-o pe cea de 43 de ani, desi acuma depinde si despre ce vorbeste. in principiu e bine sa fie vorbareata, ca doar copilul are nevoie sa ii se vorbeasca, nu sa sta cu una care nu scoate un cuvant. in plus, o femeie mai in varsta de obicei are mai multa experienta si rabdare (sigur, sunt si exceptii de la regula si eu oricum nu as opta pt o femeie prea in varsta, dar cred ca 43 e perfect!)in plus cu una de 20 de ani s-ar putea sa ai alte probleme gen telefoane, vizite ale prietenelor/prietenilor etc
succes, si tine-ne la curent!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Si eu cred ca e bine sa fie vorbareata, pentru ca de obicei un astfel de om e mai usor de citit. De asemenea si varsta de 43 de ani mi se pare mai potrivita. E mai coapta la minte. As incerca sa vad la ea daca stie sa se puna la mintea copilului (daca vorbeste cu ea asa cum vorbesti cu copiii mici, daca se joaca cu ea), daca intelege necesitatile lui ca facand parte atat din job description, cat si o chestie care sa o faca cu sufletul. Poti sa o intrebi daca e punctuala, dar asta o sa vezi tot dupa ce incepe. Daca a mai avut grija de copii, baieti sau fete? (Bonei mele i-a trebuit ceva timp sa se obisnuiasca cu Anca, ea crescuse 2 nepoti). Cred ca mai conteaza si intuitia ta si mai ales perioada de proba!!
Sa fie bona cu noroc.
Pupici.

Vilma, Anca (3 ani) si Tudor (11.12.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

vezi ce vorbeste... si daca suporti sa vorbeasca non stop . la mine era un inconvenient... la un moment dat nu m-am mai putut abtine si i-am spus ca vorbeste prea mult si mi-a spus ca i s-a mai rep[rosat asta la inca o familie. ce m-a deranjat dupa a fost ca am mimat plecarea, si m-am inchis in alta camera... m-a deranjat ca ii povestea Alexei toate tampeniile, printre care si injuraturi.. io nu suport sa injure cineva in prezentza copilului meu.. si io , cand imi scapa imi vine sa ma iau de ciuf.

deci, ce am invatzat io din asta: sa vorbeasca cu copilul dar ceva care sa ii starneasca atentia si interesul, sa o stimuleze.. nu problemele pe care le-a avut acasa zi de zi . no offence, alea i le pot spune si io ... ca nu duc lipsa la servici de asa ceva.

in ceea ce priveste varsta.. o prefer pe cea de 43, nu numai ca e destupata... (mai exista si exceptii), dar e serioasa. acum totul depinde de feelingul tau.

desi am practicat babysittingul, recunosc ca sunt foarte putine persoane tinere care isi vad cu adevarat de treaba si sunt total dedicate. de aici si motivul pt ce am spus mai sus, ca sa nu dea cineva cu rosii .

Freia si Alexa

http://community.webshots.com/user/freia_ro
http://community.webshots.com/user/freia_ro_capsunika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela spataru spune:

Nu sint experta in bone,dar eu as intreba-o urmatoarele:
-cit de disponibila este,rferitor program?
-despre cei cu care locuieste,familie etc si obligatiile pe care le are vizavi de ei
-pe ce perioada de timp ma pot baza pe ea?
-daca ne poate insoti in vacante?
-daca poate innopta la noi cind e nevoie
-ce face intr-o situatie mai critica?
-stie sa foloseasca un telefon,aspirator,srorcator etc
-ce face daca se blocheaza in lift...ei,glumesc...Sint o mie de intrebari pe care i le poti pune,insa...raspunsurile conteaza si cel mai mult conteaza daca va placeti reciproc.E pina la urma o problema de compatibilitate,nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmi spune:

Si eu am fost pusa in situatia de a alege intre o fata de 20 de ani, care nu dadea la facultate si o pensionara de 50 de ani, vorbareata.
Am ales pensionara.
Ce le-am intrebat: daca au experienta cu copii, daca in timp ce va lucra la noi isi va cauta altceva de lucru, in sensul ca am nevoie de o bona pe termen lung, daca accepta programul de 9 ore + ore suplimentare la nevoie. Pe cea tinara am intrebat-o daca a pus vreodata un copil pe olita si daca l-a sters la fundulet de caca (scuze). Vorbaria nu mi s-a parut un inconvenient, chiar am observat ca stie sa-l duca cu vorba foarte bine pe Mihaita. Bineinteles intre anumite limite.
Iti doresc sa gasesti o bona pe placul tau si al fetitei tale.
Cu drag, Mihaita (3 ani si 10 luni) si mami Mihaela.

Mergi la inceput