Vreau sa ramin insarcinata (cu sotul)

Vreau sa ramin insarcinata (cu sotul) | Autor: Laura_1

Link direct la acest mesaj

Am o problema nu prea stiu sa navighez pe net fac tot ce imi sta in puteri
>1) Vreau sa imi dati mai intai un raspuns pe care nu l-am primit nici acum.Am ramas insarcinata anul acesta ,dar am pierdut sarcina.Totul am crezut ca este normal pina ce am fost la primul control ginecologic,mai exact cind sarcina avea 6 saptamini.Cind mi s-a facut ecograful mi s-a spus ca am numai sacul ovular fara embrion.Nu imi venea sa cred ca mi se intimpla asa ceva,mai ales ca era prima sarcina si imi doream copilul mai mult decit orice.Am repetat ecograful ,dar arata acelasi lucru.Doctorita mi-a dat bilet de internare pt. a avorta.Cind am intrebat care a fost cauza de s-a intimplat asa mi s-a raspuns ca sint mai multe ,dar nu pot sa-mi spuna una,halal raspuns.Acum incerc din nou sa ramin insarcinata,dar imi este frica sa nu patesc la fel,ar putea sa existe din nou acest risc?As vrea sa imi dati niste sfaturi.Ce ar trebui sa fac?Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Draga mea Laura nu te gandi la ce s-a intamplat,mai bine cauta si documenteaza-te care au fost motivele si incearca sa le elimini si cu optimism incearca din nou.Poate ca nici nu este un motiv si asa a fost sa fie.Eu am pierdut prima sarcina si cu greu am reusit sa o pastrez pe a doua si la a treia a fost floare la ureche si acum am 2 copii frumosi si sanatosi.Nu te lasa terorizata de ganduri negre,optimismul si increderea in reusita sunt esentiale.Iti doresc succes si te asteptam cu vesti bune.

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Laura, ia arunca un ochi aciia:

6. Mola hidatiforma

Mola reprezinta o particularitate a dezvoltarii embrionare in care in mod paradoxal apare o sarcina fara embrion in care se dezvolta numai tesutul placentar. De fapt exista doua tipuri de mola: completa, in care nu exista embrion ci numai tesut placentar, si incompleta, in care exista un rudiment de embrion si tesut placentar. Mola completa apare din fecundarea unui ovul lipsit de nucleu de catre doi spermatozoizi, rezultand un organism denumit androgenot, adica cu material genetic provenit doar de la tata. Ori natura nu permite obtinerea unui organism mamifer fara aportul genetic al ambilor parinti. Cum este posibil asa ceva? In embriogeneza timpurie sunt necesare gene care sa provina de la ambii parinti. Dar noi am invatat ca, conform spuselor lui Mendel, cromozomii mosteniti de la mama sunt identici functional cu cei mosteniti de la tata, astfel ca ar fi normal ca celula euploida cu material patern sa poata sa se dezvolte normal. Imposibilitatea acestui fapt isi are explicatia in existenta unui fenomen genetic recent descoperit denumit imprinting, in care anumite gene provenite de la mama sunt inactivate in timp ce genele omologe provenite de la tata sunt active. Fenomenul este prezent si invers, adica gene inactive de la tata sunt active pe cromozomii materni. De ce exista imprintingul? La mamifere copilul se dezvolta in organismul matern. Deci tatal nu are nici un fel de control asupra copilului sau care ii poarta genele. Totul se afla sub control matern. Interesul tatalui este ca copilul sau sa profite la maxim de resursele materne in timp ce interesul matern este ca ea sa isi pastreze resurse si pentru alte sarcini concomitente sau ulterioare. In consecinta tatal are active genele care promoveaza placentatia in timp ce mama isi activeaza genele care dezvolta embrionul. In mola, neexistand gene materne ori nu se formeaza deloc embrion ori acesta este defectuos format. In consecinta se formeaza doar tesut placentar, care poate sa fie relativ bine tolerat de mama, sau acesta poate degenera si sa formeze un tip de cancer denumit coriocarcinom.

Uite si articolul complet:
http://www.eva.ro/sanatate/articol288-1.html

Numai bine
Lordra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Buna Laura!

Ca sa mai destind un pic atmosfera te-as intreba : cu al cui sot vrei sa ramai insarcinata?
Daca te-ai gandit la al meu , sa sti ca el inca mai incearca sa ma lase pe mine insarcinata .

Multa bafta si gandeste pozitiv, asta e cel mai important. Lasa trecutul acolo unde e el si mergi inainte.

Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Draga Laura, in primele saptamani de sarcina, la echograf se vede numai sacul gestational, pt ca embrionul e prea mic. Daca nu s-a vazut activitate cardiaca nici dupa saptamana 7, se prea poate sa fi fost o sarcina oprita in evolutie. Se intampla, din pacate, destul de frecvent si cauza chiar nu are cum sa ti-o spuna medicul la un simplu consult. Se poate intampla ca embrionul sa fi avut unele defecte genetice incompatibile cu o dezvoltare normala. Sau ca pe parcurs sa fi aparut factori (fizici, chimici, infectiosi etc) care i-au perturbat dezvoltarea. Dar asta nu indica si faptul ca o viitoare sarcina va avea aceeasi evolutie.
Daca vrei sa fii prevazatoare, poti face niste analize prealabile inainte de a incerca sa ramai din nou insarcinata. Acestea ar putea fi: toxoplasma, CMV, listeria, rubeola etc, pt a elimina din cauza unii factori infectiosi care pot duce la pierderea unei sarcini.
Mult succes si optimism, data viitoare va fi bine!

Anemona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura_1 spune:

Va multumesc din tot sufletul ca mi-ati raspuns asa de repede.M-au bucurat enorm incurajarile voastre,parca am prins mai multa incredere si sunt sigura ca totul va fi bine de data aceasta.Cum mi-ati spus si voi poate asa a fost lasat sa fie, asa a vrut D-zeu.Am sa va tin la curent cu ce se va intimpla de acum inainte.Va multumesc inca o data.

NUMAI BINE!!!!!!!!!!!!!!!! PE CURIND!!!!!!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martha78 spune:

Laura, asa am patit eu, mi s-a oprit o sarcina in evolutie si am crezut ce mi-au spus doctorii: s-a intamplat, a fost un accident genetic, asa a fost sa fie... data viitoare va fi mai bine. Am crezut toate astea, si "data viitoare" n-a fost mai bine, ci s-a intamplat la fel. Asa ca e bine sa-ti faci toate analizele, in special cele imunlogice: anticoagulantul lupic, factorul antinuclear, testele de coagulare, anticorpi anticardiolipinici.
Succes!

Mihaela

Mergi la inceput