De ce credeti ca suntem majoritare pe DC?
Raspunsuri - Pagina 2
Dena spune:
Tata lui Toma si Nora au dreptate. Taticii zilelor noastre nu mai sunt taticii generatiilor trecute pt ca nici mamicile zilelor noastre nu mai sunt mamicile generatiilor trecute.
Atat taticii cat si mamcii muncesc sau studiaza sau... au o preocupare. Rolul pt "la cratita" e acum impartit intre mamic si tatic. Taticul naste si el alaturi de mamic. Taticul stie aproape tot despre sarcina si evolutia fatului si mai apoi despre bebel si nevoile lui. Chiar daca nu semneaza condica pe DC.
Felicitari taticilor zilelor noastre! (sigur ca toata lumea stie ca orice padure are si uscaturi) Ii invidiez pe bune pe copii zilelor noastre ca au asa tatici. Eu am jinduit o viata dupa un tatic ca acela al copilului meu. Da'am facut un targ, l-am rugat ca din cand in cand sa fie si taticul meu. :)
Ei se implica zic eu mai mult decat mamicile (raportat la timpul disponibil fiecaruia) pt ca , natura ii ajuta mai mult, rezista mai mult la efort fizic, la nesomn, la nervi. Si pe deasupra ne si iubesc destul asa incat,chiar daca nu le arde sa faca ceva in momentul respectiv, le e mila de oboseala sau neputinta noastra si se sacrifica ei. Taticii generatiei noastre sunt si niste soti pe masura. Noi nu suntem nici doar obiecte de decor, nici doar masini de procreat, nici doar masini de uz casnic, nici doar etc... noi suntem (marea majoritate) ...nu dati cu pietre !!!! imi vine cuvantul: tovarase :)))) ) Bietul cuvant!! Ce vina are el ca a fost, in mod necinstit, denaturat de niste , culmea??? netovarasi. Eh... sa zicem partenere... da'parca tot mai bine suna tovarase. Well, va prindeti voi cum sta treaba.
Pe scurt nu cred ca raportul: interes ingrijire/crestere copii vs participare activa pe DC nu este relevant.
"Parerea mea!" :)
Denisa si bebica din burtica - 24 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi
Dena spune:
Erata:
Sorry!!! Fara "nu"-ul de dupa DC!
"Pe scurt nu cred ca raportul: interes ingrijire/crestere copii vs participare activa pe DC nu este relevant."
Denisa si bebica din burtica - 24 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi
Irinusha spune:
Cred mai de graba ca barbatilor le-ar fi jena sa spuna "sotiei i-au batut iar rusii la usa!" si nu ar gasi interesant sa spuna "azi am mancat pui la cuptor" si "copilul a facut un caca verde" ... ei sunt mai din alta bucata decat noi, asta nu inseamna ca nu se implica in cresterea copilului. Al meu o face ... binenteles ca mai putin decat mine, dar trebe sa aduca si cineva banii in casa :)
Oricum, subiectele de familie, copii, ciclu si alte d'alea sunt de tip feminin :) ... si sincera sa fiu mie una imi place asa, la o barfa intre femei :)
Irinusha &
Cris ( 3 Mai 2004 )
Sanca spune:
Multe dintre noi - fetele - sant casatorite cu barbati de alta natie. Dorul si lipsa comunicarii in limba materna ar fi alt motiv.
Anca Wish spune:
Cred ca ati intzeles gresit. Nu am vrut sa rezulte ca barbatii care nu intra pe DC sunt tai care se implica mai putin in cresterea copilului.
Am vrut doar sa gasesc o explicatie de ce sunt atat de putini.
Si imi amintesc de Ilie Aldescu, fost membru al DC-ului care se implica cu atata ardoare.
Sper sa ma fi facut inteleasa.
gabrielat spune:
Suntem majoritatea femei pentru ca ne implicam mai mult in cresterea copiilor.
NU zic ca barbatii nu se implica dar pana la o anumita varsta copiii au nevoie predominant de mama si cum probleme apar tot timpul, venim aici si ne consultam. Asat mi se pare un lucru bun!
gabi
aalexia spune:
1.Pentru ca, in general, mamele sunt mai implicate in cresterea copilului(din varii motive)
-Perfect adevarat
2.Pentru ca sunteti mult mai dispuse sa va discutati problemele intime in public
-cateodata
3.Pentru ca multe subiecte sunt "feminine" (sarcina, alaptat, barbati ifideli, etc, etc,etc)
-fals
4.Pentru ca atmosfera de "crosetat" este mai apetisanta pentru voi decat pentru noi.
-ciudata alegere
Si bineinteles pentru ca noua ne face placere ca va putem oferi voua aceasta ocazie
-superioriatea masculina isi spune cuvantul
Dena spune:
Anca Wish, mesajul tau a fost clar de la bun inceput, numai ca primele raspunsuri au dus la ideea ca motivul absentei masculine ar fi lipsa de interes in subiectele care le intereseaza indeobste pe femei...si de aici cursul dialogului.
Dar nu-i nimic :), contradictiile nasc progresul. Totul este sa fim sinceri in marturisiri.
Denisa si bebica din burtica - 26 sapt.
Adilushu1 spune:
...Si pentru ca barbatii sunt mai putini deschisi la a comunica liber problemele/nemultumirile cu ceilalti (parerea mea...).
...Si poate pentru ca DC e perceput deja ca un site pentru mamici.
Eu unul apreciez ff mult DC dar nu am postat mai deloc, in general ma multumesc sa citesc subiectele de interes (cu surprindere am aflat acum cateva luni ca exista o varietate foarte mare de subiecte, stiam doar de cele specific feminine de la sotia mea).