Sos de soia

Sos de soia | Autor: elena_ltd

Link direct la acest mesaj

Fetelor pricepute, va rog, spuneti-mi si mie cum si la ce se foloseste sosul de soia.
Am o sticla in casa, recunosc ca nu-s familiarizata deloc cu gustul lui, am incercat si l-am pus peste ciuperci la cuptor si cred ca ceva nu fac bine.
Se foloseste ca atare, se pune la prepararea mancarurilor, la care?
Conteaza firma producatoare, sunt mai multe sortimente?
Asta al meu contine soia, apa, zahar si sare.
Va multumesc si va pup pentru ce faceti la sectiunea asta.

Elena, mami de Oana si Mihai
ne vedeti aici

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamicaluitheo spune:

elena ala de la maxim e cel mai bun.se foloseste cel mai mult la preparatele chinezesti, orez, pui etc........

andreea mami lui theo si florin
http://community.webshots.com/user/mamicaluitheo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leah spune:

Uite o reteta pe care am gasit-o tocmai azi pe un site (www.eva.ro/sanatate), in care pui si sos de soia.

Supa de tomate

O alta supa care stimuleaza functia gastrica si apetitul, imbunatatind digestia si inlaturand efectele toxice ale altor alimente.

Ca si la supa de berbec cu creveti, se face un amestec omogen din 2 lingurite de malai si 2 lingurite de apa rece si se lasa deoparte.

Intr-un alt vas mic se bate bine un ou si, de asemenea, se lasa pentru mai tarziu. Intr-un vas mai mare - cel in care se va turna supa, in final - se pun o lingura de otet si ¼ lingurita de piper alb, se amesteca bland si se lasa in asteptare.

Apoi, intr-o oala, se toarna 750ml zeama rezultata din fierberea carnii de pui sau a unor legume, impreuna cu 2 linguri de sos de soia, se amesteca bine si se aduce la clocot.

In timpul fierberii, se adauga 2 tomate taiate in feliute subtiri si 125g branza de soia taiata in cubulete. Se mai fierbe timp de 5 minute, dupa care se adauga putin cate putin amestecul de malai cu apa, omogenizandu-l cu restul continutului.

Cand supa se mai ingroasa, se mai pune si oul batut, amestecand cu miscari circulare, apoi stingeti repede focul. Se toarna repede supa in vasul cu otet si piper alb si se mai amesteca putin. Acum se mai poate garnisi cu o lingurita de ulei de susan si putina hasma ori frunze de patrunjel.

Consumata la sfarsitul unei mese de pranz sau de seara, aceasta supa te face sa te simti ca si cum nimic nu se afla in stomac. Digestia este perfecta si rapida.

O intrebare am si eu, ca am mai multe retete cu sos de soia si m-ar tenta sa incerc. Il gasesc la supermarket-uri normale (gen Billa sau Carrefour) sau in magazinele cu produse din plante (gen Plafar si altele de genul acesta)?

"I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
Two roads diverged in a wood, and I--
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference."(Robert Frost)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Elena, eu folosesc sosul de soia ca sa marinez carnea inainte de preparare. Imi place mai mult la pui, dar merge si la carnea de vita.

Fac un amestec: sos de soia, usturoi maruntit sau praf de usturoi, piper, cimbru, boia dulce (daca e pui), suc de lamaie (daca e vita), pe care il torn si intind bine peste carne. Acopar vasul cu folie de platic si il las la frigider o jumatate de ora. Carnea o frig sau o bag la cuptor pe o folie de aluminiu.

Laura
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_edi spune:

Eu folosesc sosul de soia la garnitura de orez:
O cana de orez (cu bobul lung) se fierb cu 2 cani apa, pina scade toata apa. Se caleste o ceapa taiata marunt si ardei gras taiat bucatele (poti sa pui si alte legume, dar astea sunt preferatele mele), se adauga orezul, sare, piper dupa gust, si putin sos de soia.
Adi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_ltd spune:

Wow! Cand am postat nu ma gandeam ca ma aleg si cu retete delicioase, ca-mi si ploua in gura, si cu "smecherii" culinare.
Va multumesc! Am sa incerc toate retele ca si cu, si fara sosul de soia, suna tare bine.
Leah, il gasesti in supermarketuri, eu l-am luat din Billa, dar l-am vazut cam peste tot in tot felul de sticlute si produs de o gramada de firme.
Super, multumesc din nou si va pup,

Elena, mami de Oana si Mihai
ne vedeti aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

Eu fac ciuperci la tigaie cu sos de soia. Prajesc ceapa putin, adaug ciupercile, sosul de soia si aproape la sfirsit ceva smintina, sare, piper, patrunjel, eventaul ceva vin alb. Sunt delicioase!

Pofta buna!!

C.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_ltd spune:

E, asta este! Eu am pus sosul de soia la sfarsit, cand am stins focul si am scos si ciupercile din cuptor. O sa incerc reteta ta. Culmea este ca a doua zi, cand sosul ala probabil patrunsese intr-un final in ciuperci, au fost gustoase.
Multumesc

Elena, mami de Oana si Mihai
ne vedeti aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

Cu placere!! pofta buna!!

Mergi la inceput