Mamici de nov-dec 2004 (40)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Dama,intrebarea ta nu e stupida deloc (eu cred ca nici o intrebare care ne framanta pe noi in perioada asta nu e stupida).
Chiar zilele trecute ma uitam si eu ca nu se vede nici urma de vreo gaurica prin care ar urma sa iasa laptele.Si ma intrebam daca e OK.Deci daca vreti sa numar cate gaurici sunt la mine pe sfarc,raspunsul e : zero!!!

Monica,mare lucru e sa stii ce si cum de la o prima sarcina si sa ne mai luminezi si pe noi.

Si mie mi-a zis o tipa ca in spital au strans-o asistentele de sani ca sa dea drumul la lapte pana a lesinat de durere.Mie mi-e frica de povesti de genul asta.

Jasmine
24 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela roxana spune:

Cat priveste colostrul la prima sarcina(acum momentan nu curge nimic de genul asta, cu toate ca ma trag eu de ele. dar vine ceva de genul apei, putin mai inchisa la culoare;poate ca de-acum incolo sa-si dea drumul)colostrul s-a produs mai devreme, incat numai daca apasam sfarcurile tasnea(mai ales din stangul), dar faza tare ca dupa ce-am nascut fiicamea cand o puneam la piept nu putea trage nimic din stangul,ptr. ca devenise pietroi de colostru(mulsul de una singura erau ca niste mangaieri), si ea saracuta se zbatea putin numai cu tatica dreapta, si apoi trecea din nou la biberon(bine la inceput nimeni nu mi-a explicat nimic, dar acum le-aratam noi cine suntem); si la mine sfarcurile aveau poate 4-5 gauri cate un sfarc, dar concluzia este ca degeaba ai gauri daca dupa ce nasti nu le desfunzi

roxana
http://photos.yahoo.com/arisalaura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fulguletz spune:

Jasmine, dupa un studiu indelungat , numarul gauricilor este si la mine tot zero...
dar io nu ma las...pai cum sa aveti voi mai multe gaurici ca mine? si la momentul oportun cand tre sa iasa lapticul fac io niste gaurici cu acul de o sa ma invidiati cu toate

22 saptamani, DPN 7 dec.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fulguletz spune:

hehehe..si le mai bag si la presat ca sa fiu sigura...
asadar : gaurite, presate si mulse...daca si asa ratez productia de lapte, io tot nu ma dau batuta si trec la artileria grea : chem asistentele sa se urce pe tzatzele mele...

22 saptamani, DPN 7 dec.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

ha ha fetelor hai ca m-ati inebunit si pe mine de tot....de azi dimineata ma tot uit la tzatze doar , doar vad vreo gaurica si nimic....si vorba aia stiu sigur ca am avut gaurele la prima sarcina si mult, mult laptic.
va pup pe toate, mai vorbim maine si stati linistite ca totul se rezolva de la sine, cand o sa va simtiti bb-ul in brate o sa faceti instantaneu laptic.
pa pa

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne-marry spune:

misticgirl esti o fericita, eu deja am inceput cu arsurile pe stomac. o zi da, alta ba...depinde..insa dca beau putin lapte rece....imi mia trece...revbin dupa iarasi dar cel putin mai trece.

fetelor voi de la cat timp ati inceput sa simtiti bebelushii ca sughitza?

hahaha mei fetelor si mie la fel imi zice dr desi pana cum adica pana acum 2sapt luasem numai 4 kg..dr eram eu mai plinuta de fel, dupa cum se vede in pozele de mai jos

danete apropo de alaptat. si eu zic la fel, cca 6 luni hai cateav luni peste , sa dea domnul sa am laptic suficeint sa ii dau, insa apoi nu, ca tb sa se invete sa pape, sa isi formeze digestia pt alimente, altfel ii apar si lui dintisorii se formeaza mai bine gingiile pt asta etc....
iar apropo de ceaiuri, DA si eu as apela la ele daca e nevoie. maia uzisem de un paharel micccc de bere in ultima luna si in alaptare. cat o fi deadevarat, nus..dar asa am auzit chiar o tipa care la-a alaptat pana la 1 an si ceva si tot mai avea laptic. ca o fi fost coincidenta ori efectul berii...nus nici asta.

ioana du si eu la fel ma intreb. ca nu am scuirgeri de colostru si ma gandema intr-un timp ca poate nu o s ma laptic pt bebe. ma gandesc deja la ceaiurile alea. hm..dr am inteles ca nu e bai ca se apote sa i destul laptic dupa, sau sa ai colostru in sarcina si laptic dupa mai putin.

mei!!!!! m-ati spart cu intreabrea zilei: CATE GAURICI IN SFARC!!!!! sunteti superrrrrrrrr
fulgulet ai fost tare dura la faza cu stransul de tzatze..m-am spart de ras~!!!!!!!!!

mei fetelor haideti ca m-ati intrigat. mi-ati dt studiu de caz acasa,...sau cautma dupa gaurici. si de cand ziceti ca este bine sa incepi sa tragi pik de ele sa se desfunde? si acum ca sa iasa colostru? sau numai dupa ce nasti pt laptic?

anne-marry 21 sapt DPN 21 Dec.
http://photos.yahoo.com/aniuta22111980
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dena spune:

Fetele, buna tuturor!
Desi din lipsa de timp nu am reusit sa fiu o membra activa, am citit din cand in cand in fuga cate ceva. Ma bucur sa va aflu pe toate vesele si sanatoase cu bebeii cu tot.
Am vazut ca multe dintre voi ati up-datat lista cu sexul si numele bebeilor... sa va traiasca!!
As vrea sa completez si eu,daca nu e cu banat, pe listuta ca am o fetita si se numeste Kathryn-Alexandra. E cumintica, isi vede de treaba ei si asteapta, ca si mamica ei, sa treaca timpul :)
Pupici la mamici si succes la meciuri bebici !!!

Denisa si bebica din burtica - 24 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Miche si eu am patit la fel ca tine. S-a bulit calculatorul si e posibil sa fi pierdut tot de pe el. Nu-mi pare rau decat de pozele digitale pe care noi le-am stocat in el (si ca fraierii nu le-am pus in copie si pe CD-uri) - vreo 3-400 de poze. Mai avem o sansa sa reparam sistemul si deci sa recuperam macar pozele. Sa vedem daca merge, daca nu... adios muchacios.

Simona, alea-s poze facute cu aparat 3D sau 4D... Nu pricep bine cum se obtine 4D (3D e tri-dimensional - lungime, latime adancime - dar 4D??? care e a patra dimensiune??? Timpul?)
Mediplus ar putea sa fie firma care a vandut aparatul la clinica unde s-a facut ecografia.

Ei fetelor sa stiti ca am sedinte de dialog cu bebe. Deja mi s-a intamplat de prea multe ori cand vorbesc cu el si-l mangai sa tresalte mai tare si sa se zbenguiasca mai furtunos, ca sa nu fie vorba de interactiunea mama-bebe. Cateodata stau linistita, el e linistit si de-data incep si vorbesc cu el si ma mangai pe burta, iar reactia lui e imediata. Uneori adun trei degete de la mani (ca si cand as lua sare intre degete) si apas usor pe burtica in locul in care e el ghemotocit (ca si cand as planta seminte in pamant, asa misc cele 3 degete adunate). Vorbesc cu el si rezultatu luneori e imediat: un sut mai puternic sau o miscare mai zvarcolita. Parca-l vad pe mititel cum da din picioruse bucurandu-se... eu asa imi inchipui. De o sapt. a inceput sa faca valuri pe burtica... adica vad cum se misca burta pe alocuri incet (cateodata parca e in reluare - ca o esarfa ce adie in vant si filmarea e data cu incetinitorul). Asta se cheama c-am evoluat, nu?
Eu dupa ce beau lapte dimineata (ca-l beau mai culcata uitandu-ma la tv) si ma ridic in fund ragai ca un bebe mic dupa masa. Pana acum nu mi se intampla, dar de un timp in fiecare dimineata m ise intampla si numai dupa ce beau lapte.
Am stors si eu din sanii mei de 2 ori un lichid, arata ca n fel de zeama de buba... scuzati comparatia, dar exact asa arata. Camys, la mine a fost curiozitate care m-a pus sa incerc si cu degetele la o distanta de un ban de 5000lei deasupra si dedesubtul mamelonului am apasat sa vad daca iese ceva. Si a iesit, o picatura exact cat un bob de piper. Nu sti udaca incercam mai mult cum era, dar nu era foarte confortabil. Am mai incercat operatiunea mai tarziu si a iesit din nou, apoi in urmatoarele 2 zile am incercat si n-a mai iesit nimic, apoi la alte 2 zile iar a iesit un pic.

Iar daca vreti burtici tzuguiate, uitati-va la mine. Nu se vede in toate pozele asta, dar din anumite pozitii iti dai seama ce tzuguiata e...
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/andrapanda/album?.dir=/1039&urlhint=actn,ren%3as,1%3af,0

Onitza, Miche, la noi e la fel: cand tati pune mana bebe se opreste. Nu cred ca au ei calitati de linistitor, ci cred ca-i bebe care nu cunoaste senzatia/mangaierea, energia emanata de mana lui tati si se opreste, studiaza problema.

raluca, ce bine iti sta in costumasul ala de de baie rosu-portocaliu. Daca esti la jumatatea sarcinii inseamna ca mai ai inca 8 sapt. la dispozitie sa ti se ridice placenta. Nu va mai impacientati inainte de vreme, fetelor. Nu trageti concluzii pripite. Nu e obligatoriu sa ajungi la cezariana cu placenta situata mai jos. Una-doua, apare o mica problemutza, hopa si cezariana de parca ea ar fi salvatoarea tuturor problemelor. Eu nu-s pentru cezariana decat cand situatia medicala o cere. Sincer, dupa cate am observat eu, nu numai pacientele din Ro solicita cezariana, dar si medicii se arunca foarte usor la cezariana (or avea ei motivele lor ;-)) ).

anne-marry, normal ca e mai mare burticutza.

Cred ca e epidemie de alexandri, alexandre, alexi si alexii in generatia asta de copilasi. Voi ati vazut ca e cel mai frecvent nume pe lista?

Felicitari de baietel, onitza.

Efectiv arata cum sectioneaza abdomenul si-l scoate pe bebe de-acolo plin de sange, vernix, etc.
Dana, da' cum ai vrea sa iasa bebe de acolo? Cu fatza curata, plin de zambete? Si inca la cezariana iese bebe mai curat decat la nasterea naturala. Eu cred ca v-ati inchipui nasterea asta prea ca pe o poveste cu zane si printi....hi, hi, hi. Pai eu saptamanal vad cezariene la tv si mi se par apa de plaoie pe langa nasterile naturale. Daca pe tine te-ngrozesc cezarienele, imi inchipui cum ti se par nasterile naturale. Vreau sa-ti zic ca pe aici de regula se fac cezariene cu epidurala, astfel incat mama sa nu piarda chiar de tot momentul nasterii, sa poata sa-l vada pe bebe imediat cum iese etc.

dana, acul ala e de plastic (se indoaie) si nu patesti nimic de la el odata introdus intre vertebre. Sunt gravidute care se plimba pe holuri cu epidurala pana vine momentul sa impinga (walking epidural se numeste, adica nu esti tintuita la pat dupa introducerea cateterului). Nu-ti imagina ca trebuie sa stai ca la dentist dupa ce ti-a facut epidurala.

Simona, nici eu n-am schimbat sutienele, deci suntem in aceeasi situatie. Ma strang, dar asta pentru ca mi s-a marit cutia toracica, dar la cupa sunt la fel. Asa ca fata mea, nu esti singurica. Si nu-i obligatoriu ca sani mici = lipsa de lapte. Eu sper ca pot sa-i dau lu' bebe ceva laptic si de-o fi sa-i dau de 10 ori pe zi... Tare mult imi doresc sa-i pot da lapte matern...

Fetelor, va dati seama ca de Craciun o sa cumparam cadouri pentru inca cineva in plus? Va dati seama ca o sa fie si bebe pe lista de cadouri? Sotul meu deja stie ce cadouri o sa-i ia: masinutza teleghidata, trenulet si-a mai zis el ceva, dar nu mai stiu eu. Dupa ce-a aflat ca-i baietel era in stare sa se duca la magazin sa cumpere masinute. L-am temperat eu...

Ionela, de ce nu-i botezi pe-amandoi odata? Cand o veni si bebe doi... E mai simplu din toate punctele de vedere pentru tine. Eu am de gand sa-l botex pe bebe pana-n Craciun, ce atata amanare si lungire...
Dama, copilul poate fi botezat oriunde-n lumea asta... nu trebuie botezat musai in Romania, decat daca tineti voi cu tot dinadinsul. Asta mi-ar trebui sa mai platesc si 2000$ pe bilete sa ma duc in tara sa-mi botez copilul. Un preot si-o pereche de prieteni dornici sa faca asta gasim, ca doar nu traim in padure.

Ioana, normal ca e normal ca nu ai scurgeri de colostru de la 21 de sapt. Acum vreti sa aveti de la conceptie? . Poti sa nu ai nici pana nasti, nu-i o regula. Dar in general apare prin al treilea trimestru sau cu cateva sapt. inainte de sarcina. Fetele mai laptoase au mai devreme poate...

Dama, eu la un san am mamelonul mai format si se vede usor orificiul pe unde trebuie sa iasa laptele, iar la celalat e un pic turtic, ca si cand tzumburushul ar fi ca un fes turtit, un pic intorsinauntru, deci nu se vede orificiul decat daca ajut cu degetele si departez.
dana, ai fost tare simpatica cu gaurelele mai multe. Cum sa iasa pe mai multe gaurele? Ca la dush sau ca la stropitoare? Iese pe un singur orificiu, in schimb laptele se aduna de pe zeci de minicanale. E ca o retzea de rauri vazuta pe harta: raurelele mai mici se varsa in altele mai mari si tot asa pana ajungem in Delta, de aici e preluat de gurita lui bebe... sau a lui tati, in unele cazuri... Poate exista insa posibilitatea cand va mulgeti sa vedeti jetul spart in mai multe bucati si asta sa va dea impresia ca sunt mai multe canale.

27+ sapt DNP 31 oct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

buna fetelor!cum stati cu starea de spirit astazi?
noi iarasi ne-am trezit cu sughituri,dar ata ete mergem mai departe.

Madachan ce-ai facut la doctor?

Roxy ti-am trimis pozele in casuta de mail de la biglobe caci pe yahoo imi returneaza mailul,nu e ala id-ul.cat despre pastile stii bine ca trebuie sa te duci la doctor si pt niste supozitoare aici,iar eu nu sunt genul sa fug imediat la doctor pt putina febra,de aceea prefer sa am in casa strictul necesar.

octy 28 sapt DPN:29oct

http://photos.yahoo.com/octyb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

Try imi pare rau sa te contrazic dar laptele iese prin mai multe orificii din san,nu prin unul singur cum crezi tu.citeste aici:"Sanii sunt formati din ciorchini de glande producatoare de lapte,care se maresc in timpul sarcinii.Sistemul de lactatie din san seamana cu un arbore.Laptele este produs de tesutul glandular(frunzele copacului) si traverseaza prin canalele de lapte(ramurile si trunchiul)la rezervoarele de lapte(sinusuri-radacinile copacului).Rezervoarele de lapte sunt situate sub areola si se deschid prin 15-20 de orificii in mamelon.pentru a goli bine rezervoarele de lapte(sinusurile)copilul trebuie sa-si aseze limba peste ele asa incat sa le comprime."si daca-mi aduc eu aminte bine lucrurile astea se invata in liceu prin clasa a 10-a

octy 28 sapt DPN:29oct

http://photos.yahoo.com/octyb

Mergi la inceput