Aici in Olanda (6)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Anky, ce se gaseste la magazinul romanesc? Mai stiti cumva astfel de magazine si in alta parte a Olandei?
Fetelor, vad ca si voi tot asa de des ca mine dati pe aiciEu am fost ocupata in ultima vreme cu diverse activitati, majoritatea legate de venirea pe lume a mademoisellei mele. Eu ma simt neasteptat de bine. Daca nu s-ar misca domnisoara asta atata nici nu as sti ca o am in burtica.
Astept si eu sa mai citesc vesti noi despre voi. Revin in curand si scriu mai mult. Pupici tuturor,

Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancade spune:

Buna fetelor,

Revin si eu dupa o lipsa indelungata, datorata nefunctionarii pc-ului si apoi a vacantei, si a proastei mele stari datorate sarcinii.Acum ca am depasit primele 3 luni sper sa mai treaca, desi cu Vladimir(baietelul meu care pe 21 aug a implinit 3 ani) au durat starile de rau pana in sapt. 22.Si in sapt 33 am nascut asa ca mult timp sa ma bucur de perioada de sarcina nu am avut.
Ce vreau sa va intreb:a fost cineva la restaurantul romanesc din Dusseldorf?Am vazut o reclama pe forumul romanilor in Olanda si cum am pofte mari de ciorbe si sarmale m-as duce, insa al meu sot zice ca daca nu e de calitate?Restaurantul romanesc din Assen am auzit ca e f prost.
Weekendul asta pt invitati am facut un fel de saorme(cu paine din aia ca clatita de la turci umplute cu pui, ceapa si ciuperci etc);le-au placut la toti(si m-a uimit ca in general sunt f mofturoase surorile sotului meu).
Nu va mai scriu ce pofte am ca tot nu gasesc pe aici asa ceva.Sunt uimita ca desi am fost la 6 echo pana acum(ultima azi) nu imi pot spune sexul copilului inca(am 13 sapt si 5 zile);iar la forumul fetelor gravide din Rom vad ca toate stiu deja ce vor avea-fiind cam tot in jur de 12-13 sapt.In fine aici e totul anapoda...zic eu.(cel putin in sist medical).
Numai bine ,
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari_alhillo spune:

hallo,hallo,vad ca ati mai venit cu vesti,eu sunt bine marazboiesc cu acea "groene boek" si cu al meu goblen,cu un ochi cos si cu altul latv sa vad olimpiada.altceva noutati nu am,sunt suparata ca mi-au aparut niste bubite pe limba,la fel cum le apar celor mici de la lapte si nu vor deloc sa dispara si imi creaza o stare de disconfort.in rest sunt bine sper ca si voi.
danyce cat mai ai pana nasti?
ancuta parintii tai au plecat?
iris,alinelor voi ce mai faceti?
celelalte fete pe unde mai umblati?
si apropo de mag. romanesc din amsterdamcam ce se gaseste pe acolo si ce preturi sunt?
v-am pupat pe toate si va astept cu noutati.

Mergi la inceput

ancade poate bebe-ul e cu spatele si de aceea nu pot spune ce este.
zic si eu,poate data viitoare iti vor spune.
si ca o paranteza si mie sistemul medical de aici mi se pare abramburit rau de tot.nu ca in romania ar fi mai bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Fetelor eu va recomand o ecografie tridimensionala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Eu am fost cam pe la 20 de saptamini la un ecograf,se ocupa numai de ecografie.Se numeste Baby Focus,a tinut 20 de minute si ei inregistreaza ecografia pe caseta video pe care ti-o vor da sa o duci acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancade spune:

Buna dimineata(desi e aproape 12),

Nu e vorba ca copilul e cu spatele(ieri am fost pt Down Sindrom-sa masoare lichidul la gat) dar spun ca e prea mica varsta pt a vedea sexul; la Vladimir la 18 sapt parca mi-au spus.Insa cum naiba in Rom la echo se vede si aici nu?
Si mie ieri la Diagnostic Centrum mi-au inregistrat pe caseta aproape 25 min cat a durat masuratoarea.Insa am deja 9 poze de la echo pana acum.
Oricum ma bucur ca nu merg la moasa de data asta , ci sunt in evidenta unui ginecolog(cat de bun e ramane de vazut , si cat ma va consulta...pana acum deloc- ma refer la consult ginecologic ).
Cine a nascut recent in Olanda? S-a mai schimbat ceva de acum 3 ani cand am nascut eu? Ma refer daca se administreaza sedative/calmante la cerere.EU am cerut de data asta sa se mentioneze in dosar ca vreau epidurala, caci data trecuta au zis ca nu se poate pt ca nu era in dosar trecut.Si m-am chinuit 15 ore de nu mai stiam de mine.Si al meu zice ca a fost o nastere perfecta(desi cu 7 sapt mai devreme).
L-am trimis pe sotul meu acum sa cumpere sarmale in foi de vita (au la un magazin grecesc recent deschis aici-desi sunt cam scumpe-4 buc mici cat degetul mic costa 5 euro).
Cate mai sunteti "in verwaching" si cand sunteti "uitgerekend"?
De Danyce stiu si de Alina Maria...mai e cineva?Eu am deja o burta ca de luna 5, dar si cu Vlad la 7 luni eram ca la 9 cu gemeni.Cred ca la mine cresc mai repede in burta(desi echografistele zic ca nu se poate);si totusi ar trebui sa fiu in 12 sapt si deja la 3 echografii, facute in spitale diferite , imi spun ca e aproape 14 sapt.Cum naiba, ca fara sex nu putea fi conceput si stiu cand a fost conceput;e cam ceata pt mine raspunsul lor ,dar ele zic ca echo nu se inseala. Peste tot se calculeaza varsta sarcinii din prima zi de ciclu si dupa ele inseamna ca al meu a fost mai devreme cu 2 sapt;ciudat, nu?
Gata,nu va mai plictisesc cu subiectul asta.
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

Fetelor, ce vreme urata azi. La noi ploua cu galeata de o ora jumate.

Parintii mei au plecat ieri dimineata, si, desi imi pare rau, parca e bine sa am iar casa mai goala. Ca eram 4 adulti si 2 copii (au venit si cu nepotelul meu de 2 ani), in 3 dormitoare. Plus ca la mine in casa se aude orice zgomot, cu toate usile inchise, parchetul e umflat si scartia la orice pas, ca am avut o mare inundatie, iar nepotelul meu a facut dezastru toata ziua, de dimineata pana seara. Era haos total, dar superb. Imi era dor de asa ceva. Acum, dupa 2 zile de liniste, vreau iar balamuc.

Ancade, dar cum de esti in evidenta la ginecolog? Ai probleme?
La mine s-a vazut sexul copilului in saptamana 22, la echo in Romania, ca aici nu am facut. Eu am intrebat candva, in timpul travaliului (mai aveam cam o ora), daca se poate da ceva pentru dureri si mi-au zis ca nu. Dar eu aveam oricum dilatatie maxima, asa ca nu cred ca se punea problema. Am nascut la spital, cu moasele si niste asistente.

Una dintre surorile mele, a stiut la fiecare echografie ca va avea baiat. Ca cica asa se vedea. Cred ca a facut peste 10, ca avea mici probleme. Abia cu 4 zile inainte de nastere i-a zis doctorul ca s-ar putea sa fie fetita. Iar ea ii cumparase deja tot de baiat, inclusiv camera, carucior....

Asa ca am sperat si eu pana am nascut, ca va fi fetita, iar numele de baietei nu prea ma interesau, ca nu-mi placeau. Noi numele l-am ales in final, in drum spre spital, iar eu nu prea am participat pt ca tot fetita credeam ca am. Iar cand s-a nascut....surpriza...un baietel perfect. M-am bucurat, bineinteles.

poate mai aranjam si noi cumva de o intalnire, sau poate ne ducem la intalnirea lunara din Utrecht, daca s-o mai tine. Ce ziceti?

Ancuta & Martijn, (24.10.2003)

http://community.webshots.com/user/Busch_family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Buna fetelor,
N-am mai trecut de mult pe aici, de fapt nu asa mult insa mi-ati lipsit.
Eu sunt foarte obosita in ultimul timp si ma gandesc sa lucrez mai putin. Maine dimineata am intalnire cu dr. si aflu cauza dureril;or pe care le am in burta desi cred ca e de la munca.
Sambata plec in Ro. si mai vin peste trei saptamani , voi cand vreti sa va intalniti ?
Alina Elena , tu mai existi?
Sper ca aceastaa vreme aiurea sa ne adune .
O saptamana placuta !

alina

Mergi la inceput

invatati-ma ce sa fac pentru bubitele astea de pe limba,eu am dat cu o solutie pe care o am din romania(eu fac frecvent asa ceva)si de obicei imi trecea dar acum nu vor si pace.deci stie careva ceva?
astept pareri.
alina maria cred ca esti o fericita ca pleci in romania,ai grija de tine pe drum
si apropo de alina elena stiti ceva de ea?
in rest ce ziceati de aceea intalnire?

Mergi la inceput