Aspirante de 40 de ani?

Aspirante de 40 de ani? | Autor: carmenus

Link direct la acest mesaj

M-am tot gandit daca ar fi ridicol sa lansez un asemenea subiect, insa, tot citind despre diferite cazuri cand femeile au ajuns mame abia la 40 de ani, mi-am facut curaj...
Voi ce credeti? Este ridicol? Daca nu ai putut avea copii pana la aceasta varsta, ar fi mai cuminte sa te resemnezi sau sa continui sa speri?
Doctorii te privesc oarecum ciudat si iti amintesc de regula de eventualele complicatii...
Voi ce ati face?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Cred ca fiecare are un destin de a fi sau nu mama, iar daca acel destin trebuie sa se implineasca ceva mai tarziu, nu e nici o problema. Cunosc multe cazuri de femei de 40 de ani sau chiar mai mult care au bebelusi. Mi se pare ca atata timp cat a deveni mama este posibil, medicii nu au dreptul sa ne descurajeze. Iar un medic bun nu face asta. Eventual iti poate spune ce sanse sunt, cu luciditate. Dar nu are dreptul sa-ti spuna sa nu incerci.
Mie la 35 de ani mi s-a spus ca sunt inca tanara si ca am tot timpul sa fac un copil. In momentul ala mi-au crescut aripi, eu care ma credeam batrana. Si uite ca la 37 sunt mama. Si deja ma gandesc la al doilea copil, asta poate spre 40. Chiar nu-mi fac probleme din cauza varstei. Important este sa fim sanatoase si in conditie buna, sa ne simtim in stare sa facem fata acestui examen al maternitatii care nu e unul usor, o spun eu acum, dupa 9 luni de sarcina si doar 3 saptamani de experienta ca mama.
Multa bafta, fetelor de 40 sau de orice varsta si mult curaj, faceti totul pentru a avea un bebe, nu va ganditi la ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Felicity spune:

Carmenus, eu am cateva prietene care au avut copii in jur de 40 de ani, una chiar are 42 si mai doreste inca unul.
Nu m-as resemna, si nici nu m-as lua dupa statistici, decat orientativ. Tocmai am citit in revista Health despre o femeie care a avut primul copil la 40 si care se astepta la fiecare ecografie sa auda ca e un monstru cu multe capete...si a avut un copilash perfect sanatos.
Iti urez succes si treci la treaba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

cred ca am mai povestit pe forum dar repet prescurtat

cand eram o cititoare asiduua, inca necunoscatoare de termeni ciudati fsh, lh, ovamit, foliculi...., am bantuit pe diverse siteuri, ca acesta, prin alte tari. evident, am citit ce am putut, adica din franta si state. acolo m-a lovit o chestie stranie, problema varstei se punea dupa 40, la noi dupa 30 sau poate 35.

discutia nu e prima pe forum, parerea mea e clara avand in vedere ca nu am nici-un bb si am deja 37. pana sa-mi spuna doctora ceva de fsh mare, credeam ca am tot timpul din lume, dupa, parca am mai imbatranit, nu mi se pare normal si oricum 9.4 in ziua 4, NU ESTE MARE, nu-i asa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauricipani spune:

carmenus mama, nu te mai gandi la prostii. Nu este ridicol, nu este prostesc!!! Nu este nimic rau in a dori sa ai un BB indiferent la ce varsta. Eu cunosc caz in care stimata doamna mamica avea 48 ani. Si acum are o fetita de 6 ani o frumusetze.

Tu sa speri, sa te rogi si Dumnezeu te va asculta. Si sa te doara in f- - d de cine se uita ciudat la tine. Femeile care fac copii sunt binecuvantate de Dumnezeu asa ca...

Aaaa, uitam, complicatii nu exista daca iei toate masurile (analize, teste) totu este sa intelegi ca nu mai avem (intru si eu in categoria asta) 20 ani, mai multa odihna si totul va fi bine.

Succes!!!

pup

laurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Carmenus, off topic, linkul de jos, mamici ce-au fost aspirante si-au devenit mamici dupa 35-40 de ani.

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=20381

Nu-i ridicol sa-ti doresti sa ai un copil la 40 de ani. Daca nu ai putut avea copii pana la aceasta varsta, ai avut motive. Daca-ti doresti, de ce sa te resemnezi? Doctorii nu ar trebui sa te priveasca deloc ciudat (mentalitatea in Ro, cumva?), datoria lor este sa te indrume, informeze ce si cum despre o sarcina si riscurile ei.

Eu am avut primul copil la 35 de ani. Am fost si eu in randul aspirantelor, iar la 39 de ani, am ramas insarcinata cu al doilea bbe, urmeaza sa nasc in octombrie 2004. Daca m-am resemnat pana am ramas insarcinata cu al doilea? NUUUU...
Sunt alaturi de toate aspirantele, le inteleg, stiu prin ce trec si le doresc sa-si realizeze cat mai curand visul de-a starge in brate un copilas.

Carmenus, nu-i timpul pierdut sa ai un bebe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenus spune:

Va multumesc mult pentru incurajari! Incepusem si eu sa cred ca nu e in regula sa mai sper la varsta asta. Eu nu am copii in primul rand pentru ca m-am casatorit cam tarziu si in al doilea rand din cauza unui fibrom uterin in evolutie (nu am facut niciodata un avort).
Si eu cred ca Dumnezeu ne asculta rugaciunile si uneori face minuni, chiar daca nu meritam.
Daca si voi sunteti de aceeasi parere, voi continua sa sper.
Va multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

Sunt alaturi de tine Carmenus, si iti doresc din tot sufletul sa ai un BB sau 2 sau cati vrei tu!
Cu simpatie, Viorela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meme spune:

Carmenus si eu ma apropii cu pasi repezi de 37 de ani.Este adevarat,din ianuarie sunt cea mai fericita mamica din lume,dar a unei fetite adoptate.Si chiar si acum ,mai sper inca sa pot avea si un copil natural.Daca minunea nu se va intampla in cativa ani,voi adopta si un fratior pentru fetita mea.In momentul in care am depus actele pentru adoptie,toti,inclusiv medicii, imi spuneau sa mai astept,ca sunt inca prea tanara.Prea tanara la 36 de ani?Ei bine,da.Am facut insa ceea ce mi-a dictat sufletul si acum traiesc din plin bucuria de a fi mamica,alaturi de speranta de a fi de doua ori mamica!
Asa ca nu-ti pierde niciodata speranta!

Mergi la inceput