Berbecutzii, din toata lumea...adunarea!

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SORINUSHU spune:

IN MOD SIGUR NU TREBUIE SA-I SPUI CE TREBUIE SA FACA UNUI BERBEC, ca pe o comanda...nici macar banalul " stai jos" fara o explicatie,ceva, ca la mine e urmat instantaneu de intrebarea "de ce?"
stiti ce am gasit io despre adevaratele berbeace?! ca le este cel mai bine descris caracterul in(prin) personajul Scarlet O'Hara, din "Pe aripile vantului"...

SORINUSHU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

mey, io am citit si rascitit Pe aripile vantului, tocmai pentru ca mi se parea ca firea lui Scarlet e tipica unui berbec. Si asta pentru a vedea daca e specificat undeva cand s-a nascut...dar nu-mi amintesc sa fi gasit. :((( Dar e personajul meu preferat!

Mihaela, Diana(22 nov 1996) siSilvia(10 sept 2003)
poze1 ; poze2 ; poze3
proaspete cu Silvia
bebelusi august-septembrie 2003

Mergi la inceput

he,he si al meu, pentru ca ma regasesc in ideile si comportamentul ei
sigur a fost berbec

pe maine

SORINUSHU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shylili spune:

eu cred ca daca un berbecutz si-a pus ceva in cap nu-l mai intoarce nimic din drum-nu stiu daca asta e incapatinare sau vointa
ma gandeam la cum o sa fiu ca si mama :exact de asta ma tem, se posesivitate pentru ca eu sunt "pui" de leoaica" si am avut libertate in decizii, cred ca am cea mai faina mama din lume si tare as vrea sa o mostenesc, sa fiu capabila sa ii dau incredere in fortele lui si sa nu-l sufoc cu prea multa protectie
ce ziceti de berbeci ca si prieteni?

lili
Sometimes I lie awake at night, and I ask "Where have I gone wrong?" Then a voice says to me "This is going to take more than one night."

Charles M. Schulz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nedda spune:

Sorinushu, de la Lara mea. Sa stii ca are personalitate! Deocamdata mi-a adus la cunostinta foarte clar de cand am nascut-o ca ea n-o sa doarma in patutzul ei . Prin urmare, respectivul patutz a ramas si azi un obiect strain de interesul ei.
Mi-au placut bancurile!! Sa ne mai zici!

Shylili, mie imi place sa cred ca sunt o adevarata comoara pentru prietenii mei . Dar nu prea am alti prieteni berbeci. Nu stiu cum se face.

Daniela si papusa LARA - 7 aprilie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shylili spune:

eu sper ca sunt o prietena buna, cel putin ma straduiesc sa fiu mereu disponibila pentru cei apropiati si nu numai...cea mai mare satisfactie cred ca este sa vezi ca ai putut sa faci ceva, sa ajuti
si daca tot am vorbit de mamici si copii:

Ce sunt amprentele?
> > > > Amprentele e cand punem mana pe o clanta si ne raman
> > > > degetele acolo si Le gaseste politia. (8 ani)
> > > >
> > > > Ce este sufletul?
> > > > Suflet e cand iti pune mama prajituri pe farfurie si
> > > > ii lasi prajituri si lu ala mic. (8 ani)
> > > > Sufletul e o forma de inima. (8 ani)
> > > >
> > > > Ce este tristetea?
> > > > Tristete inseamna cand un om vine la altul si bea mult. (7ani)
> > > >
> > > > Ce sunt potcoavele ?
> > > > La cal se pune potcoave, sa nu cada calul pe spate,
> > > > atunci cand pune frana calul se intepeneste in potcoave. (9 ani)
> > > >
> > > > Ce inseamna cuvantul "modern"?
> > > > Modern e cand vezi ceva frumos si e scump si n-ai
> > > > bani. (7 ani)
> > > >
> > > > Cum se face parfumul?
> > > > Parfumul se face din apa, dop si din parfum. (5 ani)
> > > >
> > > > Cum se inteleg pasarile sau animalele intre ele,
> > > > daca noi, oamenii,vorbim si de multe ori nu ne intelegem?
Pasarile sau animalele vin unele langa alte le si
> > > > vorbesc in soapta si noua ne spun numai "miau". (10 ani)
> > > >
> > > > Ce este timpul?
> > > > Timpul este o vreme care trece tot timpul. (5 ani)
> > > >
> > > > Ce sunt buruienile?
> > > > Buruienile sunt niste plante folositoare doar lor.(12 ani)
> > > >
> > > > Ce este ambitia?
> > > > Ambitia in viata inseamna sa fii egoist. (10 ani)
> > > >
> > > > Ce este acela un secret?
> > > > Secretul este atunci cand nu trebuie sa stie militia. (6 ani)
> > > >
> > > > Ce este zambetul?
> > > > A zambi inseamna sa razi parca in gandul tau. (8 ani)
> > > > A zambi este cand niste oameni rad cu gura inchisa, ca sa nu
> deranjeze
> > > > oamenii din bloc. (7 ani)
> > > >
> > > > Ce este familia?
> > > > Familia este ca daca pleaca tata in alta tara si mama
> > > > pleaca la serviciu noi ne ducem la alta familie si ne este frica
> acasa.
> > (6
> > > > ani)
> > > >
> > > > La ce foloseste steagul?
> > > > Steagul foloseste, ca atunci cand veneau turcii peste
> > > > noi, ei nu stiau pe ce tara veneau si atunci noi le aratam steagul
si
> > dupa
> > > > aia ei stiau.
> > > >
> > > > De ce ne spalam cu sapun?
> > > > Noi ne spalam, ca sa dam sapun in ochi la microbi. (5 ani)
> > > >
> > > > Din ce se face sapunul?
> > > > Sapunul se face din mai multi clabuci la un loc. (6 ani)
> > > >
> > > > Ce este acela un minister?
> > > > Minister inseamna, ca sa te duci acolo sa te razbuni. (9 ani)
Minister este o incapere mare unde se aduna toti ministrii ca sa
> faca
> > > > sedinte pentru a imbunatati cartierul lor. (9ani)
> > > >
> > > > Ce este igiena?
> > > > Igiena este cand vin neamurile si vad ce curat e in casa. (7 ani)
> > > >
> > > > De ce isi fac oamenii cadouri?
> > > > Oamenii isi fac cadouri, ca sa nu fie nesimtiti. (7 ani)
> > > >
> > > > De ce da dirijorul din maini, cu un bat, cand dirijeaza?
Dirijorul da din maini, ca sa arate ducerea sunetului. (11 ani)
Dirijorul are un bat in mana, ca e urat sa arate cu degetul, la
ala
> care
> > > > canta cu contrabasul ca sa vada cum merge
> > > > simfonia. (10 ani)
> > > >
> > > > De ce gaina nu zboara pe sus, ca celelalte pasari?
> > > > Gaina nu zboara pe sus ca celelalte pasari, pentru
> > > > ca-i e frica sa nu scape oul, cand ii vine sa-l faca. (10 ani)
> > > >
> > > > Ce este singele?
> > > > Sangele umbla prin corp, ca sa ii prinda pe microbi si sa ii
inece.(6
> > > ani).
> > > >
> > > > La ce folosesc sprancenele?
> > > > Sprancenele folosesc ca sa tina fruntea sus, sa nu-i vina fruntea pe
> > ochi.
> > > > (6 ani)
> > >
va pup pe toate si weekend frumos
ne "auzim" luni

lili
Sometimes I lie awake at night, and I ask "Where have I gone wrong?" Then a voice says to me "This is going to take more than one night."

Charles M. Schulz

Mergi la inceput

cu Lara in preajma nu o sa te "plictisesti" niciodataiar "doleantzele bine exprimate" fac parte din caracterul unui berbecutz 100%. nu stiu cum sunt altii dar eu nu pot sta, ca ma plictisesc, si cnd se intimpla asta imi fac "de lucru" si de obicei nu-i ceva ...normal; copil fiind, eram "argintul viu" .
cred ca e o caracteristica energia asta la berbeci; io nu dorm bine noaptea dc nu ma obosesc bine in timpul zilei
Ca prietena,...stiu ca toti(din gasca mea) cnd au ceva pe suflet, ma cauta, imi cer lamuriri cnd au nedumeriri, daca nu rad sunt intrebata daca mi-e rau...
ce sa mai vorbim, sunt de incredere; "stiti voi prietenul bun la nevoie se cunoaste", iar eu sunt genul care "sare in ajutor"

SORINUSHU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nedda spune:

Sorinushule, aveam eu oarece banuieli ca nu o sa ma lase Lara sa ma plictisesc! Acum m-ai lamurit si de ce nu vrea sa doarma copilul meu ziua deloc: trebuie sa oboseasca!!
Mai spune-mi ce mai faceai tu cand erai copil si cum esti acum, ca sa vad ce ma asteapta!

Daniela si papusa LARA - 7 aprilie 2004

Mergi la inceput

Pentru Nedda, si orice alta mamica de nascut pe 7.04
Cnd selasa seara si trebuia sa mergem la culcare, incepeam "concertul" si nu ma opream pina nu venea cineva la mine...Am inceput sa vorbesc pe la 8 luni, denumind fiecare animal dupa cum facea ( porcul=grohgroh, orice pasare=coco, porumbelul=gulugulu; stiu nu numai din povestiri, dar si din casetele pe care am fost inregistrata).Pe urma,la 1 an, vorbeam intreg si cu multaaa personalitate. Ai mei, cnd mergeam la bunici(la curte) nu ma cautau pe jos, ci pe sus (stateam catzarata prin copaci, pe gard, dar niciodata pe casa), iar acum am rau de inaltime (insa in copac nu mi-e frica deloc)Cred ca faza cu raul mi se trage de cnd aveam vreo 6 ani si am propus o intrecere intre copii (in vacantza de vara la tara la bunici)care sare mai de sus de pe o "piramida"din baloti de paie...jos era gramada de paie pe care trebuia sa aterizam...m-am incumetat sa urc cel mai sus si am crezut ca nu se mai termina o data "drumul"pina jos...de atunci mi se taie picioarele cnd sunt f sus
Am avut mereu inclinatii artistice (mostenite si de la mama, probabil) dar am iubit intotdeauna matematica. Am facut 8 ani de cor la vocea a 3-a, am fost la un cerc de pictura 2 ani, intotdeauna am facut ora de sport "ca la carte" si am mai facut si vreo 2 ani de volei la club. toate astea in timpul scolii pina la liceu. Atunci nu am mai ramas decit cu orele de sport si baschetul cu prietenii, patinele iarna,rolele, si inotul vara
Iubesc animalele, orice, inafara de sarpe (am fobie, tot din copilarie,cred, de la bunici, erau multi pe la casa vara..), si imi place sa le "invatz" sa fie un animal bun, dar fara violentzaadica pisica bunicilor trebuia sa prinda soareci, cinele trebuia sa latre la straini si sa sara la "hop" (faceam asta de pe la 5 ani)
a! am mers pe bicicleta mare, a bunicului, de la 5 ani !! eram un draqsi ma jucam mai mult cu baietii, pt ca numai ei aveau curaj sa facem ce-mi placea mie (si le si placeau)...Si acum pot lucra mai bine cu un barbat decit cu o femeie...am foarte putine colege (sau foste) cu care pot sa spun ca am facut echipa (mie asa imi place sa lucrez).
Eu cred ca o berbeaca, are minte de barbat in corp de femeie...si cnd spun asta nu ma refer la egoismul lor tipic (al barbatilor),nu am luat asta "din mintea"lor...ci mai degraba, incapatinarea care duce la vointza dc este bine canalizata si "educata", puterea de caracter, initiativa, curaj...nu stiu ,multe; oricum berbecutzele sunt femei puternice, si dificile pt unii barbati, care vor femei supuse
in cariera,mi-a placut vitza economica, si am ales sa fac facultatea de management financiar-contabil, nu pentru ca era la moda, ci pentru ca asta mi-a placut mereu (economia...)
nu suport activitatile care sunt statice, nu numai fizic ci si psihic.
mama cit am scris...mai ma gindesc si dc mai imi trece ceva prin cap,iti spun.A! da , o sa-ti povestesc ce efect aveau "corectiile"parintilor; nu am "micat bataie" niciodata, doar pedepse (stia mama ce ma doare, si de ce-mi pasa mie)

SORINUSHU

Mergi la inceput

Asa…ti-am promis ca-ti scriu de “pedepse”
Pai, in primul rind trebuie sa-ti spun ca io nu faceam stricaciuni (nu spargeam vaze, nu trageam fatza de masa…etc asa cum a facut sora mea de exemplu ), dar cnd se intimpla sa gresesc ( de obicei era legat de soala) ori nu eram lasata sa ma uit la film (seara, care era moartea mea, de f mica; acum sunt “devoratoare de film”), ori nu aveam voie sa ies (afara sa ma joc), sau ,un exemplu : “daca nu-ti termini exercitiile pina la …nu mergi cu noi in oras” era vorba de ecuatii (in afara temelor de scoala) si asa se intimpla (adika se tineau de cuvint; cnd a venit rindul soramii, nu s-au mai tinut de cuvind cnd ii faceau promisiuni de’astea…si s-a vazut; matematica e “dusmanul”ei…oricum va reusi intotdeuna sa cistige ce vrea, datorita sarmului ei carcteristic . Eu nu am stiut decit “dreptate si adevar” , iar acu sunt alergica la miciuna, si nu trebuie sa fiu “pazita” sa-mi fac treaba; pun suflet in tot ce fac. Nu mi se poate aplica niciodata fraza “nu o lua asa de personal”; cnd vorbesc despre mine sau se vb cu mine, nu pot sa o iau decit ff personal .
La liceu am facut testul de caracter la Psihologie si mi-a iesit ca sunt coleric-sangvin ( adica mai agitat, si mai aprins de atit nu se poate , dar si f hotarit)
E un mic truc, pe care mama l-a invatzat repede, ca trebuie sa fiu motivata si atunci voi face treaba f bine si fara sa o lalai.
Nu maninc orice; de mica am fost asa…
Nu support singuratatea, sunt f sociabila; directa, vesela, optimista; dc e rau , fac haz de necaz (ca n’are rost sa mai fac si atmosfera negativa cnd e s’ asa naspa situatia…)
Pot fi f rea cu cine vrea sa-mi faca rau mie sau familiei mele.
Sunt cam nebunica, adica nu-mi plac tiparele. Sunt cocheta, dar nu “barbi”.
In adolescentza imi placea sa cochetez cu baietii, si sa cuceresc cit mai multi, dar atit ; cred ca erau niste “trofee”, oricum ma purtam frumos cu ei, si incercam , pe cit posibil sa nu-I fac sa sufere…dc ma gindesc bine cam asa facea Scarlet O’Hara cu toti barbatii din jurul ei…
Acum m-am maritat (chiar dc nu credeam ca voi gasi pe cineva care sa ma accepte asa cum sunt , ca “nevasta”); s-a dovedit a fi cel mai bun prieten al meu pe care il stiu de la 14 ani ; oricum era musai sa ma incredere in el(eventualul sotz), sa-l cunosc f bine…
CAM “atat” deocamdata. Dc ai intrebari, io sunt aici.
Pupici Nedda
p.s : am avut o colega in facultate nascuta in aceeasi zi cu mine, dar cu un an mai mica, si avea in prop.de 90% caracterul la fel ca mine…
P.S 2 : s-a anuntzat oficial ca a castigat Basescu !!! yupii

SORINUSHU

Mergi la inceput