Reteta "American Pie"

Reteta "American Pie" | Autor: Denisa

Link direct la acest mesaj

Mai ales pentru fetele din State:
stiti reteta pentru American pie (cu mere)?
Am mancat in Cluj, la un restauranbt american si a fost mmmmm delicioasa, am incercat dupa o reteta dar nu iese bun aluatul. Aveti voi o reteta "originala"?

Pupici, Denisa

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Banuiesc ca vorbesti de apple pie:))
Am gasit la foodtv.com cateva
http://web.foodnetwork.com/food/web/cachedSearchResults/0,7822,apple~pie_Recipe,00.html?searchString=apple+pie&site=FOOD&searchType=Recipe

Am ales una de acolo, "traditional apple pie" (show "tyler's ultimate")ca-mi place de bucatar ca e dragut si face mancare buna si simpla:))). Am incercat s-o traduc sper sa se inteleaga ca nu prea stiu eu termenii din bucatarie.


Traditional Apple Pie
http://www.foodnetwork.com/food/recipes/recipe/0,,FOOD_9936_21944,00.html

- 2 cupe faina
- 1 lingurita de sare
- ¾ cupa shortening* (n.t. poti sa inlocuiesti cu unt sau margarina in cantitati similare)
- apa rece
- umplutura

Intr-un bol de marime medie amesteci bine cu mana in faina sarea si shorteningul (untul sau margarina). Stropesti o lingurita de apa peste aluat si amesteci pana se inmoaie. Continui sa adaugi putin cate putin apa pana la 6-8 lingurite.

Imparti aluatul in jumatate si il intinzi in forma (n.t. el zice aici de o forma de 9 inch, aia vine cam 22 cm); marginile aluatului nu trebuie sa iasa din farfurie; adaugi umplutura de mere; tai cubuletelede unt si le asezi deasupra umpluturii.

Pui deasupra cealalta jumate de aluat si strangi marginile sa nu iasa aluatul; intepi aluatul in cateva locuri sa permiti aburului sa iasa cand se coace placinta. Presari deasupra zahar si scortisoara.

Acoperi marginile placintei cu folie de aluminiu ca sa nu se arda, coci cam 25 de min, apoi iei folia de aluminiu si o mai lasi la copt inca 20-25 min pana se rumeneste. Se serveste calda cu inghetata de vanilie alaturi.

Umplutura:

- ½ pana la 1 cupa de faina
- 6-7 cupe de mere taiate in felii subtiri (recomandate ionatane sau mere galbene)
- 1 cupa de zahar alb
- 1 cupa de zahar brun (n.t zaharul ala netratat)
- 1 lingurita scortisoara
- 2 linguri de unt

Intr-un bol amesteci merele cu cele doua feluri de zahar. Apoi adaugi faina si scortisoara si mesteci continuu pana se omogenizeaza.


*shortening-ul poate inlocui untul sau margarina si ajuta aluatul sa devina pufos. nu se pune ulei ca va face aluatul turtit si greu. Uite aici am citit asta:
http://www.criscocanada.com/products_faq.asp


Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Oana... cam cat e o cupa??? ce gramaj??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Cam 200g.

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisa spune:

Da, despre asta e vorba.

Mersi de retea, o sa incerc.

Pupici, Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Denisa ,ai facut placinta? Cum a iesit?

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns schuster laura spune:



PIA CLASICA
INGREDIENTE aluat:
-375g faina
-200g marg.vegetala(Palmin)
-1ou
-6 ls apa rece
-1praf de sare
PREPARARE:
Faina,sarea.margarina se amesteca si cu o furculita se maruntesc toate bine pina devine o masa nisipoasa
Dupa aceea se amesteca oul si apa si totul f. repede se amesteca (NU ESTE NECESAR F:F:BINE).
Dupa aceea acest aluat se imparte in doua si se intinde pt.forma de pie 28 cm s-au alta forma.
Daca forma care o aveti este mai mare atunci dublati cant.de ingrediente.
INGREDIENTE umplutura mere:
-8mere,curatate de coaja si feliate
-1ls.zeama de lamiie
-100-150g zahar
-1lc scortisoara.nucsoara si cuisoare(dupa preferinta)
-1ls amidon alimentar(sau faina)
-1ls unt
PREPARARE:
In afara untului toate ingredientele pt umplutura se amesteca.
Cu o parte a aluatului captusim forma de pie,dupa care se pun merele frumos la rind si se pun citva fulgi de unt deasupra.Se acopera cu a doua parte a aluatului,iar marginale seapasa dine cu ajutorul unei furculite.
Se mai pun si acum deasupra citva fulgi de unt se presara cu putin zahar si cu ajutorul furculitei strapungem pia deasupra.
Totul se da la cuptor ca. 10 min.la 220°c,iar dupa aceea scadem temperatura la 180°c.


schuster laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

mai mananca astia in filme Placinta cu lamaie. In multe multe filme. Mie imi sta gandul la ea. Faceti rost si de reteta asta? Cea cu mere o incerc cu prima ocazie

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

quote:
Originally posted by descintec

mai mananca astia in filme Placinta cu lamaie. In multe multe filme. Mie imi sta gandul la ea. Faceti rost si de reteta asta? Cea cu mere o incerc cu prima ocazie

D.



aici e o retete:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13947

nu stiu daca e ceea ce doresti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

Mariana multumesc. Nu stiu daca e cea din filmele americane, dar aes incerca-o. Am insa ceva nelamuriri:

ce inseamna o cutie lapte condensat (aia mica mica pentru cafea?)
si ce inseamna crema tartar?


D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

quote:
Originally posted by descintec

Mariana multumesc. Nu stiu daca e cea din filmele americane, dar aes incerca-o. Am insa ceva nelamuriri:

ce inseamna o cutie lapte condensat (aia mica mica pentru cafea?)
si ce inseamna crema tartar?


D.



Eu nu am incercat reteta, asa ca nu te pot lamuri. Reteta a fost postata de karla, incearca sa iei legatura cu ea pe PM

Mergi la inceput