Cine gresete?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Cred ca ar trebui sa-i pui in garda pe socrii tai, sa nu se simta intr-o postura proasta in fatza parintzilor tai.
Sa stii ca la mine a fost altfel, toate bune si frumoase, doar ca sora mea s-a schimbat foarte mult, a crezut ca dupa ce m-am maritat voi duce cumva in spate si familia ei. Are o influentza destul de puternica si asupra tatalui meu, care mereu spune "aia o duce bine dar asta saraca", desi nu e saraca dar ea mereu se plinge ca nu are bani si imi pare rau sa spun il cam jumuleste pe tata de pensie. Desi, eu cind eram in tzara stateam cu parintzii, suportam aproape toate cheltuielile casei, si chiar daca nu aveam intr-o zi bani pentru o piine nu am profitat niciodata de pensia parintzilor. Am vrut sa-mi ajut sora sa deschida o afacerea in tzara, dar nu a fost de acord ca era prea mult de munca.
Asa ca vezi, citeodata cunosti cum este cu adevarat familia, doar cind esti departe de ei.
Tu incearca sa te bucuri pe cit posibil de evenimentul cel mai important din viatza.
Itzi doresc casa de piatra, o viatza de familie linistita si fericita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica spune:

Draga mea, Doamne Ajuta!
Tot inceputul e greu, si trebuie sa ai multa rabdare. Parintilor tai le e frica de singuratate si asta ii face sa se comporte asa necontrolat. In alta ordine de idei, daca peste 10 ani ai fi tot singura, la ei acasa, si fara perspective de a le darui nepoti, iar n-ar fi multumiti....
Vezi de nunta ta, de sotul tau, nu-i mai spune lui toate discutiile si suna mai rar la mama ta. Nu poti sa sari peste episodul cu "cunoasterea" cuscrilor? Daca nu, Doamne ajuta!

Spune preotul in timpul slujbei asa: barbatul isi va lasa pe tatal si pe mama lui si se va uni cu femeia lui si vor fi un singur trup. ( nu e citat)

Asta am retinut ascultand slujba cand eram nasi, ca la nunta mea, nu intelegeam ce vorbeau cei din jur, pareau ca vorbeasc in limba chineza.....

Casa de piatra!!!!
Si copii cuminti!!!
Si baba frumoasa!!!!

PS ai grija cu soacra, stai si in cap pentru ea, cel putin la inceput!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lami spune:

Fetelor se apropie ziua in care o sa mergem la ai mei...inca nu am vorbit cu socrii cred ca trebuie sa-mi fac ceva curaj.
Ce ma fac?? Maica-mea isi tine telefonul inchis (cica n-are cu cine sa vorbeasca!) Voiam sa vorbesc cu ea despre vizita noastra ... am sunat-o pe fix si a tinut sa-mi aminteasca ca ... "am faramat-o de tot!" si ca nu are ce sa mai vorbeasca.
Dar o mai sun acum ...
Daca vad ca se precipiteaza cred ca o sa sarim peste episod!
Desi pt ei o faceam ca sa nu se simte cumva stanjeniti la nunta.

Rodica, mama soacra este o femeie buna! Tot respectul pentru ea!
Ma consider o norocoasa sa-i fiu nora!
fetelor!
Va multumesc! Va pup!

Danieluta sa fi fost in locul sorei tale ... n-as fi clipit! Visul nostru e sa ne facem o afacere ... sper ca in scurt timp sa se realizeze!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Lami, sper ca nu te superi pe mine daca-ti zic ceva, da? Daca as fi in locul tau, i-as da telefon mamei si i-as spune direct "mama, voi vreti sa veniti la nunta mea? pentru ca, indiferent daca vreti sau nu, eu ma voi casatori cu el, este jumatatea mea. daca ma iubiti cu adevarat, veniti, daca nu, nu. o sa sufar, pentru ca va iubesc, dar am si eu dreptul la o viata a mea si la fericire." sau ceva in genul asta. Cred ca ar trebui sa porti o discutie cat mai directa cu ei. Daca nu-ti raspund la telefon (sau iti inchid telefonul), fa-le o vizita si lamuriti lucrurile. In functie de reactiile lor, vezi daca mai este cazul sau nu sa le faca socrii tai o vizita. Daca atmosfera e tensionata in continuare, nu-i mai lasa pe socrii tai sa-ti viziteze parintii si le explici, cu tact, de ce nu se poate. Eu asa as face.
Bafta multa, oricum ai proceda.

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sperantza nu moare spune:

draga lami,

cert este ca e vorba de o posesivitate exagerata, parintii nostri cred ca ne este foarte bine cu ei si nu ne va fi sigur bine in alta parte, decat cu ei, langa ei. problema noastra este ca am stat foarte mult timp pe vatra, iar ei au trecut de-o varsta cand nu prea mai au putere si ocupatii, si-si rasfrang sentimentele fata de copii. iti trebuie rabdare si tact. si eu sunt intr-o pozitie similara tie, dar eu inca nu m-am despartit de ai mei, insa ii pregatesc incet-incet de anul trecut si mama tot plange cand vine vorba. deocamdata stam amandoi cu ai mei, dar vrem sa ne mutam la el, unde sta si fratele lui cu viitoarea sotie si fata ei. asta e cica oful cel mare al mamei, ca n-am gasit un baiat mai potrivit mie (daca pot spune asa) cu casa lui, ca acolo daca ma voi muta vor iesi discutii, ca asa e la comun (si aici e posibil sa aiba dreptate) si mai cu studii, etc - scuze! nici ei nu stiu de fapt ce nu le convine, dar ar vrea sa stam cu ei in continuare. si in cazul meu cunostinta prietenului meu cu parintii n-a decurs foarte bine, si cred ca inca mama are resentimente si cred ca isi mai doreste sa se intample ceva sa gasesc pe alticineva mai bun - dar nu cred ca s-ar schimba situatia. eu insa de cate ori vine vorba ii spun ca important este ca ma inteleg eu cu el, si ca nu-mi face deloc bine sa o vad suferind inutil, si ca ma face sa fiu nefericita. in timp atitudinea mamei mele s-a mai schimbat, si nu stiu cand si daca se va schimba total
asa ca pentru toate avem nevoie de rabdare si timp, totul se invata, iar parintii nostri trebuie sa invete si noua stare de lucruri
sa ne tii la curent cum au decurs lucrurile intre cuscrii, ca sa stiu si eu cum sa ma pregatesc

casa de piatra celor care se pregatesc de marele eveniment, sa fiti fericite!

Sperantza nu moare

Mergi la inceput

Tocmai ce am vb cu maicamea, se pare ca are planuri diabolice
Vrea sa le spuna la cuscrii ca ea nu-l suporta pe baiatul lor si ca eu m-am schimbat si nu ma mai intereseaza de ei. Se vede ca e foarte tensionata ca ma tot ameninta ca o stresez si ca o sa se duca la spital. de fapt ea are si alte motive de suparare dar le amesteca si iese o cacialma.
I-am spus ca trebuie sa-mi dea un raspuns daca vrea sa-i vada pe oamnii aia ca sa nu-i pun pe drumuri sa ii deprime ea cu prostiile ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sperantza nu moare spune:

lami, cred ca mai bine ii faci o vizita mamei tale si trebuie sa ai o discutie de suflet cu dumneaei; ia-o in brate spune-i ca o iubesti si intreaba-o daca nu vrea sa fii fericita. banuiesc ca raspunsul va fi pozitiv, si-atunci roag-o sa nu-ti stea in cale, ci sa te sprijine, ca discutiile astea nu fac decat sa va indeparteze unii de altii, ca tie iti pasa de ei, ca nu i-ai uitat si nici nu o vei face. tatal tau ce zice?

Sperantza nu moare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

Va spun eu din propria experienta... daca unei MAME i se pune pata ca un anume "el" nu e bun pentru fiica ei.. nu se va lasa cu una cu doua si iti va face viatza amara acum chiar daca in timp se va calma..
DAca poti da cu pumnul in masa si las-o sa faca ce vrea. DA sau nu, fara alternative, fara rugaminti si lacrimi pentru ca parintii, oricat de parinti sunt foarte tenace si iti vor exploata punctele sensibile asa cum face mama mea cu mine, care se pune pe bocit si se blestema .. cu ce a gresit ea care a muncit si s-a chinuit sa ma creasca.. cu toate ca inainte cu cinci minute ma ura si imi striga ca mai bine "curva in bucuresti" decat fericita alaturi de sotzul meu...
Nu-ti umbri primii pasi in viatza alaturi de cel pe care iubesti pe niste pretentii si ambitii ale unor parinti care vor sa-si repare greselile trecutului prin copii, dictandu-le existenta....
Iubeste-o , e mama ta, dar n=o lasa cu nici un chip in viatza ta oricat de mult te doare.. Oricum n=o vei convinge cu vorbe ci doar cu fapte... in timp

cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulian1969g spune:

Buna,

Uite cum vad eu lucrurile in cazul tau:

> Cine greseste?

Raspunsul meu:

1) atitudinea de posesivitate pe care o are mama ta (cel putin asa mi se pare mie);

2) faptul ca tu nu ai reusit inca sa stabilesti o ierarhie clara a valorilor din viata ta.

La punctul unu, nu doresc sa o judec in vreun fel pe mama ta; atat poate dumneaei sa inteleaga in momentul de fata iubirea fata de copii, si iubirea copiilor fata de parinti; mai mult se pare ca nu poate. Asta e, n-ai ce-i face.

Se pare ca ai facut tot ce este posibil. Dar, dupa parerea mea, eu nu m-as duce in vizita la ea cu socrii mei - ce sa iasa bun din asa o vizita? Doar nu te astepti ca, de cum ii vede, sa-si schimbe atitudinea cu 180 de grade? Putin probabil!

La punctul 2), eu iti sugerez urmatorul lucru: Daca este importanta relatia cu prietenul/viitorul sot al tau, daca consideri familia ta pe primul loc - asa cum mi se pare mie natural sa simti - atunci nu te preocupa decat in mica masura de contactul cu parintii tai - daca ei continua sa se poarte ca acum.

(Altfel spus, micsoreaza cat poti de mult convorbirile cu scandal pe care le ai cu mama ta, evita s-o vizitezi des.)

Eu cred ca, daca le lasi parintilor tau un timp de "respiro", ei isi vor spune "pasurile" si altora, si cred ca se va gasi cineva care sa le spuna ca gresesc. Azi asa, maine asa, este posibil sa-si mai indulceasca atitudinea.

In schimb, daca tu vei fierbe in suc propriu de aceasta situatie cu parintii tai, vei reusi sa-ti distrugi casnicia. Asta vrei? Eu cred ca nu.

Iti doresc toate cele bune.

Guliano

P.S. Bineinteles ca este foarte greu sa judeci o situatie de viata; mi-am exprimat si eu o parere...ia si tu ce crezi ca e bun din ceea ce am spus... OK?

Mergi la inceput

Se pare ca are chef de cearta. am vb cu ea si mi-am luat iar niste palme.
O prietena de-a mea imi spunea ca nu o recunoaste pe mamamea! ce femeie era si ce a ajuns acum sa faca!

Inca nu stiu daca o sa mergem... dar cred ca vorbeste si ea mult, daca i-ar avea pe cuscrii in fata cred ca i-ar fi rusine sa vorbeasca cu pacate. Sigur oamenii aia se vor uita la ea mirati si n-ar intelege-o.

Apoi daca nu mergem... cum o sa fie la nunta? o sa se simta bine? Sigur or sa vina la nunta, nu-mi fac probleme!

M-am mai usurat putin! Va multumesc!

Mergi la inceput