Cadouri pentru strainatate - help pls
Raspunsuri - Pagina 2
slakje spune:

salam de Sibiu???
quote:
Originally posted by saphir
Poate nu te ajuta mesajul meu, dar iti spun ca eu tocmai am primit din tara dulceata de cirese amare, nuci si capsuni, delikat si bors magic, visinata, cornata, vin rosu, salam de Sibiu
-apropo de asta, nu mai e salamul de Sibiu ce-a fost- si branza de burduf. Ah...si o carte "de suflet".
Orice altceva daca mi-ar fi trimis, nu m-ar fi incantat, cum m-am bucurat de "nimicurile" acestea care se gasesc numai acasa.
Saphirsi
Amos Daniel (26.02.04)
Bebelusi de ianuarie - februarie 2004
...si pozele noastre
petra spune:
Cand am fost ,cu ceva ani in urma, in Germania, i-am dus gazdei(car era plecata din Ro. cam de multi ani) o fata de masa mare( de 8 pers.) brodata doar pe margini foarte frumoasa. Le-a placut.
Acum depinde si de gusturile prietenilor tai.
Eu una ma bucur de orice nimic adus din Romania,reviste, carti, si alte bunataturi care sunt doar "Made in Romania"!
Oricum i-a ceva pur romanesc , sau sasesc, pentru ca altceva nu cred ca are rost!
Succes1
Candy spune:
Va multumesc tuturor pentru sugestii. Vinul l-am luat, alb - Grasa de Cotnari si rosu - Cabernet Ausbruch (the best of the best in opinia mea!), pacat ca nu e inca sezonul gemului de macese si al "porcariilor" - caltabos, carnati de casa, toba etc. carnasti s-ar mai gasi, dar nu cred ca cei de la supermarket au acelasi gust.
Branza de burduf in coaja de brad inca n-am cumparat-o, sper sa gasesc, m-am mai gandit si la cascaval afumat de casa, din ala de Rucar...
Am mai trecut pe lista si slanina afumata, tuica, bors magic (la asta chiar nu m-as fi gandit! - a propos, e bun?).
Ce nu se mai gaseste in Germania?
saphir spune:
quote:
Originally posted by Candy
Va multumesc tuturor pentru sugestii. Vinul l-am luat, alb - Grasa de Cotnari si rosu - Cabernet Ausbruch (the best of the best in opinia mea!), pacat ca nu e inca sezonul gemului de macese si al "porcariilor" - caltabos, carnati de casa, toba etc. carnasti s-ar mai gasi, dar nu cred ca cei de la supermarket au acelasi gust.
Branza de burduf in coaja de brad inca n-am cumparat-o, sper sa gasesc, m-am mai gandit si la cascaval afumat de casa, din ala de Rucar...
Am mai trecut pe lista si slanina afumata, tuica, bors magic (la asta chiar nu m-as fi gandit! - a propos, e bun?).
Ce nu se mai gaseste in Germania?
Foarte bun!
Nu ca borsul adevarat, facut in casa, dar mai bun decat sarea de lamaie sau altceva!
Saphir
si
Amos Daniel (26.02.04)
Bebelusi de ianuarie - februarie 2004
...si pozele noastre
Dena spune:
Ai grija cu mancarea (mai cu seama cea de casa, nesigilata) si cu obiecte de arta care nu sunt insotite de actele necesare trecerii peste granita. Ar fi pacat sa ti se confiste cadourile la vama, am auzit despre destule cazuri.
Cu obiectele de artizanat, ai grija sa fie pur traditionale, nu chestii moderne facute in stil artizanal, cum am vazut pe la Bran...o gramada de pirogravuri cu Dracula sau mai stiu eu ce...
Cartile de autori romani sunt intotdeauna binevenite, un catalog de prezentare a Romaniei, o scoarta olteneasca (sunt cam scumpe ce e drept si pe cale de disparitie din nefericire). Cat despre icoane... niciodata suficiente! Nu conteaza pe sticla, lemn, panza sau piatra... O colectie de fotografie artistica romaneasca orientata pe natura si traditii ... muzica romaneasca(mai putin manele)... casete video cu piese de teatru sau filme romanesti(fii atenta cine semneaza regia, ce distributie este).
Cred ca ai de unde alege :) Mult succes!
Denisa si bebica din burtica - 24 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi
symaco spune:
orice vine din romania,bucura pe oricine!
poate ar trebuii sa-i faci o mica filmare cu orasul natal,locuri pe unde umblati impreuna.ceva de genul asta m-ar bucura pe mine!
A_Iulia spune:
Ce mai duc eu, de obicei (altele decat cele scrise mai sus) la capitolul alimente (nu radeti de mine, va rog
): varza murata pentru sarmale (
), mustar, leustean, carnataraie (carnat de casa, salam de Sibiu, etc); branza cu smantana, cascaval afumat, toba (dar astea le-am dous sora-mii, nu stiu daca chiar ti se potriveste).
Poti sa le mai iei un album cu Romania (se gaseste la librarie, are si CD).
Adina +
Olivia Karla 04.03.2004
pozele noastre
liris spune:
uita-te dupa niste Galle-uri: veioze, vaze.
daca aveti posibilitatea sa carati ...e un cadou dragut.