Analize Fundeni
Dupa un avort menstrual mi s-a recomandat sa fac investigatii la Spitalul Fundeni, Clinica de Hematologie. Aveti idee, analizele de acolo se platesc sau sunt suportate de asigurarile de sanatate? Multumesc.
Raspunsuri
enina34 spune:
Aurasa, in mod normal, daca esti salriata nu ar trebui sa platesti nimic. Doar in cazul in care clinica este privata stiu ca se platesc analizele, in rest, totul functioneaza ca in orice spital. Te prezinti cu adeverinta de salariat si trimitere de la medicul de familie + recomandarea pentru setul de analize pe care o ai de la medicul care te-a spuravegeat in timpul problemei tale si ar trebui sa fie ok. Sa ai multa bafta si sa auzim de bine!
Aurasa spune:
Nu am facut chiuretaj pt. ca in urma investigatiilor (control + eco)s-a constatat ca nu mai era absolut nimic. Analize IgG +IgM toxoplasmoza, IgG + IgM AntiRubella, IgG+IgM CMV, ureaplasma, mycoplasma, chlamidia, cultura + secretii si analizele de la Fundeni despre care nu stiu prea multe acum (maine voi afla).
Aurasa
BESTUTZA spune:
O sa va raspund eu in legatura cu aceste analize pentru ca sunt o veterana a anlizelor acolo! De fapt toate sunt legate de sindromul de hipercoagulabilitate pe care nu stiu daca l-ati citit tot aici ! Ei bine daca da, e bine, daca nu il puteti citi si afla singurele cam despre ce e vorba!
LA clinica de Hematologie de la Fundeni sectia HEmostaza se fac acle analize care privesc starea de coagulare a sangelui! In caz de oprire in evolutie a sarcinii pot fi incriminate si aceste defectiuni de coagulare care, in cazul sarcinii duc la neoxigenarea placentei si duc la expulzia embrionului! Deci in concluzie acolo se testeaza prezenta acestei stari de hipercoagulabilitate determinata de niste anticorpi, numiti anticorpi antifofolipidici! Se testeaza in primul rand lupusul anticoagulant (LA-asa il gasiti pe analiza) si daca iese pozitiv ma rog sunt niste probleme care pot aparea! Problema e destul de complicata si nelamurita asa ca citit voi binisor la subiectul despre sindromul de hipercoagulabilitate - de la inceput si vedeti ce e! Chiar daca iese pozitiv nu va speriat si documentati-va in amanuntime ca de acolo se da un tratament cu aspirina thromboass sau in final daca problema e complicata anticoagulant injectabil!Succes!
Aurasa spune:
Bestutza : Multumesc pt. rapuns, Bestutza! Am fost azi la Fundeni si mi s-a recoltat sange. Maine ma duc sa iau rezultatele. Am citit tot ce s-a scris aici ds. sindromul de hipercoagulabilitate si ceva in plus. Am idee despre ce este vorba. Am o adeverinta de la serviciu prin care se precizeaza ca ei imi platesc asigurarile de sanatate, in afara de asta se mai plateste ceva? Nu de alta, dar sa nu apa acolo nepregatita (sa stiu la ce sa ma astept).
Multumesc, Aurasa
Ileana : Vezi raspunsul de mai sus. Mai multe, maine dupa ce primesc si eu rezultatele. In afara de recoltare, nu mi-au mai facut nimic azi. Am dat trimiterea de la Dna Dr. Ginecolog si Dna Dr. de la Hemato mi-a recomandat analizele. Maine, amanunte