ovare polichistice
Raspunsuri - Pagina 3
anemona spune:
Lordra, nu vreau sa intru in polemici pe tema asta. Ce pot sa-ti spun eu este ca in spital in mod normal consultatiile nu au loc decat in ambulator (aripa nou construita cu cabinete), spitalul in sine este doar pentru persoane internate. Iar dna dr Protopopescu nu da consultatii in ambulator. In mod normal, circuitul unei paciente in spital este: ambulator sau camera de garda si abia daca este internata va fi vazuta in spital. Ca mai sunt vazute paciente neinternate si in spital, asta este o chestie care se mai practica. Dar nici un medic de pe sectie nu este obligat sa consulte pe cineva neinternat, cu atat mai mult cu cat nu este o urgenta.
In plus, este o diferenta intre sp Giulesti, care are un departament de infertilitate si care primeste in ambulator paciente si sp Municipal, care nu are acest departament.
Dna dr Protopopescu isi desfasoara activitatea pe pb de infertilitate in alt cadru decat cei de la sp Giulesti, deci nu in spital de stat. Ca atare este indreptatita sa te cheme acolo unde isi face treaba pe pb asta. Nu este nici un conflict de interese, crede-ma.
In plus, dupa cum ti-am mai spus, la Municipal nu exista conditii propice pentru o discutie, o consultatie in conditii civilizate, o echografie. Asta este o realitate pe care si eu o cunosc foarte bine(am fost in urgenta la spital, am fost si internata si stiu care sunt conditiile de acolo, nu se compara cu modul cum se desfasoara lucrurile la cabinet).
Cam astea sunt ratiunile pentru care eu cred ca n-ai motive sa te superi ca te-a chemat la Medsana. Stiu ca pb banilor poate fi spinoasa, dar poate ca ar trebui sa acceptam ca anumiti medici au anumite standarde si ca si ei fac eforturi pt a fi in varf: cursuri de specializare, seminarii, congrese, toate in strainatate si cu costuri imense. Eu una am inteles in timp chestia asta, pt ca stiu mai multe despre asta si mi-am dat seama ca nu trebuie judecat superficial.
Sper sa nu te fi suparat cu argumentele mele, cred ca pana la urma e o chestie de optica asupra lucrurilor.
Multa bafta si eu sper sa fie totul ok!
Anemona
lordra spune:
Anemona, sunt doar partial de acord cu tine. Faptul ca medicii isi fac specializari in strainatate le acorda o bila alba (si un buchet de flori virtual din partea pacientilor) insa asta nu e o justificare pt jecmaneala care se practica in Romania - generalizez putin, ce-i drept -. N-am studiat fenomenul in strainatate si poate ca voi fi contrazisa de cei care traiesc acolo, insa nu cred ca medicii din spitale au cu totii cabinete private la care te cheama una-doua. Eu URASC sistemul medical romanesc si mi-e greatza de toti medicii de care am dat pana acum, insa din nefericire sunt la mana lor pt ca am probleme care din pacate nu pot fi rezolvate cu plante.
In legatura cu dr. Protopopescu....m-am dus la dansa cu un diagnostic stiut deja - sarcina pierduta din cauza unui fibrom uterin - si cu o sangerare care nu se mai oprea sub nici o forma. Normal mi s-ar fi parut sa ma interneze, sa-mi faca niste ecografii sa vada ce e cu fibromul ala nenorocit si sa-mi dea un tratament care sa impiedice starea de anemie pe care deja o resimtzeam. Dansa insa a considerat ca e mai normal sa-mi umple o lista cu analize de 10 mil.- fara legatura cu fibromul avut- cu precizarea scrisa ca aceste analize sa fie facute la Medsana (desi eu ii precizasem ca vreau sa le fac la Cantacuzino), si sa ma cheme, tot la Medsana, sa-mi faca o ecografie, cand s-o intoarce din concediu (adica prin septembrie).
Nu asha gasesc eu ca ar fi trebuit gestionata o situatia de criza in care ma aflam.
Date fiind circumstantzele, nu ma pot declara convinsa ce medicul Protopopescu este o dulceatza de femeie, dezinteresata si altruista...sa fim serioase!Pt. mine n-a fost asha.
Ura!
Lordra
camy062004 spune:
Fetelor eu zic sa nu va mai ciondaniti fiecare dintre noi, si sant convinsa ,am incercat diferiti medici cu speranta ca intrun final il vom gasi pe cel mai bun.Acesta este si oful meu .Din citi medici am incercat pana acum sincer nu l- am gasit si cu speranta ca cunoasteti un medic bun din toate punctele de vedere inclusiv financiar va rog sa mi-l recomandati.Este foarte adevarat nu toat putem fii multumite de acelasi medic dar sper ca fiecare dintre noi sa il gasim pe cel mai bun...
camy