retete pe baza de cruditati

retete pe baza de cruditati | Autor: alibaba

Link direct la acest mesaj

salut,

ma intereseaza daca ati experimentat retete lacto-vegetariene pe baza de cruditati ... deci fara nimic fiert , prajit.... numai cruditati ...
daca stiti niste retete mai simplute, nu foarte complexe puneti-le pe forum ( gasesti in carti o gramada de retete dar sunt necesare multe, multe ingrediente si e mai complicat )

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

salata de cruditati - morcovi rasi +telina + varza alba (tot pe razatoare sau taiata fff subtire) la care se adauga putina maioneza (daca se poate mai acrisoara) si o poti stropi cu putina zeama lamaie (daca vrei).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tutunarita spune:

la reteta de la bebitzu, in loc de varza, mar...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coral spune:

700g varza alba taiata fideluta
200g varza rosie taiata fideluta
200g tulpina de telina taiata rondele subtiri
200g mozzarella
1 legatura ceapa verde si patrunjel
125g maioneza
125g smintina
Se amesteca legumele cu brinza iar din maioneza si smintina se face un sos care se adauga la sfirsit.
Se lasa 1h la frigider inainte de a fi servita.

4 rosii taiate
1 salata mica
100g brinza feta
12 masline
sosul:
1 lingura de otet
50 ml ulei de masline
o legatura mica de marar taiat marunt sau compozitia pentru sos se amesteca cu blenderul
Se aseaza frunzele de salata rupte in 1/2, apoi rosiile taiate feliute. Se pune piper dupa gust si apoi sosul. Telemeaua sfarimata si maslinele se adauga ultimele.
Se serveste imediat.

Salata greceasca
frunze de salata si frunze de andive pt decorat
250g brinza feta
4 rosii taiate feliute
1 castravete englezesc decosjit si taiat marunt
1 ceapa mica taiata inele
2 catei de usturoi taiati marunt
15 masline marinate
6 ardei rosii iuti marinati
2 ardei verzi taiati subtire pe diametru
sucul de la 1 lamiie
75 ml ulei masline
organo, patrunjel, sare, piper
Se aseaza in farfurie alternind frunzele de salata si apoi cele de andive. Se aseaza apoi rosiile, castravetele,usturoiul, maslinele, ardeii.
Se stropeste cu sucul de lamiie asezoneaza cu oregano, patrunjel sau marar, sare si piper.
Se stropeste cu ulei de masline si se dauga telemeaua maruntita.
Se serveste imediat.


There is a difference between knowing the path and walking the path.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danutza Mamaruta spune:

Alibaba, inainte de a se incepe alimentatia numai cu hrana vie (cruditati), este necesara o perioada de cel putin 14 zile in care sa se consume combinat, mincaruri fierte si cruditati. Am citit asta in "Tratat de hrana vie" a Elenei Nita Ibrian.

Ai dreptate, retetele de cruditati sunt destul de elaborate si trebuie o gramada de ingrediente care fie nu se gasesc usor,fie trebuie preparate in prealabil. Imi doresc si eu de la inceputul verii sa incep regimul de cruditati dar nu m-am invrednicit. Oricum, voi trage cu ochiul la topicul acesta sa vad ce iti mai raspund fetele.

Pina atunci iti scriu si eu ceva mai simplu:

Salata de cruditati I: Se amesteca 700 gr. telina, 700 gr. morcovi, 300 gr. mere (toate taiate felii subtiri),1 capatina salata verde, sucul de la 1/2 lamiie, 100 ml ulei presat la rece, putina sare. Preparatul se serveste in cupe, pe frunze de salata, ornat cu rondele de lamiie.

Salata de cruditati II: 1 telina mare, 2 mere, 1 morcov, 1 ridiche neagra, 1/2 radacina patrunjel, 1/2 lamiie, 200 ml maioneza, 2 lingurite de mustar, sare. Merele si legumele se curata si se dau pe razatoarea mare. Se stropesc cu zeama de lamiie, se presara cu sare si se lasa sa stea 1 ora. Se incorporeaza apoi maioneza, omogenizata in prealabil cu mustarul.

Salata mediteraneana: 8 rosii, 8 ardei grasi, 3 castraveti, 1 legatura ceapa verde, 150 gr.cascaval, 3 linguri ulei, 2 linguri zeama de lamiie, putina sare, piper. Salata se serveste presarata cu patrunjel verde tocat.

Salata asortata: 200 gr. cascaval, 100 gr. ciuperci (din conserva), 2 mere, 2 ardei grasi, 2 rosii, 1 portocala.
Pentru sos: 200 ml iaurt, 30 gr.miere, 20 gr.mustar, zeama de la 1/2 lamiie, coaja de portocala rasa. Se omogenizeaza mierea cu mustarul, iaurtul, zeama de lamiie si coaja de portocala. Se toarna sosul peste legume si se presara salata cu cascaval ras.

O sa mai scriu ,miine cite ceva. Pina atunci, bafta!!!




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alibaba spune:

Multumesc mult fetelor pentru retete ... ma apuc sa mananc sanatos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina33 spune:

Super retetele!!!Ma apuc si eu de ele ca mi-ati facut o pofta!!!!

Alina si bebe Dragos
http://www.inarad.ro/dragos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

Am si eu citeva retete care imi plac f. mult.
Salata de rosii cu brinza telemea si basil.
2-3 rosii taiate cubulete (se pot folosi si cherry -atunci se taie doar in doua)
50-100 g brinza telemea data pe razatoarea mare
citeva frunze de basil proaspete taiate marunt
un pic de ulei de masline (se poate folosi si ulei de floarea soarelui)
sare si piper

Salata casei

rosii/ardei/castraveti/salata verde/patrunjel sau marar/ oua fierte/tuna/porumb fiert din conserva/ciuperci proaspete champinion/
Rosiile,ardei, castravetii salata, patrunjelul, oua , ciupercile se taie. Tuna(ton) se poate pune direct din conserva cu uleiul pe care il are.
Se poate servi cu sos alb.Cine nu doreste sos poate folosi ulei de masline (floarea soarelui) sare si piper. Deasupra se poate adauga si brinza telemea si citeva boabe de pin.

Pofta buna

"Un sfirsit e un inceput..."

ella&com.

Mergi la inceput