pizza de casa
stie cineva cum se poate face pizza de casa?eu sunt innebunita dupa pizza, am tot incercat de cand am venit aici cateva feluri, dar parca tot nu sunt asa cum mi-ar place mie.
acasa - in Ro, cumparam foi de pizza si ingredientele si faceam de mama mama.Si aici am vazut blat, dar am incercat si nu-mi place, deci a ramas varianta de a incerca eu acasa.Ce ziceti, cine imi ofera o reteta buna (si rapida, numai blatul).
multumim anticipat,
Raspunsuri
Rodica spune:
Blatul se poate face si la masina de paine, la programul pentru coca. Ingredientele din cartea masinii.
Pucku spune:
Bebitzu vezi ca gasesti si coca de pizza, ii zice dough pizza gasesti la toate magazinele cu produse alimentare, daca nu-l vezi, e intr-o punga pe la frigidere intreaba...e tare bun si gustos, dureaza un pic pana il intinzi....eu am tava rotunda si muncesc un pic....data viitoare am zis ca-l iau cu sucitorul sa vedem....dar e delicios
Corina si Stephanie- 18.04.04
Insetare, maini incatusate
Si dureri fara sfarsit
Deznadejde, visuri spulberate
Lumea doar atat ne-a oferit
schuster laura spune:
Draga Bebitzu,
Am scris eu o reteta adica un aluat grozav si ti-il recomand tie.
Vezi aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=17869&whichpage=2
Daca sint intrebari nu ezita.
O zi buna!
Laura
schuster laura
Maruta spune:
Buna fetelor,
Si eu sunt inebunita dupa pizza si reusesc sa fac o pizza in casa foarte buna. Uite cum procedez eu:
- sigur exista si acolo cuptoare de paine / daca nu ai pe acolo scrie-mi ca sa-ti dau reteta pentru blat; cumperi coca de paine si o asezi intr-o tava unsa putin cu ulei (spun putin pentru ca altfel iti fuge blatul - aluneca in tava) - intr-un strat mai subtire sau mai gros, dupa cum va place voua sa fie blatul.
- ingredientele sunt foarte importante pentru ca pizza sa-ti iasa buna:
- calesc ceapa cu ciuperci si sos de tomate; ceapa o calesc cu putin ulei pana capata o culoare aurie; adug sare, piper, vegeta dupa gust si pun apa + ciupercile si fierbi pana cand tu crezi ca ciupercile sunt asa cum iti plac tie; la sfarsit (scazi apa cat sa-ti ramana sos - mai mult sau mai putin - cum iti place) si adaugi sosul de tomate - gusti si vezi cat de concentrat vrei sa fie. Se da deoparte si se pregatesc celelalte ingrediente - acesta compozitie se pune prima pe blat;
- nu trebuie sa-ti lipseasca din pizza:
- sunca: eu o tai in felii subtiri si destul de maricele;
- kaiser afumat: il tai fasii subtirele;
- masline: se gasesc fara sumburi si dau un gust deosebit pizzei;
- ardei: poti pune si fasii subtiri de ardei;
- cascavalul: ca pizza sa iasa ca la carte, pui ori mozzarela ori un casvaval nesarat si-l presari pe deasupra tuturor ingredientelor, nu foarte mult pentru ca o sa-ti iasa pizza prea gretoasa;
Cand ma apuc sa fac pizza eu dau drumul la inceput la cuptor ( foc mic) ca el sa se incalzeasca bine. Pe urma pizza se coace la foc repede si trebuie urmarita pentru ca se va coace foarte repede (sa nu se arda).
Pizza iese extraordinara, succes la gatit !!!
Maruta
" Cind trupul iti patimeste alearga la doctor, iar cind sufletul iti patimeste cheama un prieten, caci dulcele glas al prietenii este cel mai bun leac al durerii."
I. Golescu
alesandra spune:
Reteta mea pentru coca de pizza (invatata in Italia) este foarte simpla :
250 gr faina ( aici gasesti faina speciala pentru pizza, dulciuri...cred ca si in Canada )
1/2 cubulet de drojdie proaspata
125 ml apa calduta
sare mare
drojdia se inmoaie in putina apa calduta
in restul de apa calduta pui la disolvat putina sare groasa
pui intr-un castron faina, adaugi drojdia si apa sarata ( cu sarea dizolvata !) si incepi sa framanti pana iti iese o coca moale si elastica (cam 5-7 minute), o acoperi cu putina faina, acoperi vasul cu prosoape si o lasi sa creasca 3-4 ore intr-un loc cald si ferit de curenti ( eu o pun in dulap, in bucatarie ); dupa ce a crescut...o framanti ( sa iasa aerul), o intinzi...ungi tava cu un pic de unt, adaugi coca si condimentezi cu ce vrei tu ... la sfasit pui cateva picaturi de ulei deasupra ( o stropesti)...o dai la cuptorul bine incins si la foc mare pentru 10-15 minute.
sfaturi :
foloseste apa calduta (daca coca e prea tare mai adauga putina apa, de multe ori depinde de faina, daca e prea moale adauga faina ),
topeste bine sarea in apa,
tava sa nu fie rece (las-o putin pe aragaz sa se incalzeasca de la cuptor)pentru ca atunci se strange pasta,
sunca adaug-o in ultimele 5 minute,
stropeste pizza cu putin ulei inainte s-o pui la cuptor.
dana p. spune:
Am sa va scriu si eu reteta mea pentru aluatul de pizza , este dintr-o carte care se numeste "Pizza".Aici sunt date mai multe retete de aluat si de sosuri pentru pizza cat si pizza ca atare cum sa o prepari.
Eu fac urmatorul aluat de 6 ani si noua (mie si sotului) ni se pare foarte bun.
- 400 gr faina( eu acum nu mai masor faina ci pun atat cat vreau sa iasa coca de moale, dar nu prea moale ca nu poate fi intinsa cu sucitorul)
- 30 gr drojdie
- 1 lingura de zahar
- 1 lingurita de sare
- 1/4 litru apa calda ( o cana de apa)
- 2 linguri de ulei
Zaharul il pun peste drojdie in cana in care apoi se pune apa calduta si se amesteca , se adauga sarea si uleiul si se rastoarna tot intr-un castron in care apoi pun faina si amestec bine. Se lasa la crescut cam o jumatate de ora, dupa care se intinde foaia si se pune in tava si se mai lasa la crescut cam 30 min.
Eu am tavi de pizza rotunde cu diametrul de 26 cm. si din coca asta ies cam 4 pizze.
Sper sa va fie de folos si reteta mea.
Dana