Singura si disperata...
Buna fetelor, de la inceput va spun ca nu este vorba despre mine ci despre o prietena
Am intalnit-o la cursul de primul ajutor (scoala de soferi), s-a asezat langa mine si m-a intrebat daca sunt romanca (vazuse pasaportul meu)
ne-am imprietenit pe loc (se intampla prin luna Mai)
dupa vreo sapt o sun sa ne intalnim, ea cu lacrimi in glas i-mi spune ca are un necaz si nu poate vorbi, zic OK si inchid
peste vreo 3 sapt o sun iar si-mi spune: Claudia am un necaz mare, sotul meu... a decedat in urma unui accident cu motoreta
era distrusa, plangea, nu mai stia ce vorbea si eu nu am putut sa o ajut cu nimic, doar sa o ascult
astazi am sunat-o iar sa vad daca e mai bine
este si mai disperata nu are servici si pe nimeni aici care sa o poata ajuta
acum mergea la Serviciul fortelor de munca din Germania, unde te sictiresc functionarii de nu te vezi daca nu esti neamt
nici nu stiu cu ce o pot ajuta
Cred ca am sa-i rog pe socrii mei, care au foarte multe cunostinte printre patroni, sa vorbeasca pentru ea, dar eu stiu daca fac bine,
voi ce a-ti face, cum a-ti ajuta-o tinand cont ca nu am vazut-o decat odata in viata mea, in rest am vb numai la telefon
Claudia
Raspunsuri
Dee-Dee spune:
Cred ca inainte ca socrii tai sa-si puna obrazul (cum se spune romaneste) recomandand-o pentru job, ar fi bine sa te intalnesti cu ea, sa o cunosti mai bine, sa afli exact care este situatia ei acolo, daca e cu acte sau nu, daca a mai lucrat, cam ce gen de om e....Abia apoi, daca tu crezi ca este o persoana de incredere, sa incepi sa faci demersuri pentru a o ajuta.
Imi pare rau ca trebuia sa spun asta dat in fiecare zi la stiri auzim de romani care ne fac de rusine prin tarile pe unde se aciuiesc si cred ca ar fi mai precaut sa o verifici putin inainte.
chatonel spune:
claudia, daca fata asta a fost casatorita, are drept de pensie dupa sot. Nu stiu daca nu cu actele ai ajuta-o mai bine, poate ca ea nu stie ce drepturi are si de-asta nu a primit nimic, pt ca nu vine nimeni sa-ti spuna "hai sa-ti dam banii care ti se cuvin"....
Toulouse, la ville rose
vivian spune:
io fug in general de romani...sunt multi aici si din cei mai..rai...
adevarul e ca ne fac de rusine..peste tot
insa in cazul amicei tale, io as face o exceptie, e cu adevarat un caz disperat.
faptul ca socrii tai..i- ar gasi ceva de muncca, nu cred ca ar putea sa va prejudicieze cu ceva, in fond ii faci un sg favor...de care ia stie sa ..se bucure sau nu!
imi pare cu adevarat rau...
vivi.
Danelutza spune:
Sotzul ei era roman sau neamtz ?!
Daca era neamtz, chiar o lasa rudele lui asa, fara nici un ajutor ?!
Tu cred ca deocamdata ai putea s-o sprijini mai mult moral, iar cit priveste socrii tai pot sa se intereseze (sau tu) daca poate primi un ajutor in urma decesului, vreo pensie ceva.
Daca o potzi ajuta cu un serviciu, fa-o chiar daca nu stii ce fel de persoana este sau cum se comporta, tu o ajutzi mai departe trebuie sa se descurce ea.
Mihaela R spune:
Claudia,toti stam, intr-adevar, pe ginduri, inainte de a ne pune obrazul pentru cineva, pentru ca uneori oameni pe care crezi ca ii cunosti foarte bine iti fac surprize foarte mari, ce sa mai spunem de necunoscuti... Pe de alta parte, fata aceasta nu a venit ea sa te traga de mineca, sa iti ceara nu stiu ce favoruri, tu ai fost cea care a sunat-o, deci nu prea cred sa fi fost ceva premeditat din partea ei...
Ar trebui, cel putin, sa te intilnesti cu ea si sa aveti o discutie serioasa, si sa iti urmezi intuitia.
Oricum, e laudabil ca vrei sa o ajuti, si cred ca am fi toti bucurosi sa intilnim persoane ca tine, dispuse sa ne ofere ajutorul neconditionat, atunci cind ajungem intr-o situatie disperata.
Si apoi, asa cum a spus Vivian, ii faci in fond un singur favor, de care va sti sa se bucure sau nu...
Claudi@ spune:
Buna, multumesc mult de sfaturi
tocmai ce am vb cu ea la telefon si mi-a zis ca a rezolvat cu fortele de munca
ma bucur foarte mult pt ea
sambata o sa ma sune ea si poate vine in vizita sau mergem la o cafea
pupici si multumesc inca odata
sunteti foarte saritoare