Hepatita C

Hepatita C | Autor: claudiachirila

Link direct la acest mesaj

Dupa ce am ramas insarcinata, am fost diagnosticata cu Hepatita C in stare latenta. Imi puteti spune cand ar trebuie sa fac bebelusului o serie de investigatii pentru a vedea daca i-am transmis virusul? Din punct de vedere clinic nu are nici un fel de simptome, dar de asta ma tem, pentru ca nici eu nu am prezentat simptome si am fost descoperita intamplator. Pe perioada sarcinii hepatita a ramas in forma latenta. Va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Claudia, nasa mea a avut ceva similar. A fost dg in sarcina cu Hepatita B - latent. Bebele ei are acum 3 sapt si la o luna ii va face analizele (sa vada daca s-a transmis virusul). In plus, vaccinul Engerix il face la o luna si la doua luni, (in loc de 2 si 4 luni). Stiu ca a cerut multe pareri inainte si concluzia a fost urmatoarea: nu alapteaza copilul (ii da lapte praf).
Parerea mea este sa intrebi un pediatru bun, iti va spune cum sa procedezi.
Sanatate multa.

Adina + Olivia Karla 04.03.2004
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianutza spune:

claudia,
din cate am inteles eu sansele ca hepatita c sa se transmita de la mama la fat sunt foarte reduse.
chiar daca s-au transmis cativa anticorpi in sange (ii faci acum analize si i se descopera anticorpi), asta nu inseamna ca el este bolnav. corpul lui fiind sanatos elimina in primii ani de viata anticorpii. asa ca cel mai probabil pe la varsta de 2 ani o sa-i iasa analizele ok.
asa ca deocamdata nu te nelinisti pt ca sunt ferm convinsa ca totul va fi bine. si cred ca ar fi mai bine sa nu i le faci mai devreme de 1-2 ani ca sa nu intri in panica daca ii ies ceva anticorpi.
informatiile astea le-am aflat si eu de pe net pt ca am citit f mult pt ca tatal meu are hepatita c.
sfatul meu este ca tu - mai ales acum in faza latenta - ar trebui sa urmezi tratamentul cu interferon sau pegasys ca sa scapi de boala si sa poti sa-ti cresti copilul. pt ca tratamentul isi face efectul mai ales daca esti in faza latenta - si nu cand ajungi in faza critica.

multa sanatate tie si bebelusului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Claudia, nu stiu daca ce-o sa-ti spun te-ajuta prea mult. Noi am adoptat o fetita acum cativa ani, avea aproape 9 luni, i-am facut analizele si i-au iesit anticorpii de hepatita C pozitivi(poate nu m-am exprimat corect din pct. de vedere medical), am inebunit in prima faza. Am stat apoi de vorba cu sefa de laborator de la Babes(acolo i le facusem) si ea mi-a explicat ca exista anticorpi materni care se pastreaza la bebelus pana la varsta de 1 an, dupa care dispar. Mi-a zis chiar, ca sunt cazuri cu HIV pozitiv care s-au negativat dupa 1 an nu datorita vreunui miracol ci doar pt. ca ar fi vorba de acesti anticorpi. Cert e, ca m-a asigurat ca totul e in regula si m-a sfatuit, pentru linistea mea, sa-i refac analizele la 15-16 luni. Evident ca le-am refacut si totul a fost in regula. Din pacate nu stiu daca se poate transmite intradevar virusul de la mama la fat in perioada intrauterina sau in momentul expulziei. Poate ca ar fi mai bine, pentru linistea ta, sa discuti despre problema ta cu un medic.
numai bine tie si bebelusului,

http://community.webshots.com/user/lilianacsaki

Mergi la inceput