Vaccin rubeola (MMR)?!?

Vaccin rubeola (MMR)?!? | Autor: adimercedes

Link direct la acest mesaj

Fetele, dupa cum stiti unele dintre voi, vreau sa raman si eu si mi-am facut niste teste prenatale, printre care si citomegalovirus, varicela, hepatita B si rubeola. Primele 2 au iesit cu anticorpi, deci sunt ok, insa la ultimele 2 nu au fost detectati anticorpi si mi s-a zis ca trebuie sa fac vaccin MMR (include si rubeola) si hepatita B. Insa va trebui sa stau vreo 3 luni fara sa raman gravida .

Ati fost in situatia asta? Daca fac vaccinul, ce urmari poate avea pentru mine personal (chiar daca nu raman insarcinata 3 luni)? Pot face rubeola? Va rog sa ma lamuriti si pe mine (ca in weekend am sanse sa ma intep si vreau sa stiu dinainte).

Va multumesc, Adi

"Where there's a will, there's a way!!!"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Adi, vecinico,
E bine sa faci vaccinul caci e fff periculos sa contactezi boala cit timp esti insarcinata. Nu stiu sa aiba nici un fel de urmari, atita timp cit nu ramii insarcinata in 3 luni.Sint foarte rare cazurile in care poti sa faci boala daca ai facut vaccinul .

Succes si gindeste-te ca peste 3 luni o sa fii gravida si nu o sa ai nici un gind caci vei fi imuna la aceste boli.

31 sapt si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

da, Mrimar, vecinico, ma gandeam si eu sa il fac, dar vreau sa stiu de la voi daca sunt ceva reactii adverse. Deci, din cate am inteles, 3 luni dupa vaccin - NU SARCINA!!! Asa-i?!?

Hai spuneti tot! Adi

"Where there's a will, there's a way!!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura_72819 spune:

Si eu am patit la fel, dar am facut vaccin numai antirubeolic se cheama RUDIVAX dupa aia am facut un pic de temperatura si mi s-au umflat niste ganglioni (?). Se spune ca daca contactezi rubeola in timpul sarcinii, fatul poate avea malformatii. De cele mai multe ori se recomanda intreruperea sarcinii in caz de rubeola. E adevarata treaba cu 3 luni NU sarcina.

Mergi la inceput