Jocul cu Cartea (partea a 3-a)
Raspunsuri - Pagina 9
Andrada spune:
Pe drum se opresc sa vada pe nepotica (baiatul lor divortase de mama fetei),
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
Andrada spune:
Lectii de respiratie de Anne Tyler era...
Alta:
Romanul se petrece in Tara de Foc si povesteste despre alakalufi sau kaweskari (oameni)cum se numesc ei. Dupa cum spune si autorul "Dumnezeu este efectiv un personaj in acest roman"
A
PS una dintre cele mai sensibile carti pe care le-am citit si care ar trebui reeditata si tradusa in toate limbile pamintului
lilanda spune:
e despre povestea unui bastinas luat in Anglia la educatie si adus inapoi in Tara de Foc, dar care sfirseste a fi acuzat de masacrul unor misionari??? Dus si adus cu vaporul Beagle din jurnalul lui Darwin???
Andrada spune:
Da, e si povestea lui in carte,
A
lilanda spune:
Cu parere de rau nu-mi amintesc nici titlul, nici autorul!!! Parca era ceva cu Darwin, da' nu mai zic nimic ccc ca aberez
http://community.webshots.com/user/lilanda
Andrada spune:
Cartea se numeste " Cine isi mai aminteste de oameni?" si e de Jean Raspail. Evenimentul cu baiatul trimis in lumea civilizata si venit inapoi e amintit in treacat, dar cartea nu e despre el ci despre civilizatia pierduta a alakalufilor.
Una dintre cartile fff dragi mie. (Lilanda nu pot sa cred ca i-ai uitat numele!!!)
Cartea urmatoare Lilanda!
A
lilanda spune:
Nu prea merit io rindul, dar cum am o carte frumoasa tare nu ma poci abtine sa n-o prezint!
Un intelectual este mai intii exclus din partid (ala comunist) fiindca luase apararea unei colege convertita la catalocism, apoi este arestat din cauza unui caiet de insemnari pierdut. Cum nu poate oferi explicatii anchetatorilor in legatura cu insemnarile sale, se sinucide, nu inainte de a lasa scris ca omul e indestructibil...
http://community.webshots.com/user/lilanda
Andrada spune:
Citisem cindva de mult de tot, Viata e in alta parte a lui Milan Kundera si seamana cu descrierea ta, dar parca nu e?
A
lilanda spune:
Nu, insa ai dreptate, ca mai toate cartile lui Kundera au aceeasi schema: intelectualul persecutatat de regimul comunist...cartea despre care vorbesc este de un roman, despre un roman, pe (pre)numele sau Chiril, care intelegea comunismul ca o pe o eliberare a omului, chiar si de obsesia propriei libertati
pozulici