cuptor cu microunde

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tutunarita spune:

despre retete pentru microunde:
friptura de porc - daca are un strop de grasime, este excelent - ii puneti doar condimente, eventual dupa un timp in platoul in care ati pus carnea puneti si niste cartofi (curatati)... grasimea de la carne se va topi, si va forma o crusta ca la friptura facuta la cuptor

omleta - iese pur si simplu delicioasa si pufoasa, mai ceva ca o piza
nu se pune ulei, in ret puteti adauga in ouale batute tot ce doriti: ardei taiati cubulete, feliute de rosii, carnite..., branza
se acopera vasul cu folie de plastic;
se lasa cam 5 minute - se scoate si se... cobaltaie (clatina)vasul
se pune din nou si.. daca e nevoie se mai clatina o data

ficat de porc cu rosii - il recomand celor care in general nu sunt amatori de ficat - preparat asa isi schimba gustul

se curata ficatul, se pune pe platou, se stropeste, mai din belsug, cu vin alb sau cu otet cu apa, se adauga bucati de rosii (felii mai mari), cartofi taiati felii si condimente; la fel se poate face si pestele; nu se adauga ulei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zabi spune:

Eu fac placinta la cuptorul cu microunde:1/2kg brinza dulce+1 cana zahar tos+stafide+2 oua+1 esenta de rom +2-3 linguri de gris.Amestec totul si rastorn in vas de yena.Las 10 min la cuptor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

Caroline...super mamaliga la micro.

Mananci si nu te-ai mai opri, unde pui ca nu tre sa mai tot mesteci in ea si vasul l-ai curatat intr-un minut.

Pupici

Corina si Stephanie- 18.04.04

Insetare, maini incatusate
Si dureri fara sfarsit
Deznadejde, visuri spulberate
Lumea doar atat ne-a oferit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

quote:
Originally posted by tutunarita

despre retete pentru microunde:
friptura de porc - daca are un strop de grasime, este excelent - ii puneti doar condimente, eventual dupa un timp in platoul in care ati pus carnea puneti si niste cartofi (curatati)... grasimea de la carne se va topi, si va forma o crusta ca la friptura facuta la cuptor

omleta - iese pur si simplu delicioasa si pufoasa, mai ceva ca o piza
nu se pune ulei, in ret puteti adauga in ouale batute tot ce doriti: ardei taiati cubulete, feliute de rosii, carnite..., branza
se acopera vasul cu folie de plastic;
se lasa cam 5 minute - se scoate si se... cobaltaie (clatina)vasul
se pune din nou si.. daca e nevoie se mai clatina o data

ficat de porc cu rosii - il recomand celor care in general nu sunt amatori de ficat - preparat asa isi schimba gustul

se curata ficatul, se pune pe platou, se stropeste, mai din belsug, cu vin alb sau cu otet cu apa, se adauga bucati de rosii (felii mai mari), cartofi taiati felii si condimente; la fel se poate face si pestele; nu se adauga ulei

... ce pofta mi-ati facut ...

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Eu am facut ieri un fel de budinca de legume la microunde. Se taie vreo 3 dovlecei, 2 rosii si un ardei cuburi, se condimenteaza si se pun la fiert la microunde vreo 10 minute. Se scurge un pic zeama pe care o laza, si se amesteca cu 3 oua, cas ras si 200 ml lapte sau smintina subtire, se coace cam 10-15 minute (depinde si de puterea cuptorului). Eu la sfirsit am pus putin si grill-ul, ca sa se rumeneasca deasupra.
Altfel, eu folosesc cu succes cuptorul cu microunde la decongelat (piinea decongelata astfel e super), floricele, fiert orez...

Cu bine,
Elena

http://community.webshots.com/user/emarusceac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Pe mine m-ar interesa cum se sterilizeaza sticlutele de bebe la microunde si daca se pun si biberoanele si suzetele?!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Midori spune:

Mamaliga la microunde ,
intrebare:

Eu n-am potato pe aparat, pe ce funtie puneti, micro,
oven sau combinat?

Sterilizat:
Eu am sterilizat si bibe si suzetele in sterilizator, e o cutie de plastic cu capac perforata in care se pune un capac de apa (20-50 ml)
5 min era al meu.

Poti improviza ceva.
Eu am sterilizat si in niste pungi speciale, rezistente termic,
cel mai rapid si comod tot sterilizatorul mi s-a parut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Multumesc mult...tot la sterilizator m-am gandit si eu mai bine!!
Va trebui sa-mi cumpar...tu cam cat ai dat pe el??? am vazut in metro la 1.700.000 lei! Cam scump...nu??

Claudia mamica in curand, nerabdatoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

am facut la microunde chec obisnuit care iese bun se usuca mult mai repede ca cel facut la cuptor obisnuit, si spanac cu oua (spanac 1kg fiert in prealabil se amesteca cu o lingura unt sau margarina si 4oua se poate pastra un albus care se bate si se pune deasupra pt aspect- se da la cuptor) nu va pot spune exact cat se tin- la temp joasa nici checul nici budinca dar eu asa fac: mai deschid din cand in cand usa cuptorului si il intep cu o scobitoare daca nu ramane aluat pe ea e gata iar spanacul-misc tavita si daca e inchegat e gata. mai poti face si floricele. POFTA BUNA

anca

Mergi la inceput