Despre papagali...
Raspunsuri - Pagina 2
infofun spune:
Ce mult ma bucur ca mi-ati raspuns! Eu chiar as vrea un perush sau doi, ca sa nu fie singur, insa nu cred ca ii voi lua acum, ca sunt cu bb in burtica si mai bine nu...
Insa am sa-mi iau sigur unul!!!
Va multumesc mult de tot pt. raspunsuri!!!

GabrielaHope
"Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!"
Gabbriela spune:
Eu am avut 6 in total:
1. Am cumparat o pereche din aceeia micutzi (soryy ca nu le shtiu numele dar o sa caut si o sa revin cu numele acele specii, sunt mici tare si ciripesac mult, culoratzi ff fumoshi), unu era verde (femela), unul albastru cu alb (masculu).
2. O pereche vorbitori, galben cu alb si griu (femela, car enu cant si vb fff putzin ), gri cu alb (mascul= foarte vesel si vorbaretz, dar era inc apui mic si nu a invatzat decat "what, papa" dar canta formidabil)
3. Inca o femela mica mica si galbena, vesela tare era.
4. inca o femela mare, vorbitoare, culare gri inchis.
I-am tzinut pe totzi 6 la un loc intr-o cushca mare (2 m=lungimea 1 m=latzimea), usha la cusca era deschisa tot timpu, aveau 4 cuti cu mancare, 4 cu apa, 2 cuti mici ca un fel d evanitza unde sa balaceau. Boabe aveam de 3 feluri, speciale pt cei mici, special ept cei mari si inca ceva cu vitamine.Catvea oglinzi in cusca si catev ajucari. Le taiam aripile si unghiile la fiecare 2 - 3 luni (la salonul de animale, nu noi .. ca suntem mai blegi si mai miloshi). Mai mult stateau pe cusca si se uitau pe geam, nu fugeau afara si daca lasam usha deschisa, si era ff prietenoshi, dupa 4 luni ce i-am avut pe totzi la un loc nu mai puteai dormi dimneatz acand se facea lumina... cantau intruna... si culmea culmilor lea venit la femelele vorbitoare a cloci in acelashi timp .. si se bateau tot timpu, a trebuit sa le separam si sa se pune cusca speciala unde sa ishi faca un cuib. au facut fiecare cate 5 oua, dar din nici unu nu a ieshit pui :((, cred ca din cauz aca am avut doar un mascul si ei cloceau cu randul, o data femela o data masculu.
Dupa ce am nascut i-am dat cadou pe totzi , ca faceau prea mare galagie si mizerie... trebuia aspirat si de 2 ori pe zi daca vroiai sa fie curat.
Deci Info daca vrei pasari 2 mici ar fi deajuns.
Sanatate si noroc
Gabbriela
& Julian
web