Cestiti despre displazia de sold???

Cestiti despre displazia de sold??? | Autor: sorina2003

Link direct la acest mesaj

va rog din suflet fetelor, cele care ati trecut prin asa ceva, spuneti-mi cum ati rezolvat problema? Eu am doua gemene, una dintre ele, in urma unei infectii pe care a facut-o in maternitate (a luat Coli si Klepsiella), si s-a localizat la sold, a facut osteoartrita, apoi urmatorul diagnostic a fost displazia de sold.Dupa gips cu bara timp de aproape un an de zile in care nu s-a rezolvat nimic, diagnosticul a fost necroza cap femural (dr. Cristea. Atrebuit sa stea trei saptamani in extensie dar piciorusul i s-a umflat si a facut o ditamai rana sinu a stat decat o saptamana. Acum dupa ce rana se va vindeca va trebui sa o luam de la inceput. Va rog spuneti-mi cum se rezolva aceasta problema.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

Uite aici 2 linkuri utile:

http://aurel.topcities.com/diverse/luminita/displazia/teoretic/teoretic.html

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1453&SearchTerms=displazie,sold

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daria spune:

s-a mai discutat subiectul - da o cautare dupa "displazie" - nu stiu daca te pot ajuta cele discutate pina acum pe forum.
Va doresc multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaH spune:

quote:
Initial creeata de sorina2003

va rog din suflet fetelor, cele care ati trecut prin asa ceva, spuneti-mi cum ati rezolvat problema? Eu am doua gemene, una dintre ele, in urma unei infectii pe care a facut-o in maternitate (a luat Coli si Klepsiella), si s-a localizat la sold, a facut osteoartrita, apoi urmatorul diagnostic a fost displazia de sold.Dupa gips cu bara timp de aproape un an de zile in care nu s-a rezolvat nimic, diagnosticul a fost necroza cap femural (dr. Cristea. Atrebuit sa stea trei saptamani in extensie dar piciorusul i s-a umflat si a facut o ditamai rana sinu a stat decat o saptamana. Acum dupa ce rana se va vindeca va trebui sa o luam de la inceput. Va rog spuneti-mi cum se rezolva aceasta problema.

Vai, nu pot sa cred! Pana la un punct avem povesti identice! Si eu am doua gemene si una dintre ele a facut o infectie in maternitate, dar nu stiu cu ce exact, care a recidivat, i s-a pus diagnostic osteoartrita (dr. Burnei - Budimex) am stat o luna in spital, s-a vindecat si apoi diagnostic displazie de sold (tot dr. Burnei), nu l-am crezut, desi e f. bun si am ajuns la dr. Cristea. Acesta a confirmat diagnosticul si Maria mea a stat o luna permanent cu ham cu bara intre picioare. Saptamana trecuta am fost la control si e bine. Acum trebuie sa poarte hamul numai noaptea inca o luna.
Ai incredere, se va rezolva!
Si roaga-te!

Toate bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelica spune:

Displazia de sold este in esenta formarea defectuoasa sau neformarea la timp a capului osului ce intra in sold (coxofemural). Predispozitia o au fetitele si de aceea se recomanda efectuarea unei radiografii in jurul varstei de 4-6 luni tocmai pentru a determina riscul de aparitie sau chiar aparitia displaziei de sold. Daca in momentul radiogarfiei prin vizualizare se constata formarea partiala sau neformarea corecta a capului osului in locasul sau (cu deplasare sau cu risc de deplasare) se recomanda aplicarea hamului. Acesta (hamul) este confectionat din piele de persoane care se pricep in acest sens si consta intro suita de curele astfel concepute incat se pun pe piciorul (laba) bebelusului ca niste sandale si pe 1/3 din partea inferioara a piciorului (pulpei). De asemenea o parte se prinde de corp iar intre corp si picioare trec curele care obliga bebelusul sa nu poata sa-si indrepte picioarele. Acesta poate sa si le stranga la piept sau poate sa le tina departate de corp in unghi de 90 de grade lateral dar nu le poate indrepta. Sensul mentinerii acestei pozitii este de a obliga piciorul sa stea in sold la locul lui sa nu se deplaseze pana la formarea completa si corecta a capului osului in sold si nu lateral. La inceput aplicarea hamului poate determina o stare de nervozitate din partea bebelusului datorata imposibilitatii de indraptare a picioarelor dar dupa un timp se obisnuieste cu aceasta noua stare si nu sujt nici un fel de repercursiuni. Este recomandata rezistanta parintilor la protestele copilului deoarece este temporara si in cazul instalarii displaziei de sold determina la varste mai mari dureri ale osului, lipsa rezistentei la mers a efortului fizic sau chiar defecte majore de deplasare in mers. La femeile adulte poate duce la imposibilitatea purtarii unei sarcini in conditii normale.
Cam asta ar fi.

Marius Pernea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorina2003 spune:

Va multumesc pentru raspunsuri si va doresc ca Noul An sa va aduca numai bucurii si realizarea celor mai arzatoare dorinte.LA MULTI ANI!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emmy spune:

Draga Sorina,
Am citi mesajul tau si din nefericire nu stiu ce sa-ti spu despre aceasta boala.
Vreau doar sa sti ca sint alaturi de tine ca si celelalte fete deltfel, si-ti doresc ca in acest nou an care vine sa va ajute Dumnezeu sa scapati de toate problemele cu micuta voastra.
Si eu am o fetita si ma gindesc cit este de dureros sa-ti vezi copilasul suferind.
Mult curaj, si sanatate.
La Multi Ani 2003!
Gabi mama lui Emma

Mergi la inceput