nedumerire - marvelon

nedumerire - marvelon | Autor: Cristinna

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,
sunt noua pe acest forum, desi va urmaresc de ceva vreme ,pot spune cu mare interes.Motivul acestui mare interes este faptul ca vreau si eu un bebe:) Sa va spun despre mine pe scurt:
Am 30 de ani impliniti recent si din luna aprilie incerc sa fac cu bebic. In luna iunie am facut un control general si spre surprinderea mea am aflat ca am un chist de 5 cm pe ovarul stang .Mi-au fost prescrise anticonceptionale "Marvelon" folie de 21 de pastile timp de 3 luni. (trebuie sa va spun ca pana acum nu am luat niciodata anticonceptionale si nici nu am vreun avort la activ). Dupa o luna de tratament cu anticonceptionale Marvelon am mers din nou la un control si surpiza - chistul a "disparut"..asa ca la indicatiile medicului luna urmatoare ne-am apucat de "treaba". Ciclul meu menstrual pana acum era de 25-26 de zile . Acum ciclul meu a intarziat deja 2 zile ,dar testul de sarcina imi indica negativ. Sanii imi sunt umflati parca si mai fierbinti, mi-am luat si temperatura si e de 2-3 zile 37.2 , ma inteapa ovarele uneori si am o usoara durere de spate, abia daca am pofta de mancare (desi sunt o fire pofticioasa) si am insomnii (desi ador sa dorm:)).
Intrebarea mea este daca tratamentul acela de o luna cu marvelon mi-a modificat ciclul menstrual de 25-26 si de aceea imi intarzie (28 zile) si am reactiile de care va scriam mai sus SAU pot fi semnele unei sarcini?:)
In speranta ca nu v-am plictisit si poate ma ajutati cu niste pareri.
am uitat sa va spun ca mi-am facut un test de sarcina dupa prima zi de intarziere a ciclului si a iesit negativ:( si ca pana acum nu am avut niciodata o intarziere de ciclu.
Va multumesc
cristinna

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monu spune:

buna, si eu am luat marvelon timp de 2 ani - cu pauza. mie imi vine in mod normal CM la 23-24 zile. cand luam pastilele imi venea la 28 zile. din cunostintele mele modeste stiu ca anticonceptionalele iti regleaza ciclul. deci se poate sa iti vina putin mai tarziu. faza cu sanii... nu stiu. mai astepta si tu o saptamana si du-te la dr. sau repeta testul de sarcina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doly spune:

Draga Cristina.Ideal ar fi sa fie cu ochisori.Eu iti spun cum e la mine.Inainte de ciclu ma dor sanii si ma inteapa in burtica, iar durerile de spate sunt mereu prezente cu 2-3 zile inainte.Continua sa-ti iei temperatura bazala(adica dimineata pe neridicate din pat) si vei vedea ca daca iti scade brusc temp. atunci sigur iti vor venii prapaditii de rusi.daca temp. continua sa se tina la cote inalte...incearca un nou test de sarcina.Eu am o prietena care la momentul cand trebuia sa-i vina rusii si-a facut un test si a iesit negativ...desi era insarcinata(adica 2 saptamani de la conceptie).
Eu zic sa mai astepti putin.
daca nu e cu ochisori, nu dispera, va veni el , mai ales ca ziceai ca ai scapat de chistuletz.Iti doresc bafta!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speranta spune:

Cristinna, care-i treaba este sau nu cu ochisori?, noi asta dorim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Costi spune:

Cristina nu te ingrijora dar mai ales nu-ti face false sperante.
La fel ca tine am fost sfatuita sa iau 3 luni anticonceptionale(logest) cam acesasi lucru ca Marvelonul si am luat.Am intrerupt anticonceptionalele pe 14 iunie si surpriza ciclul nu mai venea. O zi, doua... a venit cu 10 zile intirziere cu 5 teste facute, cu siguranta ca sunt insarcinata. Sinii ma dureau rau pina la un moment dat , prin ziua 8de intirziere au inceput sa cedeze, a fost primul semn ca... rushii vor sosi. Am mers la doctor, am facut Barza, am facut ecograf, tineam mortis sa fie bebe( de 2 ani ma lupt) si rushii au venit. Dureri ingrozitoare, vineri seara, simbata dimineata m-am trezit din somn cu dureri mari, analgezice,a tinut durerea toata ziua cit menstra si-a vazut de4 treaba,duminica scurgeri putine dimineata si au incetat. Acum secretia este roz si este deja joi,sinii nu ma mai dor de vineri deloc, nu mai am nici un semna de sarcina, temperatura a scazut tot vineri. Dar ce o fi cu secretia ac easta roz?
Sa dea Domnul sa fie la tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristinna spune:

quote:
Originally posted by Costi

Cristina nu te ingrijora dar mai ales nu-ti face false sperante.
La fel ca tine am fost sfatuita sa iau 3 luni anticonceptionale(logest) cam acesasi lucru ca Marvelonul si am luat.Am intrerupt anticonceptionalele pe 14 iunie si surpriza ciclul nu mai venea. O zi, doua... a venit cu 10 zile intirziere cu 5 teste facute, cu siguranta ca sunt insarcinata. Sinii ma dureau rau pina la un moment dat , prin ziua 8de intirziere au inceput sa cedeze, a fost primul semn ca... rushii vor sosi. Am mers la doctor, am facut Barza, am facut ecograf, tineam mortis sa fie bebe( de 2 ani ma lupt) si rushii au venit. Dureri ingrozitoare, vineri seara, simbata dimineata m-am trezit din somn cu dureri mari, analgezice,a tinut durerea toata ziua cit menstra si-a vazut de4 treaba,duminica scurgeri putine dimineata si au incetat. Acum secretia este roz si este deja joi,sinii nu ma mai dor de vineri deloc, nu mai am nici un semna de sarcina, temperatura a scazut tot vineri. Dar ce o fi cu secretia ac easta roz?
Sa dea Domnul sa fie la tine!

draga costi..de ingrijorat ma ingrijorez pentru simplul fapt ca a fost singua si unica luna din viata mea in care am luat marvelonul pt chist si pt ca nu am avut in viata mea intarzieri de ciclu...
in fine...sunt constienta de faptul ca probabilitatea de a fi un bebe este foarte mica mai ales dupa vreo 6 teste toate negative..
spre deosebire de tine ,pe mine nu ma dor sanii atat de rau..doar simt tensiune,iar temperatura mea este de 37 37.1 de cateva zile...o fi reactia de la anticonceptionale..naiba stie, vom vedea pana la urma ce iese..Eu incerc doar din aprilie sa fac bebe..deci exceptand luna iunie cand am luat marvelonul, am doar 3 luni de incercari..si inca nu ma disper si sunt foarte optimista ca in curand va veni si pe la mine barza.
Acum hai sa trecem la tine...zici ca ti-a venit ciclul de culoare roz mai mult,ca testele de sarcina iti arata negativ,iar la echo nu se vede nimic. Pentru tine ar mai fi sanse draga mea si-ti voi spune si de ce: o foarte buna prietena de-a mea (tot de 30 de ani) a patit exact ca si tine..teste peste teste negative ..la eco nu se vedea nimic ...si a venit si ciclul. Dar dupa 5 saptamani dupa ce i-a trecut ciclul tot de culoare roz si-a mai facut un test si surpriza..a iesit pozitiv. La eco scumpa mea nu se vede nimic,dar absolut nimic decat dupa saptamana 5 de la conceptie..deci...mai ai o speranta zic eu si nu te dispera inca,mai ales daca zici ca ciclul tau e rozaliu.Prietena mea are o mandrete de fetitza de 3 anisori deja si e sanatoasa tun si frumoasa..
sper sa fie un bebe la tine..iti doresc din tot sufletul..
pupici, Cristinna

Mergi la inceput