Dozari hormonale!
Fetele ajutati-ma va rog frumos! Am luat ieri rezult. dozarilor hormonale:
Rezultat: (pentru ziua a 2-a)
F.S.H - (N: 2-10) - 10,4;
L.H - (N: 2-10) - 4,335;
Estradiol (N: 30-120) - 24,45;
Prolactina (N: 2,39-25,15) - 8,81.
Daca am estradiol sub limita normala si FSH mare, nu pot face inseminare?
Raspunsuri
lordra spune:
R.R. am si eu aceleasi analize de facut. Spune-mi, te rog, in care zile ale ciclului trebuie facute? Am vazut ca ai scris ceva de ziua 2-a, insa nu prea imi e clar.
Mersic!
Lordra
R.R. spune:
Iubita, eu le-am facut in ziua a 2-a, dar dupa cum ai vazut nu sint prea bune..... si nu-mi raspunde nimeni....
Tia spune:
R.R,
ma ofer sa-ti dau un raspuns la dozarile hormonale se recomanda sa faci si zilele 14 si 21, eventual si hormonii tiroidieni T4 si TSH. abia cu toate aceste analize, dr. endocrinolog iti poate spune daca ai sau nu probleme. in concluzie, nu m-as speria, as incerca sa fac mai multe investigatii sa ma asigur daca este ceva in neregula. si chiar daca dr. iti va spune ca ai probleme cu ovulatia, cu stimulare ovariana se rezolva.
sa auzim de
R.R. spune:
Tia multumesc mult de raspuns!
Eu am facut dozarile la recomandarea doctorului ginecolog......
Mie imi este frica ca nu o sa mai pot face inseminare din cauza asta...
lordra spune:
Tia, deci analizele mai sus mentionate se fac in zilele 3, 14, 21 ale unui ciclu? Toate se fac in cele 3 zile, sau unele se fac doar in anumite zile?
Multzam anticipat!
Lordra
psj spune:
Eu am facut lh, fsh , prolactina , estradiol , tsh, tiroxina , triiodotironina in ziua a 3 -a si progesteron in ziua 21.
In ziua 14 nu stiu exact ce se face , prolactina sigur.
Lordra , tie cine ti-a recomandat sa faci analizele ? Nu era normal sa-ti zica si in ce zile sa le faci ?
Tia spune:
eu am facut asa:
ziua 8 (adica faza foliculara):
FSH, LH, estradiol, prolactina
ziua 14 (faza ovulatorie):
FSH, LH, estradiol
ziua 21 (faza luteala)
estradiol, LH, prolactina, progesteron
si: T4, TSH (se pot face in orice zi a ciclului)
limitele normale sunt diferite in cele 3 faze ale ciclului. in functie de ziua in care ati facut dozarile, trebuie sa va uitati la valorile normale corespunzatoare fazei respective.
si mergeti cu ele la un endocrinolog, pana la urma asta este specialitatea lui (ei)
succes fetelor!
lordra spune:
PSJ, analizele mi-au fost recomandate de Denisa Protopopescu de la Municipal. Mi-a spus doar de FSH ca trebuie facut in ziua a -3-a...de restul nu mi-a mai spus nimic, ca era pe fuga (veshnica poveste cu medicii pe care-i prinzi pe holul spitalului, pe o mare fuga). Partea nasoala la mine e alta: Am avut de curand un avort spontan si n-am facut chiuretaj pt ca sarcina fusese foarte mica (4 saptamani). De o buna bucata de vreme am tot sangerat si acuma habar n-am cand e ciclu si cand e sangerare din alt motiv (sunt binecuvantata si cu un fibrom care sangereaza de luni bune). Mi-e foarte greu sa-mi dau seama daca sangerarea pe care o am acum este menstruatie sau cu totul altceva, dat fiind ca si saptamana trecuta am avut o sangerare babana. Protopopeasca mi-a spus sa consider ciclu ultima sangerare, insa n-a mai avut rabdare sa ma asculte cand i-am spus ca am mai avut asemenea "cicluri" inca de vreo 3 ori luna asta.
Cam asta-i. O sa incerc o cura cu ceaiuri pt ca macar sa pot opri sangerarea de acum si sa-mi pot face analizele (am de facut si Papanicolau, secretie vaginala, cultura de col). Apropo, stiti vrun remediu natural care sa-mi opreasca sangerarea curenta?
Numai bine!
lordra