Fetele din SUA, poftiti la o birfa !(24)
Raspunsuri - Pagina 6
Oana_B spune:
Supersecsoasa te-ai imbracat. Imi place la maxim rochia aia si sandalele ciclam, o sa-ti fur ideea
Oana_B
ocebine spune:
Multumim frumos...de la mic la mare
Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex3.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick3.jpg
calina73 spune:
BUNA FETELOR,am si eu o mare rugaminte poate sa mai discutat si cu siguranta ca da problema invitatiilor,vreau si eu sa fac o invitatie parintilor din rom .sa-si vada nepoata dar nu prea stiu ce-mi trebuie asa ca va rog luminati-ma scrieti-mi si mie ce trebuie sa fac .va multumesc
mn spune:
quote:
Originally posted by calina73
BUNA FETELOR,am si eu o mare rugaminte poate sa mai discutat si cu siguranta ca da problema invitatiilor,vreau si eu sa fac o invitatie parintilor din rom .sa-si vada nepoata dar nu prea stiu ce-mi trebuie asa ca va rog luminati-ma scrieti-mi si mie ce trebuie sa fac .va multumesc
faci download la formularul I134 de la INS http://uscis.gov/graphics/formsfee/forms/i-134.htm
tiparesti pe aceasi foaie fata/dos complectezi, mergi la banca la care ai cont si ceri sa ti-o notarizeze. Trimiti foaia in Ro la parinti si cu aceea foaie merge la interviu la ambasada. Pentru interviul din tara gasesti toate informatiile la http://www.usembassy.ro/InfoR/AppointNIV0306Ro.htm
iti spune acolo unde ce cum platesti si ce trebuie sa faci.
bafta multa si daca mai ai intrebari nu ezita.
--
mn..fetitza cu link-uri...
mgmlake spune:
Buna!
Ca veni vorba de invitatii pentru parinti.
Daca noi venim cu loteria vizelor in USA, nu stim cum putem face cu copilasul nostru care are 10 luni.
SA IL ADUCEM CU NOI?
Daca il lasam la bunici, cand este posibil sa vina la noi? Copilul ia viza o data cu noi si deci trebuie sa intre in USA in max 6 luni de la luarea vizei. Sa presupunem ca noi obtinem viza in ianuarie, plecam in 2 saptamani de la obtinerea vizei, asta inseamna ca maica-mea impreuna cu copilul va trebui sa intre in Usa pana in iunie. Intrebarea mea este: am cum sa-i fac mamei AOS si sa-si obtina viza in max 5 luni? Probabil ca trebuie sa ne gasim si slujba pentru a putea face AOS, nu?
Daca luam copilul cu noi, ne va fi foarte greu sa ne gasim amandoi slujba.
O alta varianta ar fi ca unul dintre noi 2, sa se repeada pana in tara dupa vreo 5 luni. Dar asta inseamna sa-si ia concediu de la serviciu si nu stiu cat de flexibili sunt americanii la treaba asta.
OARE CE SA FACEM?
Ne puteti ajuta cu un sfat?
Multumim.
BoboMom spune:
Salutare! Sorry ca nu am mai scris de mult, dar am fost dati peste cap cu o gramada de greseli facute in cazul nostru. Acum in sfarsit suntem aprobati si probabil cam intr-o luna o sa am interviul si o sa pot merge acasa! Prima aprobare ne-au retras-o... au fost niste incurcaturi... nu vreau sa intru in detalii, ca m-am saturat de ele! Important e ca suntem aproape! Dupa 7 luni de cand ne-am casatorit, in sfarsit o sa putem fi impreuna FOREVER! (nu doar in vacante...) O sa va tin la curent! USA, here I come!
pupici pentru toata lumea!
Laura
Oana_B spune:
Laura Garner, chiar ma gandeam azi ce-o fi cu tine ca n-ai mai scris nimicuta aici
Oana_B
silvia_popa spune:
Fetelor,am primit un mesaj pe PM cu cateva intrebari de la cineva care a castigat loteria,care are un copil mic si o gramada de nelamuriri.Pentru ca eu nu stiu raspunde la majoritatea (sunt studenta aici si mai ales in Wyoming unde nu prea vine lumea din afara)va rog pe voi sa aduceti putina lumina persoanei respective,chiar daca subiectele s-au mai discutat.
Am sa dau copy/paste:
'avem un prichindel de doar 10 luni. Am castigat la loteria vizelor DV2005 si acum suntem intr-o mare dilema. Nu stim incotro sa o apucam.
De 3 ani noi lucram in Japonia – Tokyo, pe 14 August plecam din nou spre acea directie si vom astepta programarea la interviu. Avem CN destul de mic, si cred ca vom fi chemati la interviu in octombrie sau noiembrie. Avem cateva probleme cu asta: in primul rand nu ne putem intoarce asa de curand din Japonia in tara pt interviu si nici in Jp nu putem da interviul pentru ca nu este si cel mic cu noi. Ne gandim sa amanam interviul pentru Decembrie, sau Ianuarie.
Tu ce ne sfatuiesti? E bine sa amanam interviul?
Cea mai importanta dilema totusi este alta: daca sa luam sau nu copilasul cu noi in USA cand plecam. Sau e mai bine sa il aducem dupa aceea, cand vom avea amandoi job si alte conditii de oferit. Cand e cel mai rapid posibil pentru a aduce copilul. Noi pe formular am scris ca intram cu el in USA, dar imi inchipui ca pot schimba… Ar putea veni copilul cu mama mea in maxim 6 luni de la luarea vizei? Cunosti pe cineva cu copil mic care sa fi facut asa cum vreau eu?
Baiatul nostru are acum 10 luni, dar la interviu va avea probabil peste 1 an; nu stim sigur daca trebuie sa il luam cu noi la interviu; oricum nu imi convine sa car copilul dupa mine pana la Bucuresti daca nu e nevoie.
Vom incerca sa dam interviul in Japonia, mi-ar conveni si mie mai mult.
In legatura cu copilul, cred ca trebuie sa il luam cu noi. Intr-adevar nu avem cum sa riscam sa nu-i dea viza mamei mele si sa stam fara copil mai mult timp. 6 luni poate rezist fara el, dar mai mult chiar nu vreau. Pierd exact cele mai frumoase momente din viata lui.
Ai venit la o cunostinta acolo in USA? Te-a ajutat cineva la inceput?
Cam cat costa gradinita? De la ce varsta imi primeste copilul la gradinita sau daycare? Stii cumva?
Cum se procedeaza cu asigurarea copilului si a noastra cand ajungem acolo?
Cum putem sa ne inchiriem un apartament cand ajungem, cand noi nu avem initial nici un act si nu prezentam nici o garantie?
O sa incercam sa cautam slujbe din JP, dar cred ca e foarte greu, atat timp cat nu avem SSN si GC; si probabil nu-ti trimite nimeni oferta de munca fara sa te vad'
Nu i-am dat numele ca nu stiu daca isi doreste asta.Stiu doar ca asteapta niste raspunsuri.
Va multumesc,
Llaura spune:
L-am primit si eu mesajul...aici e locul cel mai bune, gagicele le stiu pe toate :-)
Hai va pup!
mgmlake spune:
Dragelor,
Va multumesc foarte mult pentru ajutor; Am ales calea asta prin care am trimis acelasi mesaj catre mai multe conturi care erau pe lista fetelor USA, pentru ca e mult mai bine sa comunici direct cu persoana.
Sper ca nu va suparati pe mine din cauza asta.
De la cele mai multe dintre voi am primit sfaturi, opinii si oferte de ajutor; pentru toti cei care s-au deranjat sa imi scrie, le multumesc si sper sa reusim sa ne vedem sanatosi in USA.
Pana atunci, va doresc numai bine si daca mai am intrebari, voi apela in continuare la forumul acesta extraordinar.
Multumiri si numai bine.